10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (2024)

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (1)

Hybride boilers verschillen niet veel van conventionele boilers. Dat gezegd hebbende, zou het handig zijn om deze drie cruciale factoren te kennen, ongeacht of je ervaring hebt met traditionele kachels.

  • Energie-efficiëntie:Het verwarmen van water en ruimtes is een energie-intensief proces, zeker als je in koude omgevingen leeft. Daarom moeten uw hybride boilers zo min mogelijk energie verbruiken en de warmte langer kunnen vasthouden. Koop dus een product met een UEF van 0,65 tot 0,95.
  • Beoordeling eerste uur:Dit verwijst naar het vermogen van een hybride boiler om een ​​vooraf bepaald watervolume te verwarmen binnen het eerste uur van gebruik. In de regel geldt: hoe meer water het apparaat binnen een uur kan verwarmen, hoe beter het is. Een hybride waterverwarmer van 80 gallon FHR is bijvoorbeeld efficiënter dan een eenheid die in het eerste uur slechts 50 gallon verwarmt.
  • Herstelpercentage:Deze factor bepaalt het vermogen van een hybride boiler om de watertemperatuur na gebruik te verhogen tot het ideale niveau, vaak uitgedrukt in gallons per uur (GPH). Kies een hybride boiler met een hogere GPH-classificatie (d.w.z. 120 GPH versus 85 GPH).

De beste hybride boiler biedt u uitzonderlijke energie- en kostenbesparingen zoals geen enkel ander waterverwarmingssysteem dat kan. Het is de perfecte oplossing voor mensen die in warmere klimaten leven, hoewel het je misschien zal verbazen dat de inwoners van koude gebieden er ook van kunnen profiteren. De vraag is nu hoe u de juiste hybride boiler kiest om in uw huis te installeren. Laten we het uitzoeken.

Hoogwaardige producten

Beste algemeen

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (2)

Westinghouse waterverwarmer

Details

Premium keuze

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (3)

Stiebel Eltron 233059

Details

Meest budgetvriendelijk

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (4)

Rheem PROG50-42N RH67

Details

Inhoudsopgave

  • Beoordelingen van hybride waterverwarmers van topkwaliteit
    • 1. Waterverwarmer Westinghouse WEC080C2X045
    • 2. Stiebel Eltron 233059 Water Heater
    • 3. Rheem PROG50-42N RH67
    • 4. Stiebel Eltron ACC300 Water Heater
    • 5. AO Smith HPTU-50N waterverwarmer
    • 6. Rinnai CHS199100IN hybride waterverwarming
    • 7. Amerikaanse waterverwarmers GH-90N
    • 8. AO Smith GDV-50 waterverwarmer
    • 9. Rheem PROE20-waterverwarmer
    • 10. Westinghouse 16500W waterverwarmer
  • Wat is de eersteklas hybride waterverwarmer / Voor wie is dit bedoeld
  • Hoe werken hybride waterverwarmers
  • Wat zijn de verschillende soorten hybride boilers
  • Voor- en nadelen van het gebruik van een hybride boiler
  • Koopgids voor hybride waterverwarmers
  • Veelgestelde vragen (FAQ's)
  • Conclusie

Beoordelingen van hybride waterverwarmers van topkwaliteit

1. Waterverwarmer Westinghouse WEC080C2X045

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (5)

De Westinghouse WEC080C2X045 is een van de best beoordeelde elektrische boilers met een capaciteit van 80 gallon op de markt. Het heeft een uniek ontwerp van de tank en het verwarmingselement dat elke keer dat u het gebruikt een betere energiebesparing garandeert.

Deze boiler wordt geleverd met een verwarmingselement van 4500 watt dat werkt op een speciaal 240 volt systeem. De roestvrijstalen incoloy-verwarmingselementen hebben een lage wattdichtheid, waardoor u geen hoge energierekening hoeft te betalen.

Het belangrijkste voordeel is het gebruik van corrosiebestendig roestvrij staal, wat twee duidelijke voordelen biedt. Ten eerste zal dit apparaat langer voorzien in de warmwaterbehoefte van uw gezin dan conventionele boilers en u optimale besparingen opleveren. Ten tweede, het elimineert de noodzaak van anodestaven en voorkomt dat u nadenkt over een ander onderdeel dat mogelijk defect raakt.

Qua prestaties levert deze boiler u in het eerste uur van gebruik 84 liter warm water. Het 0,57% stand-by warmteverlies per uur vertaalt zich in 98% thermisch rendement, vele malen beter dan traditionele waterverwarmers.

De capaciteit van 80 liter is voldoende voor een gezin van vijf en meer. Door dit te combineren met zijn opmerkelijke bezorgscore van het eerste uur, krijg je een eenheid die het waard is om in huis te hebben.

Hoewel deze boiler licht van gewicht is, raad ik toch een professionele installatie aan, omdat er minimaal 75 inch verticale ruimte nodig is. Ik vind ook het herstelpercentage van 20 gallon per uur op 90OF om middelmatig te zijn omdat ik heb gezien dat producten het beter doen.

Al met al blijft de WestinghouseWEC80C2X045 een uitstekende keuze voor gezinnen die een energiezuinige boiler willen. De duurzaamheid en thermische efficiëntie maken het een geweldige aankoop voor prijsbewuste huishoudens.

Wat we leuk vinden

  • Incoloy-elementen met een lage wattdichtheid voor betere energiebesparingen
  • Corrosiebestendige, roestvrijstalen watertankconstructie voor duurzaamheid
  • Hoog leveringspercentage in het eerste uur voor een beter gebruik van warm water
  • 98% thermisch rendement voor consistente levering van warm water
  • Tank met grote capaciteit, ideaal voor grote huishoudens

Wat we niet leuk vinden

  • Bescheiden warmwaterterugwinning
  • Professionele installatie aanbevolen

2. Stiebel Eltron 233059 Water Heater

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (6)

Als u uw uitgaven voor waterverwarming met maar liefst 80 procent wilt verlagen, raad ik de Stiebel Eltron Accelera 300E aan. Dit product biedt een van de grootste besparingen op energiekosten die u zich ooit kunt voorstellen bij moderne boilers.

De warmtepompboiler model 233059 van 80 gallon maakt efficiënt gebruik van omgevingslucht. Het beschikt over een aanzienlijk opnieuw ontworpen luchtventilator die een efficiëntere luchtstroom mogelijk maakt. Het ontwerp garandeert een Energy Star-factor van 3,39, beter dan de 2,5-classificatie van andere systemen.

Ik vind de compressormotor behoorlijk uniek vanwege het ingenieuze ontwerp met rollende zuiger. Het werkt als een charme in het aanzuigen van warme en hete lucht uit de externe omgeving om uw water te verwarmen. Dit apparaat kan in het eerste uur bijna 80 gallons warm water leveren, zodat uw gezin van acht personen tegelijkertijd van 10 minuten warme douches kan genieten.

Hoewel dit product geen geavanceerde thermostaat heeft, heeft het zeker een fascinerende klus geklaard bij het ontwerpen van het digitale display. De display-informatie is helder en duidelijk. U hoeft nooit uw bril te gebruiken om de instellingen van het systeem te lezen. Schakelen tussen de menu's is ook eenvoudig.

Helaas heeft deze warmtepompboiler ongeveer 10 uur nodig om al het water in de tank te verwarmen tot maximaal 149 graden Fahrenheit, waarbij 59OF omgevingslucht. Het apparaat is ook het zwaarste op deze lijst, met een gewicht van maar liefst 297,6 pond. Het geeft de weegschaal een keer vol bijna 1.000 pond.

Ondanks deze zorgen blijft de Stiebel Eltron Accelera 300E een favoriet onder warmtepompboilers. Het is een efficiënt systeem voor het gebruik van warme lucht in de omgeving om u honderden dollars te besparen op waterverwarmingskosten.

Wat we leuk vinden

  • Tot 80% besparing op waterverwarmingskosten
  • 39 Energy Star-classificatie voor gemoedsrust
  • Rolling piston compressor voor verbeterde betrouwbaarheid en efficiëntie
  • Hoge classificatie voor het eerste uur voor verbeterd warmwaterverbruik
  • Heldere en duidelijke, gebruiksvriendelijke gebruikersinterface met digitaal display

Wat we niet leuk vinden

  • Zwaarder dan hybride boilers met dezelfde capaciteit
  • Langere tijd om water te verwarmen

3. Rheem PROG50-42N RH67

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (7)

Misschien vind je de beoordelingen van de hybride boiler van Rheem die je leest niet leuk. De PROG50-42N RH67 PV is echter een van de meest energiezuinige hybride waterverwarmingssystemen die u op de markt kunt vinden.

Het zal u verrassen om een ​​hybride elektrische boiler naast elkaar te vergelijken met dit apparaat. Het verwarmt meer water in het eerste uur dan welk elektrisch warmtepompsysteem dan ook, dat 87 liter kan leveren.

Dit product is beter dan een speciale elektrische boiler, zoals de Westinghouse WEC080C2X045 met een FHR van 86 gallon. Het hybride watersysteem dat zijn FHR benadert, is de AO Smith HPTU-50N's met zijn 66-gallon eerste-uursclassificatie.

Het herstelpercentage van het systeem is ook uitzonderlijk. De meeste hybride boilers kunnen slechts 20 liter per uur terugwinnen. Dit apparaat kan uw gezin elk uur voorzien van tussen de 32,4 en 42,4 liter warm water. Koude douches behoren tot het verleden met dit apparaat dat uw gezin van dienst is.

Ik waardeer de opname van een R-Tech-anodestaaf om de corrosieweerstand van de tank te verbeteren. Het systeem beschikt ook over een geïntegreerde ventilator die de rookgassen efficiënter afvoert. Combineer dit met het 30 meter lange ontluchtingssysteem en je hebt een apparaat dat net zo veilig te bedienen is als elke andere boiler.

Ik ben ook dol op het elektronische gasregelsysteem, hoewel ik zou willen dat het bedrijf een thermostaat had om de gewenste temperatuur in te stellen. Het vinden van vervangende onderdelen kan ook zorgwekkend zijn, tenzij u ze rechtstreeks bij het bedrijf of zijn geautoriseerde detailhandelaren koopt.

Over het algemeen vind ik de Rheem PROG50-42N RH67 PV leuk. Het werkt als een commerciële eenheid tegen een prijs die de meeste gezinnen zich kunnen veroorloven. Het is eenvoudig te installeren en is efficiënt in het leveren van meer warm water aan uw gezin dat van warm water houdt.

Wat we leuk vinden

  • Elektronische gasregeltechnologie voor betere systeembewaking en onderhoud
  • Hoge classificatie voor het eerste uur voor sneller warm water
  • Hogere terugwinning van warm water dan andere hybride boilers
  • R-Tech anodestaaftechnologie voor duurzaamheid van de tank
  • Wordt geleverd met een ingebouwde ventilator voor een efficiënter rookkanaalbeheer

Wat we niet leuk vinden

  • Vervangende onderdelen die moeilijk te vinden zijn
  • Geen thermostaat

4. Stiebel Eltron ACC300 Water Heater

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (8)

Een hybride boiler van 80 gallon is genoeg om warm water te leveren voor een groot gezin, vooral als je de Stiebel Eltron Accelera 300 neemt. Als je meer nodig hebt, komt het elektrische verwarmingselement van het apparaat in actie om het warme water te leveren dat je nodig hebt.

Voor elke kilowatt die zijn ventilator en compressor verbruiken, kan het apparaat een equivalent van 35 kilowatt in een elektrische boiler produceren. Het kan uw warmwaterkosten met maar liefst 80% verlagen. De energiefactor van 2,5 zou je gerust moeten stellen.

Zoals veel hybride boilers heeft dit product verschillende doeleinden. U kunt het gebruiken als middel om uw airconditioningunit efficiënter te laten werken. Het zuigt de hete lucht aan die uit uw airconditioner komt, waardoor de werklast van uw airconditioning wordt verminderd.

Dit apparaat kan ook dienst doen als ontvochtiger, een welkome eigenschap als je in koudere streken woont. U kunt de luchtvochtigheid in uw kelder verlagen, zodat u kunt genieten van een drogere plek om sommige van uw activiteiten uit te voeren.

Niet alles is echter rooskleurig aan deze hybride boiler. Ten eerste is het vrij lang met 79 inch of ongeveer 6,5 voet. Je moet ook rekening houden met de waterleidingen die zijn aangesloten op de bovenkant van de watertank en de hoogte van de basis van de tank.

Een dringender punt van zorg is de duurzaamheid van de onderdelen van de unit. Sommige klanten klaagden dat de verdamperbatterijen en condensor niet twee jaar meegingen. Lekkages en defecte luchtventilatoren zijn ook problemen. Het zou leuk zijn om een ​​product te kopen met weinig tot geen problemen.

Desalniettemin is de Stiebel Eltron Accelera 300 de juiste keuze voor gezinnen die meer willen besparen op waterverwarming. Het multifunctionele ontwerp verbetert de kostenefficiëntie verder.

Wat we leuk vinden

  • Watertank met grote capaciteit (80 gallon) voor grote huishoudens
  • Hoog debiet van de warmtepomp voor warm water
  • 5 energiefactor voor verbeterde energie-efficiëntie
  • Multifunctioneel ontwerp voor verbeterde veelzijdigheid
  • Energiezuinig ontwerp voor grotere kostenbesparingen

Wat we niet leuk vinden

  • Enkele problemen met de betrouwbaarheid en duurzaamheid van componenten
  • Zeer hoog, ongeveer 1,85 meter

5. AO Smith HPTU-50N waterverwarmer

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (9)

Ik geloof dat de AO Smith HPTU-50N Voltex de meest vertrouwde hybride elektrische boiler is die een gezin ooit kan kopen. Verschillende redenen dragen bij aan de kostenbesparing van 73%, compleet met certificeringen van vijf van 's werelds beste productkwaliteitsorganisaties.

Als u dit apparaat in huis hebt, kunt u meer geld besparen op waterverwarming dan welk ander systeem dan ook. Het levert binnen het eerste uur 66 gallons warm water, waardoor uw huishouden van zes personen tegelijkertijd van 10 minuten douches kan genieten.

Als u hem op Efficiëntie zet, krijgt u de meeste energiebesparingen. De elektrische modus is perfect voor huishoudens die meer warm water nodig hebben dan de 66-gallon FHR. Ook over het elektriciteitsverbruik hoeft u zich geen zorgen te maken. De verwarmingselementen verbruiken slechts 4,5 kW per uur.

Het heeft ook een hybride modus, ideaal voor gezinnen die verwachten dat het systeem de elektrische verwarmingselementen automatisch activeert wanneer dat nodig is. Er is ook een vakantiemodus, die de integriteit van je eenheid beschermt wanneer je de stad uitgaat.

Het digitale display is best handig. U kunt het instellen om Celsius of Fahrenheit weer te geven. Het is ook eenvoudig te controleren op fouten dankzij de ingebouwde diagnosefunctie van het apparaat.

De tank is voorzien van een CoreGard-anodestaaf en een Blue Diamond-glascoating die bestand is tegen corrosie en roest. Dit apparaat zal uw gezin vele jaren van dienst zijn.

De technologieën en innovaties die in deze hybride boiler zijn geïntegreerd, vertalen zich in een hoge aanschafprijs. Het is ook vrij lang en vereist een vrije hoogte van ten minste 70 inch.

Desalniettemin blijft de AO Smith HPTU-50N Voltex de juiste keuze voor gezinnen die meer willen besparen op hun waterverwarming. Het is energiezuinig en heeft UL-, Energy Star-, LEED-, AHRI- en NEEA-certificeringen om dit te bewijzen.

Wat we leuk vinden

  • 45 Energy Star-classificatie met tot 73% kostenbesparingen en een hoge eerste-uurscore
  • Vier bedrijfsmodi voor uitzonderlijke veelzijdigheid
  • Digitale gebruikersinterface met selecteerbare temperatuur en geavanceerde diagnostiek
  • Blue Diamond glascoating en CoreGard-technologie voor corrosiebestendigheid
  • UL-, LEED-, AHRI- en NEEA-certificeringen voor vertrouwen in de productkwaliteit

Wat we niet leuk vinden

  • Duurder dan andere vergelijkbare producten
  • Vrij lang, vereist een vrije hoogte van ongeveer 70 inch.

6. Rinnai CHS199100IN hybride waterverwarming

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (10)

Als u een klein hotel of een bedrijf runt dat afhankelijk is van grote hoeveelheden warm water, is de Rinnai CHS199100 perfect. Het bedrijf ontwierp deze hybride waterverwarmer met commerciële instellingen in het achterhoofd en bood grote hoeveelheden water waar veel mensen van konden genieten.

De Rinnai hybride boiler gebruikt gas als belangrijkste energiebron voor het verwarmen van water. U kunt propaan of aardgas gebruiken, afhankelijk van wat voor u praktischer is. Ontluchting is nooit een probleem, omdat er meerdere opties mogelijk zijn, waaronder kamerlucht, tweepijpssystemen, gemeenschappelijke ventilatiesystemen en concentrische systemen.

Ik ben dol op de waterverwarmingsprestaties van dit product. Het is zo efficiënt dat het binnen het eerste uur 315 liter water kan verwarmen. Zelfs als je een voetbalteam hebt dat tegelijkertijd warm water gebruikt, kan deze hybride boiler nog steeds elk uur 231 liter water van 100 graden leveren. De meeste producten kunnen alleen herstellen bij 90 graden Fahrenheit.

Ik vind ook het bedieningspaneel behoorlijk nuttig. Het heeft een eenvoudig te kiezen thermostaat waarmee je de temperatuur tussen 98 en 185 graden Fahrenheit kunt regelen. Met dit apparaat kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of French press rechtstreeks uit uw heetwaterkraan.

Hoewel deze hybride boiler voorgemonteerde componenten heeft, raad ik toch aan om een ​​loodgieter te laten installeren. Het is groot en zwaar dat geen enkele doe-het-zelver het alleen kan installeren. Het is ook een commerciële eenheid, waardoor u een prijskaartje krijgt dat buiten het bereik van het gewone huishouden ligt.

De Rinnai CHS199100 is een energiezuinige gas- enelektrisch aangedreven boiler. Het is perfect voor bedrijven en andere instellingen met een enorme vraag naar warm water in de honderden liters per uur. Het is misschien duur, maar het is uw investering waard, vooral als u al een bestaande aardgasleiding in uw gebouw heeft.

Wat we leuk vinden

  • Ideaal voor commerciële toepassingen
  • Maakt gebruik van propaan of aardgas en elektriciteit voor een betere energie-efficiëntie
  • Hoge classificatie voor het eerste uur voor optimaal gebruik van warm water
  • Hoog warmwaterterugwinningspercentage voor ononderbroken toevoer
  • Geïntegreerde thermostaat voor nauwkeurigere temperatuurregeling

Wat we niet leuk vinden

  • Duur, mogelijk buiten het bereik van het gewone huishouden.
  • Professionele installatie aanbevolen

7. Amerikaanse waterverwarmers GH-90N

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (11)

De meeste hybride boilers die we hebben, zijn omvangrijk en lang, waardoor er veel installatieruimte nodig is. De hybride gasboiler van American Water Heaters GH-90N heeft slechts een vrije hoogte van ongeveer 50 inch en een vloeroppervlak van 35 bij 27 inch nodig. Het is ook lichter dan andere merken, waardoor u het systeem gemakkelijk kunt installeren.

Net als een elektrische warmtepompboiler, wordt dit apparaat geleverd met een aantal bedrijfsmodi om uw energieverbruik te verbeteren. Zet hem in de Eco-modus en je verwarmt je water op aardgas. Zet de instellingen in Boost en u zult genieten van een continue warmwatervoorziening zoals on-demand tankloze boilers.

Als je de installatiekosten van deze hybride waterverwarmer vergelijkt met het tankloze waterverwarmingssysteem, komt het nog steeds als beste uit de bus. Zijn lichte en compacte kenmerken zijn niet de enige dingen die hem gemakkelijk te installeren maken. Het powervent-ontwerp helpt ook.

Ik hou van de elektronica die in deze boiler is geïntegreerd. Het zorgt voor een betere en nauwkeurigere controle van de werking van het systeem, inclusief de temperatuur. Je kunt er zeker van zijn dat je genoeg warm water hebt voor iedereen in je gezin, zelfs als je besluit om tegelijkertijd warm water te gebruiken.

Aan de andere kant vereist dit apparaat een professionele installatie als u de beperkte garantie van 6 jaar niet wilt laten vervallen. Ik vind ook dat het thermisch rendement iets lager is dan dat van andere hybride waterverwarmers, namelijk ongeveer 90%.

Over het algemeen blijft de American Water Heaters GH-90N een goede keuze voor gezinnen met bestaande aardgasleidingen in hun huis. Het instellen ervan zou nooit een probleem moeten zijn. Het bedienen ervan is ook een fluitje van een cent.

Wat we leuk vinden

  • Boost- en Eco-modi voor grotere energiebesparingen
  • Hoge waterafgifte voor continue warmwatervoorziening
  • Lagere installatiekosten dan een tankloos boilersysteem
  • Lichter en compacter dan andere hybride boilers
  • State-of-the-art elektronica voor betere temperatuur- en operationele controle

Wat we niet leuk vinden

  • Iets lager thermisch rendement dan andere merken
  • Professionele installatie vereist

8. AO Smith GDV-50 waterverwarmer

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (12)

De AO Smith GDV-50 lijkt op de best verkochte AO Smith hybride boiler, de HPTU-50N Voltex. Het enige verschil is dat dit systeem meer werkt als een aardgasboiler dan als een hybride systeem. Dat betekent niet dat het niet langer energiezuinig is, een eigenschap die we allemaal geweldig vinden aan hybride boilers.

Dit product heeft een van de veiligste ontwerpen op de markt en voldoet aan de industrienormen voor producten die bestand zijn tegen brandbare dampen. Het sluit de verbrandingskamer af, waardoor het veiliger is om het systeem te bedienen.

Ik sta versteld van de waterverwarmingsprestaties van dit product. Alleen al in het eerste uur kunt u genieten van tot wel 89 liter warm water. Als u veel bezoekers in uw huis heeft die om de beurt onder de douche staan, levert deze boiler dat ook.

Bovendien kan het elk uur 45 liter heet water van 90 graden Fahrenheit terugwinnen. Nooit meer klagen over koud water tijdens het douchen.

Ik hou van het gebruik van de Dynaclean-dompelbuis omdat deze een efficiëntere waterverwarming mogelijk maakt. Het is ook bestand tegen corrosie om de levensduur van uw systeem te verlengen. De temperatuur- en overdrukklep heeft ook certificering en classificatie van respectievelijk de CSA en ASME. Dat is extra rust voor u.

Helaas zijn gasboilers niet zo kostenefficiënt als elektrische systemen. Dit product is geen uitzondering. Bovendien vind ik de hoogte iets groter dan de meeste, ongeveer 76 inch. Houd er wel rekening mee dat u nog steeds een vergoeding moet betalen voor uw fittingen.

Hoe dan ook, de AO Smith GDV-50 is nog steeds een geweldige keuze voor huishoudens die een energiezuinig systeem willen. Het levert grote hoeveelheden warm water waar iedereen in uw gezin van kan genieten.

Wat we leuk vinden

  • FVIR-compatibel voor betere veiligheid
  • Hoge classificatie voor het eerste uur voor een beter warmwaterverbruik
  • Hoge terugwinning van warm water voor een ononderbroken watervoorziening
  • Geavanceerde Dynaclean Dip Tube voor efficiëntere waterverwarming
  • ASME- en CSA-gecertificeerde TP-ontlastklep voor duurzaamheid

Wat we niet leuk vinden

  • Niet zo kosteneffectief als andere merken
  • Vrij lang

9. Rheem PROE20-waterverwarmer

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (13)

Als je naar de Rheem PROE20 1 RH kijkt, vraag je je af of deze hetzelfde is als de Rheem Performance Platinum 10-Year Tall hybride elektrische waterverwarmer. Het enige verschil is hun grootte, waarbij de Platinum hoger staat dan deze eenheid. Aan de andere kant is deze boiler perfect voor kleine huizen en voor degenen die een boiler onder hun aanrecht willen installeren.

Als gebruiksvriendelijke waterverwarmer kunt u van dit product een integraal onderdeel maken van uw waterbehandelingssysteem onder de gootsteen. Het voldoet aan de strenge eisen van de National Appliance Energy Conservation Act, terwijl de componenten voldoen aan de UL-specificaties. U krijgt een product dat van de hoogst mogelijke kwaliteit en prestatie is.

Met deze boiler heb je binnen een paar uur warm water klaar. Het herstelpercentage is ook vergelijkbaar met andere systemen, waardoor u verzekerd bent van een continue warmwatervoorziening. De tank gaat ook vele jaren mee. Het heeft een gepatenteerde voering die corrosie en roest onder controle houdt.

Het verbaast me te horen dat veel klanten de productinformatie misleidend vonden. Het is bijvoorbeeld een 120 volt systeem, geen 240 volt. De diameter is ook geen 16 inch, maar 18-3/4 inch. Hoewel dit misschien niet zo belangrijk lijkt, zijn de nominale spanning en de tankdiameter cruciale informatie waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een boiler.

Aangezien het slechts een capaciteit van 20 gallon heeft, vind ik ook dat de prijs van het product iets hoger is.

Desalniettemin blijft de Rheem PROE20 1 RH een uitstekende keuze voor gezinnen die een boiler onder hun aanrecht willen. Het is een POU-systeem dat warm water moet leveren waar u het het meest nodig heeft.

Wat we leuk vinden

  • Aanbevolen voor point-of-use-toepassingen
  • Voldoet aan de NAECA-vereisten voor energie-efficiëntie
  • UL-vermelde componenten voor productkwaliteit, prestaties en duurzaamheid
  • Verwarmt water sneller dan andere systemen
  • Gepatenteerde binnenbekleding van de tank voor betere corrosieweerstand en duurzaamheid

Wat we niet leuk vinden

  • Foutieve productinformatie
  • Duurder dan vergelijkbare producten

10. Westinghouse 16500W waterverwarmer

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (14)

Als u niet gelooft dat Rheem 80 gallon elektrische boilers het meest geschikt zijn voor uw bedrijf, kunt u de Westinghouse WEC080C3W165 overwegen. Het bedrijf ontwierp deze boiler voor moderne commerciële instellingen, waardoor ze voldoende warmwatervoorziening hadden om hun bedrijf te laten floreren.

Drie titanium verwarmingselementen van topkwaliteit met een vermogen van 5.500 watt vormen de waterverwarmingskern van het systeem. Deze elementen zorgen samen voor maar liefst 16.500 watt aan vermogen, waardoor u de tijd voor het opwarmen van uw water kunt verkorten tot een paar uur. U kunt er zeker van zijn dat uw gasten op elk moment een verfrissend warme douche krijgen.

Het interieur van de tank is ook het vermelden waard. Het bedrijf verruilde het traditionele ontwerp met glazen wanden voor puur 316l roestvrij staal. Het ontwerp elimineert de noodzaak van anodestaven, waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het repareren van gebroken staven.

Ik gebruik graag een intern zekeringblok dat de algehele elektrische veiligheid van het apparaat verbetert. U kunt het ook aansluiten als een enkelfasige eenheid of een driefasig systeem, afhankelijk van wat het beste werkt voor uw behoeften.

De afmetingen bliezen me weg. De meeste commerciële boilers die ik ken, zijn enorm en omvangrijk. Dit product vereist slechts een vrije hoogte van ongeveer 75 inch en een vloeroppervlak van 24 inch.

Natuurlijk vertaalt de commerciële kwaliteit zich vaak in een hoger prijskaartje. Hoewel het compacter is dan andere commerciële units, raad ik toch aan om een ​​professional te laten installeren. Vergeet niet dat u niet de verkeerde draden wilt aansluiten.

Over het algemeen vind ik de Westinghouse WEC080C3W165 leuk. Het presteert als een commerciële waterverwarmer met de grootte van een residentieel systeem. Het is efficiënt en kan iedereen snel warm water leveren, ongeacht hoe groot je clan is.

Wat we leuk vinden

  • Drie verwarmingselementen van titanium voor een snellere terugwinning van warm water
  • Hoog wattage voor snellere waterverwarming
  • Roestvrijstalen binnenbekleding voor verbeterde corrosieweerstand en duurzaamheid
  • Geïntegreerde elektrische beveiligingssystemen voor verbeterde veiligheid
  • Lichter en compacter dan andere commerciële units

Wat we niet leuk vinden

  • Professionele installatie aanbevolen
  • Hoog prijskaartje

Verouderde producten

AO Smith HPTU-50 Voltex (verouderd)

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (15)

De AO Smith HPTU-50 Voltex is een van de meest energiezuinige boilers die je kunt kopen. Het zuigt warme omgevingslucht aan om uw water te verwarmen en werkt op elektriciteit wanneer dat nodig is.

Dit product heeft vier bedrijfsmodi om u uitzonderlijke controle te geven over uw energieverbruik. U kunt hem op Efficiëntie zetten om de luchtventilator-condensor-verdampercombinatie te gebruiken om warm water te leveren aan uw douche, aanrecht en meer.

Met deze stand bespaar je tot wel 73% op je energieverbruik. Er is ook een Energy Star-certificering om dit punt te bewijzen.

Als u het apparaat op Elektrisch zet, krijgt u snel warm water. Het is energiezuinig genoeg om nooit een abrupte verhoging van uw elektriciteitsrekening te veroorzaken. Voor het gemiddelde huishouden is het instellen van de boiler op hybride modus hetzelfde als het op automatisch zetten. De unit activeert zijn elektrische verwarmingselement wanneer de vraag naar warm water toeneemt.

Ik ben dol op de vakantiemodus van het product. U kunt het enkele weken laten staan ​​zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat het apparaat bevriest bij uw terugkeer. Je kunt tenminste weer genieten van warme douches zodra je terugkomt van je avonturen.

Houd daar rekening meedit product heeft slechts een capaciteit van 50 gallon.Als u meer warm water wilt, bent u misschien geïnteresseerd in een AO Smith 80 gallon elektrische boiler.

Ik hou van het ontwerp met dubbele spanning, hoewel ik aanbeveel om hem op een 240-volt-systeem aan te sluiten. Ik beveel ook het verwijderbare luchtfilter aan. Zo verleng je de levensduur van je apparaat.

Jammer dat het elektronische display klein is. Deze hybride boiler is ook zwaarder dan andere met bijna 200 pond. Mogelijk hebt u wat hulp nodig bij het installeren ervan.

Ik raad de AO Smith HPTU-50 Voltex aan voor moderne gezinnen. Het toonaangevende, energie-efficiënte en kosteneffectieve ontwerp is een echte hit voor iedereen die direct beschikbaar warm water wil zonder de bank te verslaan.

Wat we leuk vinden

  • Vier bedrijfsmodi voor meer energiebesparing
  • Tot 73% besparing op de waterverwarmingskosten
  • Energy Star-certificering voor gegarandeerde energie-efficiëntie
  • Dual-voltage ontwerp voor optimale veelzijdigheid
  • Verwijderbaar en wasbaar luchtfilter voor een betere economie

Wat we niet leuk vinden

  • Klein elektronisch display
  • Weegt bijna 200 pond, zwaarder dan zijn concurrenten

Rheem MR50245 waterverwarmer (verouderd)

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (16)

Veel gezinnen hebben een Rheem-boiler in huis vanwege de betrouwbaarheid, duurzaamheid en energie-efficiëntie. Deze eigenschappen krijg je als je de MR50245 Marathon in je huis installeert.

Deze elektrische boiler heeft een energie-efficiëntieklasse van 0,90 tot 0,94, wat zich vertaalt in betere waterverwarmingsbesparingen voor uw gezin. Het kost u slechts minder dan $ 500 per jaar om te genieten van direct beschikbaar warm water in uw badkamer en keuken.

Ik hou ook van de polyurethaanisolatie van het product omdat het helpt de energie-efficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd warmteverlies te verminderen. Start dit vandaag op, zet het uit en het water zal de volgende dag nog steeds heet zijn.

Het helpt dat het bedrijf besloot om zijn verwarmingselementen thermisch te fuseren. Het voegt een veiligheidslaag toe tegen droogvuren. De tank heeft ook een lovenswaardig ontwerp, waarbij verschillende materialen zijn gebruikt om hem uitzonderlijk roest- en corrosiebestendig te maken. Het is ook licht van gewicht en kan zonder gedoe zelf worden geïnstalleerd.

Hoewel ik de energie-efficiëntie van de boiler op prijs stel, zou ik willen dat het bedrijf iets deed om het herstelpercentage van 20 gallon per uur te verbeteren. Sommige klanten klaagden ook over de duurzaamheid en functionaliteit van de koudwaterinlaatluchtterugslagklep. Misschien wilt u het onderdeel vervangen door een andere terugslagklep.

Al met al ben ik dol op Rheem-producten, en de MR50245 Marathon is daarop geen uitzondering. Het is energiezuinig, waardoor u de besparingen krijgt die u nodig heeft om uw gezin een broodnodige traktatie te geven. Deze boiler kan uw gezin nog vele jaren van warm water voorzien.

Wat we leuk vinden

  • Ontwerp met hoge energie-efficiëntie voor betere kostenbesparingen
  • Polyurethaan isolatie voor een betere preventie van warmteverlies
  • Thermisch gefuseerd verwarmingselement voor verbeterde bescherming tegen droog stoken
  • Corrosiebestendige en roestvrije tankconstructie voor duurzaamheid
  • Lichtgewicht constructie voor gemakkelijke installatie

Wat we niet leuk vinden

  • Bescheiden warmwaterterugwinning
  • Enkele problemen met de terugslagklep voor de inlaatlucht van koud water

Wat is de eersteklas hybride waterverwarmer / Voor wie is dit bedoeld

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (17)

De hybride warmwaterboiler van het hoogste niveau biedt gezinnen meer kostenbesparingen en energie-efficiëntie dan traditionele waterverwarmingssystemen. Het vertrouwt op twee verwarmingsmechanismen om meer energie-efficiëntie te bieden. Wanneer een systeem niet aan de grote vraag naar warm water kan voldoen, activeert de boiler het secundaire waterverwarmingssysteem.

Hybride boilers zijn ideaal voor gezinnen die in warmere klimaten leven, omdat het systeem hete lucht uit de omgeving aanzuigt en deze gebruikt om water te verwarmen. Het is perfect om de werklast van uw airconditioningunit te verminderen door de boiler hete uitlaatgassen van uw AC te laten aanzuigen.

Deze waterverwarmingssystemen zijn ook geweldig voor mensen die in koudere klimaten leven. Ze kunnen het systeem gebruiken om hun kelder of andere kruipruimte te ontvochtigen, omdat het warme lucht aanzuigt.

Hoe werken hybride waterverwarmers

Hybride boilers werken net als andere waterverwarmingssystemen, met als belangrijkste verschil hun energiebron. Conventionele verwarmingstoestellen gebruiken slechts één energiebron, waaronder elektriciteit, gas, zonne-energie en aardwarmte. Hybride systemen maken gebruik van al deze energiebronnen, maar met toevoeging van een andere energiebron: warme omgevingslucht.

Een hybride systeem heeft twee hoofdcomponenten: een condensor-verdampercompartiment en een secundair verwarmingssysteem. Een ventilator zuigt hete lucht uit de omgeving aan en wordt samengeperst in de verdamperspiralen. Een koelmiddel in de verdamperspiralen neemt de warmte op en verplaatst deze naar de warmtewisselaar. Hier verwarmt het systeem het water.

Het tweede onderdeel bestaat uit verwarmingselementen die worden aangesloten op een elektrische besturingseenheid of gasbranders. Stel dat het primaire verwarmingselement (de warmtepomp) niet aan de warmwatervraag kan voldoen. In dat geval activeert een besturingsmechanisme de tweede unit om voldoende warm water te leveren voor iedereen in het gezin.

Wat zijn de verschillende soorten hybride boilers

Hybride boilers zijn er in verschillende soorten. De twee meest voorkomende zijn echter elektrische en gashybride waterverwarmingssystemen. Deze producten komen overeen met het tweede verwarmingssysteem dat de warmtepomp ondersteunt.

Een elektrische hybride boiler lijkt bijna op een elektrische boiler, behalve de toevoeging van de warmtepomp aan de bovenkant van de tank. Een verhoogde vraag naar warm water activeert het elektrische waterverwarmingselement om aan de vraag te voldoen.

Een gashybride boiler heeft een brander als tweede verwarmingssysteem. Het kan verstandig zijn om onderscheid te maken tussen een echte hybride boiler en een gasboiler. De eerste heeft naast de gas-waterverwarmingscomponent ook een warmtepomp. Een gasboiler heeft dit onderdeel niet.

Voor- en nadelen van het gebruik van een hybride boiler

Het gebruik van een hybride boiler kan u en uw gezin de volgende voordelen opleveren.

  • Het kan uw waterverwarmingskosten met maar liefst 80% per jaar verlagen, wat zich vertaalt in honderden dollars aan besparingen.
  • Hybride boilers zijn duurzamer dan traditionele boilers, waardoor u nog meer kunt besparen.
  • Het opzetten ervan vereist geen significante veranderingen of aanpassingen aan uw elektrische of gassysteem.

Geen enkel systeem is ooit perfect. Daarom zijn enkele van de nadelen van een hybride boiler de volgende.

  • Hybride boilers zijn duurder in aanschaf dan traditionele systemen.
  • De toevoeging van een warmtepomp verhoogt de hoogte van de hybride boilertank.
  • Je krijgt geen energiebesparing als je de Eco- of Auto-stand niet gebruikt.

Koopgids voor hybride waterverwarmers

Door de tijd te nemen om verschillende beoordelingen van hybride of warmtepompboilers te lezen en meer te weten te komen over het apparaattype dat perfect is voor uw huis, kunt u beslissen welke hybride boiler u het beste kunt kopen. Het helpt ook als u het volgende in overweging neemt.

  • Energie-efficiëntie

U wilt dat de hybride boiler over een langere periode zoveel mogelijk warmte vasthoudt en warmteverlies minimaliseert. Als je bijvoorbeeld vandaag je water verwarmt, zou het morgen nog warm moeten zijn. Kies altijd een product met een hogere energie-efficiëntieklasse.

  • Beoordeling van het eerste uur

De ideale hybride boiler zou u binnen het eerste uur na gebruik van het vereiste volume warm water moeten voorzien. Kies in de regel altijd een product met een hogere beoordeling in het eerste uur. Kies bijvoorbeeld een hybride boiler met een FHR van 85 gallon in plaats van een unit met een FHR van 40 gallon.

  • Herstelpercentage

Ook belangrijk is hoe snel het systeem water kan opwarmen na gebruik. Het herstelpercentage verwijst naar het vermogen van de hybride boiler om de watertemperatuur na gebruik weer op het gewenste niveau te brengen, vaak uitgedrukt in gallons per uur (GPH). Hoe hoger de GPH, hoe beter de hybride boiler is.

  • Bedrijfsmodi

Een hybride boiler moet minimaal drie bedrijfsmodi hebben.

De ene modus gebruikt alleen de warmtepomp voor optimale energiebesparing.Een andere modus legt de nadruk op het verwarmen van water met behulp van elektrischofverwarmingselement op gasin plaats van de warmtepomp. De derde modus schakelt automatisch tussen de warmtepomp en de secundaire verwarming, afhankelijk van de vraag naar warm water.

Een vakantiemodus is een leuke functie die het apparaat beschermt wanneer u weg bent.

  • Fysieke afmetingen

Over het algemeen zijn hybride boilers groter dan conventionele waterverwarmingssystemen. Deze producten kunnen in hoogte variëren van vijf tot zeven voet. Ze kunnen dezelfde diameter hebben als een traditionele tankboiler.

Veelgestelde vragen (FAQ's)

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (18)

Wat is de stilste hybride boiler?

de AO Smith Voltex AL warmwaterboiler met warmtepomp is met slechts 45 dBA de stilste ter wereld. Om de zaken in perspectief te plaatsen: de gemiddelde koelkast zoemt met 55 dBA, terwijl een rustige buitenwijk 's nachts een geluidsniveau van 40 dBA heeft.

Hoewel de Voltex AL niet verkrijgbaar is als warmtepompboiler van 40 gallon, zijn de eenheden van 50, 66 en 80 gallon voldoende voor de meeste huishoudens. Bovendien zorgen Voltex AL warmtepompen voor extra besparingen ten opzichte van conventionele boilers.

De Voltex AL van 66 gallon heeft bijvoorbeeld een UEF van 4,02, wat gezinnen jaarlijks meer dan $ 500 bespaart. AO Smith's Energy Star-certificering stelt u ook in staat om te profiteren van belastingverminderingen en -kortingen.

De Rheem Performance Platinum elektrische boiler is een ander stil product, met slechts 49 dB. Vergeleken met de te dure Bradford White hybride waterverwarmer van 55 dB, is hij een stuk stiller. De Performance Platinum overtreft ook de State Premier Hybrid waterverwarmermodellen.

Het is vermeldenswaard dat de A.O. Smith Voltex verslaat ze allemaal, inclusief de best verkochte hybride boiler van Rheem. Hun producten zijn overladen met lof op verschillende online communities, zoals Reddit.

Wat is de gemiddelde levensduur van een boiler van 40/80 gallon?

De gemiddelde boiler van 40/80 gallon zou acht tot twaalf jaar moeten meegaan, met een mediaan van tien.

Veel van de meest efficiënte hybride boilers zijn duurzaam, waardoor huiseigenaren een duurzaam systeem krijgen. De levensduur is echter recht evenredig met het niveau van onderhoud en zorg dat u in de technologie steekt. Zorg ervoor, en de boiler gaat langer mee dan andere. Verwaarloos het en u koopt binnen een paar jaar een vervanging.

In het Rheem ProTerra vs Performance Platinum Hybrid-debat heeft de eerste bijvoorbeeld een levensduur van vijf tot vijftien jaar. Hoewel de Performance Platinum-serie een vergelijkbare levensduur heeft, kan een onderhoudsbeurt om de vijf jaar de operationele levensduur met meerdere jaren verlengen. Het kan zelfs langer meegaan dan de ProTerra.

Het is vermeldenswaard dat tankloze systemen langer meegaan dan hybride boilers met opslagtanks, omdat het water alleen door het apparaat stroomt wanneer dat nodig is. Deze eigenschap voorkomt dat hardwatermineralen zich afzetten en zich ophopen in de hybride boiler.

Is Rheem hetzelfde als AO Smith?

De enige overeenkomst tussen AO Smith en Rheem is hun type gas- en elektrische verwarming. Verder zijn er veel verschillen op te merken tussen de twee merken.

Rheem geniet van hoge beoordelingen van warmwaterboilers en biedt airconditioners, combiketels, thermostaten, gasovens, luchtgrepen en meer. Sommigen zeggen dat het gevarieerde productaanbod van Rheem het grootste voordeel is.

Ondertussen, A.O. Het belangrijkste voordeel van Smith is de unieke focus op waterverwarmers, waardoor het merk al zijn middelen kan inzetten voor het ontwerpen en produceren van enkele van 's werelds beste waterverwarmers.

Na de voor- en nadelen van deze twee boilermerken te hebben onderzocht, hebben we vastgesteld dat Rheem iets beter is als het gaat om elektrische boilers, inclusief units met slimme technologieën. Ondertussen verovert AO Smith de markt voor waterverwarmers op gas.

Het is de moeite waard erop te wijzen dat het zinloos is om Rheem vs Ruud warmtepompen te vergelijken, omdat de laatste een dochteronderneming van Rheem is.

Je zult een vergelijkbare ervaring hebben met het onderscheiden van Rheem versus GE, vooral de GeoSpring hybride waterverwarmer van laatstgenoemde. Bradford White kocht het innovatieve hybride waterverwarmingssysteem in 2017. In dat geval is een meer passende vergelijking tussen Rheem en Bradford White.

Werken hybride boilers in de winter?

Ja, hybride boilers werken in de winter. We moeten ons realiseren dat verwarmingssystemen technologieën bevatten die ruimtes en water verwarmen. Anders heeft het geen zin ze "verwarmers" te noemen als ze niet in koude omgevingen kunnen werken.

Wat zijn de meest vertrouwde merken hybride boilers?

AO Smith, Rheem en Westinghouse zijn allemaal betrouwbare merken voor hybride waterverwarmers. U kunt ook de producten van Westinghouse, Stiebel Eltron en American Water Heaters proberen. Ik raad aan om de individuele beoordelingen van hybride elektrische boilers voor elk merk te bekijken voordat u een aankoopbeslissing neemt.

Zijn hybride boilers energiezuiniger?

Hybride boilers zijn in theorie energiezuiniger dan andere waterverwarmingssystemen. U moet begrijpen dat het systeem twee verschillende waterverwarmingsmechanismen gebruikt. Het eerste mechanisme maakt gebruik van hete of warme lucht uit de externe omgeving, die gratis is. De enige energie die wordt gebruikt, is die van de compressor.

Een secundair verwarmingssysteem treedt alleen in werking wanneer de warmwatervraag groter is dan de warmwatertoevoercapaciteit van de warmtepomp. Alleen wanneer deze gebeurtenis zich voordoet, krijgt u een aanzienlijk energieverbruik.

Als u het type huishouden bent dat niet veel warm water gebruikt, is het misschien nooit nodig om de elektrische of gascomponent van het systeem te activeren. Daarom gebruikt u alleen het nominale wattage voor het laten draaien van de compressor. Het resultaat is een hogere energie-efficiëntie en kosteneffectiviteit.

Welke maat hybride boiler heb ik nodig?

Controleer de beoordeling van het product in het eerste uur. Het moet binnen 1 tot 2 gallon van uw piekuurvraag naar warm water zijn. Als uw vraag naar warm water tijdens het piekuur 20 gallon is, is een hybride boiler met een FHR van 22 gallon voldoende.

Hoe te verzorgen en schoon te maken?

De zorg voor uw hybride boiler omvat dezelfde procedure als voor elk ander waterverwarmingssysteem. U dient alle aansluitingen te controleren op tekenen van beschadiging en slijtage die de oorzaak kunnen zijn van lekkages. Als u verwijderbare onderdelen heeft, kunt u deze reinigen voordat u ze afzonderlijk vervangt.

Het is ook een goed idee om uw warmwatertank minstens eenmaal per zes maanden leeg te maken en door te spoelen. Als u de tank minder vaak wilt legen, wilt u misschien een waterontharder en een voorfilter voor bezinksel vóór uw hybride waterverwarmer plaatsen.

Waar te kopen?

De meeste mensen kopen hun spullen bij Amazon omdat dat handiger is. De e-commercegigant heeft een uitgebreide collectie hybride boilers met verschillende specificaties en functies voor uw behoeften. Bovendien kunnen de beoordelingen u een kijkje geven in de echte prestaties van deze producten.

Andere opmerkelijke e-commerceplatforms om uw hybride boiler te kopen, zijn Lowes, Sears, Home Depot en eBay. De officiële website van de fabrikant is ook een goede plek om een ​​hybride boiler te kopen. Zij kunnen u ook doorverwijzen naar een erkende detailhandelaar of dealer bij u in de buurt.

Conclusie

De beste hybride boiler levert je maar liefst 80 procent energiebesparing op. Het heeft genoeg bedieningsmodi om u de juiste te laten kiezen voor uw gezin, afhankelijk van uw heersende behoeften. Hoewel het misschien duurder is dan normaal, zou de ideale hybride waterverwarmer op de lange termijn toch kosteneffectief moeten zijn.

We hebben 10 van de meest opwindende hybride boilers die momenteel op de markt zijn met u gedeeld. Als dat niet heeft geholpen, weet ik zeker dat onze uitgebreide koopgids u heeft laten zien hoe u het meest geschikte systeem voor uw huis kunt kiezen.

5/5 - (3 stemmen)

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (19)

Ronald Bruin

Hallo, ik ben Ronald, oprichter van Saveourh2o. Met deze website proberen we alle problemen met betrekking tot uw waterfilters, ontharders en verwarmingen op te lossen. Ik heb vijf jaar gewerkt in de verkoop en service van waterapparatuur. Ik hoop dat ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn dagelijkse werk, kan gebruiken om u te helpen comfort en veiligheid in uw huis te bereiken!

10 beste hybride boilers beoordeeld en beoordeeld in 2023 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6068

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.