10 redenen waarom uw warmwaterboiler voor campers niet werkt en hoe u dit kunt oplossen (2024)

Zelfs als je bent aangesloten op de zoetwateraansluitingen van een camping, vertrouw je nog steeds op de boiler van je camper om je te voorzien van het warme water dat je nodig hebt om te douchen, af te wassen en je vette handen schoon te maken.

Helaas zijn veel waterverwarmers voor campers relatief klein, ze maken veel misbruik mee in hun leven en het is maar al te gemakkelijk om ze te vergeten in je algemene onderhoudsroutine. er is geen warm water in uw camper

Heb je net de kranen opengedraaid en vraag je je af waarom je warmwaterboiler het niet doet? Of je nu met lauw water of helemaal geen warm water in je camper zit, het kan een frustrerende ervaring zijn.

Niemand geniet tenslotte van de verrassing van een huiveringwekkende, klapperende koude douche, vooral tijdens de koudere maanden.

Als dat het geval is, zijn de eerste dingen die u moet controleren het schakelpaneel en/of de zekeringkast om er zeker van te zijn dat het de benodigde stroom heeft om te vonken of dat het elektrische element geen stroomonderbreker heeft geactiveerd. Als u een propaangeiser heeft, moet u ook controleren of de gaskraan open staat.

Hoewel dit de twee meest voorkomende en eenvoudigste oplossingen zijn, zijn dit zeker niet de enige redenen waarom uw boiler niet werkt.

Om uw warm water zo snel mogelijk te herstellen, moeten we wat dieper ingaan op hoe waterverwarmers voor campers werken, enkele van de mogelijke problemen die ervoor kunnen zorgen dat ze defect raken, en u voorzien van een uitgebreide gids voor probleemoplossing om u te helpen een diagnose te stellen en los het probleem met uw apparaat op.

IN DIT ARTIKEL Show

Hoe werkt een RV-boiler?

Sommige waterverwarmers voor campers gebruiken interne elektrische elementen om het water in de kleine, geïsoleerde tank te verwarmen. Hoewel propaan nog steeds de meest gebruikelijke brandstof is voor het snel opwarmen van warm water. Vooral in een camper met grote vloeibare propaantanks. Toch hebben zelfs propaanwaterverwarmers vaak een elektrisch vonkontstekingssysteem nodig om het verwarmingsproces te starten.

Veel propaanboilers hebben een soort waakvlam of een nieuwer systeem met directe vonkontsteking om de vlam te starten die het water in de tank verwarmt. Terwijl je het gebruikt, wordt het warme water dat eruit komt, vervangen door koud zoet water. Dit betekent dat je de boiler de tijd moet geven om dit nieuwe volume volledig op te warmen voordat je weer warm water op aanvraag hebt. Hoe groter de tank, hoe langer het duurt om het water weer op te warmen. Hoewel propaanboilers de neiging hebben om hetzelfde volume water bijna twee keer zo snel te verwarmen als elektrische elementen.

Een elektrische boiler heeft in wezen een grote elektrische weerstand aan de onderkant, verzegeld in een waterdichte behuizing. Elektrische stroom wordt belemmerd wanneer deze door het elektrische element gaat, waardoor thermische energie ontstaat die warmte in het water geleidt. Dit proces is echter langzamer en kan de kans op ophoping van bezinksel in de warmwateropslagtank vergroten.

10 veelvoorkomende redenen waarom uwboiler van de camperDoet het niet zo goed

Afgezien van ogenschijnlijk simpele dingen zoals geactiveerde stroomonderbrekers en gesloten gaskleppen, zijn er een paar andere belangrijke kandidaten die ervoor kunnen zorgen dat de boiler van uw camper uitvalt.

Het nauwkeurig oplossen van de oorzaak kan het beste worden gedaan met een methodische aanpak, waarbij rekening wordt gehouden met de symptomen van het probleem.

Zelfs als het uiteindelijk iets is dat je niet zelf kunt oplossen, kan het helpen om te weten waarom de boiler van je camper niet werkt, je wat geld besparen op de professionele reparatierekening.

1. Er kan een stroomonderbreker zijn gesprongen of een zekering is doorgebrand

10 redenen waarom uw warmwaterboiler voor campers niet werkt en hoe u dit kunt oplossen (1)

Als u een elektrische boiler in uw camper heeft, kan deze veel stroom trekken. Als er een kleine stroomstoot is van zoiets als een voetstuk voor walstroom, kan dit een stroomonderbreker activeren of een zekering doorbranden. Wanneer dit gebeurt, is de verwarming dood, evenals al het andere dat op dat circuit is aangesloten. Hoewel veel camperfabrikanten een elektrische boiler zijn eigen speciale circuit geven.

Als u de stroomonderbreker reset of de zekering vervangt en deze onmiddellijk weer uitgaat, moet u een bedradingsprobleem zeer achterdochtig zijn. Een kortsluiting in een draad of een losse verbinding die vonken veroorzaakt, kan net zo gemakkelijk een stroomonderbreker doen trippen.

Het is ook de moeite waard eraan te denken dat veel moderne propaanboilers nog steeds een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig hebben om het vonkontstekingssysteem of de automatische waakvlam van stroom te voorzien. Op deze circuits is vaak meer dan één ding aangesloten, wat het risico op een onbedoelde overbelasting kan vergroten, waardoor een stroomonderbreker kan worden geactiveerd of een zekering kan doorbranden. U kunt een klein elektrisch probleem bij het schakelpaneel dus nog steeds niet volledig uitsluiten, alleen omdat u een propaanwaterverwarmer in uw camper heeft.

2. De handmatige gasklep is gesloten of er is een probleem met het propaansysteem

10 redenen waarom uw warmwaterboiler voor campers niet werkt en hoe u dit kunt oplossen (2)

Alle propaan RV-boilers hebben een primaire gasklep die handmatig moet worden geopend en gesloten. Deze klep bevindt zich meestal aan de buitenzijde van de camper en kan zich ook in de buurt van een propaanboiler bevinden die een staande waakvlam gebruikt. Controleer deze klep vanaf het buitenluik om er zeker van te zijn dat hij aan staat. Als u een iets oudere boiler in uw camper heeft, moet u mogelijk de waakvlam opnieuw handmatig aansteken.

Als u de handmatige gasklep hebt gecontroleerd en deze stond open, maar de waakvlam gaat niet aan of er stroomt geen gas naar het branderelement, dan heeft u mogelijk een probleem met uw propaansysteem. Een knik in de leiding of vergeten de hoofdgaskraan op de voortanks te openen lijkt misschien een dwaze vergissing, maar je zult niet de eerste of 100 zijnepersoon om het te maken!

3. Controleer de RV-huisaccu's of de walstroomaansluiting

10 redenen waarom uw warmwaterboiler voor campers niet werkt en hoe u dit kunt oplossen (3)

Als u een elektrische boiler in uw camper heeft of u heeft een nieuwere propaan boiler met een direct vonkontstekingssysteem, zal een probleem met de huisaccu's van de camper of de walstroomaansluiting het verwarmingsproces in de tank onderbreken.

In een geval als dit zult u andere elektrische problemen in de camper opmerken. De hele camper heeft mogelijk geen stroom ondanks dat de stroomonderbrekers zijn aangesloten. Als de huisbatterijen minder dan 50% zijn of als er veel corrosie op de polen is, kunnen de lichten in uw camper zwak zijn of flikkeren en is er gewoon niet genoeg stroom om een ​​elektrisch element van een DSI in het water van de camper te laten werken verwarming.

U moet ofwel uw huisbatterijen opladen, een generator gebruiken of met de campinggastheren praten over het oplossen van het probleem met de walstroomsokkel.

4. De omloopkleppen kunnen nog steeds gesloten zijn

Vaak kan het proces van het aftappen en ontsmetten van uw RV-watersysteem bij het winterklaar maken van uw RV vragen om het sluiten van de omloopklep. Dit voorkomt dat er na het leeglopen nieuw water terugstroomt in de boiler. Het is een simpele fout die veel mensen in het voorjaar maken als ze haastig hun camper klaarmaken en vergeten de kraan weer open te doen.

Controleer de omloopkleppen om er zeker van te zijn dat ze in de juiste positie staan ​​om warm water te leveren en de tank met vers water te vullen!

5. Ontsteker is mogelijk niet gecentreerd

10 redenen waarom uw warmwaterboiler voor campers niet werkt en hoe u dit kunt oplossen (4)

Een DSI (Direct Spark Igniter) moet gecentreerd en perfect in positie zijn om het propaanverbrandingsproces aan de basis van de boiler te starten. Als je de slechte gewoonte hebt om dingen in hetzelfde compartiment te stoppen als de RV-boiler, is het heel goed mogelijk dat de DSI is gestoten of verbogen. Als het maar een paar millimeter uit positie is, kan het te ver weg zijn van de propaanbrander om ontsteking te ondersteunen.

In een geval als dit kan de DSI vonken wanneer u de boiler aanzet en het gas normaal loopt, met de klep open, maar de twee komen niet samen om ontsteking te ondersteunen. Als het een beetje uit het midden lijkt te zitten of als je een bocht in de draadbehuizing ziet, probeer het dan handmatig aan te passen met een punttang. Start vervolgens de boiler opnieuw op en kijk of de vonk en het gas goed combineren.

6. Stof en vuil kunnen het branderelement verstoppen

10 redenen waarom uw warmwaterboiler voor campers niet werkt en hoe u dit kunt oplossen (5)

Als uw propaanboiler brandt maar weer uitgaat, kan het eenvoudig zijn dat er stof en ander vuil is waardoor de brander niet efficiënt werkt. Sommige hebben zelfs een veiligheidssysteem ingebouwd dat de vlam stopt. Hoewel het vaak voorkomt dat stof, roet of spinnenwebben het branderelement gedeeltelijk verstoppen.

Als uw brander er vies uitziet en niet blijft branden ondanks dat alle andere systemen correct werken, kunt u deze als volgt schoonmaken.

 • Stap een:Schakel de stroomonderbreker naar de boiler uit en volg eventuele andere modelspecifieke uitschakelinstructies in de gebruikershandleiding.
 • Stap twee:Verwijder voorzichtig het afdekpaneel dat de brander afschermt
 • Stap drie:Maak een foto van de brandereenheid met uw telefoon voordat u deze loskoppelt van de gasklep.
 • Stap vier:Zoek en verwijder de verbrandingsdeur.
 • Stap vijf:Schuif de hele brandereenheid naar buiten.
 • Stap zes:Gebruik perslucht uit blik of een luchtcompressorspuit om stof of roet weg te blazen. Als het aangekoekt is, moet je het misschien voorzichtig schrobben met een oude tandenborstel.
 • Stap zeven:Zet de brander en het element weer in elkaar met behulp van uw eerdere foto als richtlijn. Zorg ervoor dat u ook de verbrandingsdeur installeert.
 • Stap Acht:Schakel de stroomonderbreker voor de RV-boiler weer in en test om te zien of de DSI het element verlicht en dat het enkele minuten zelfstandig blijft branden.

7. De Hi-Limit/ECO-knop moet worden gereset

10 redenen waarom uw warmwaterboiler voor campers niet werkt en hoe u dit kunt oplossen (6)

De meeste waterverwarmers voor campers hebben een Hi-Limit/Noodstopschakelaar. Het dient in wezen als een faalveilig veiligheidssysteem dat de boiler uitschakelt wanneer de thermostaat de temperatuur niet onder een instelpunt kan houden. Dit voorkomt een deel van de catastrofale oververhitting die je waarschijnlijk hebt gezien in wetenschappelijke tv-shows.

Wanneer de Hi-Limit ECO de boiler uitschakelt, wordt deze pas weer ingeschakeld als de temperatuur in het reservoir is afgekoeld. Vervolgens moet u op de oranje of rode knop drukken om de warmwaterboiler van uw camper te resetten. De meeste waterverwarmers voor campers verbergen de resetknop onder een metalen plaat aan de achterkant van de tank of in de buurt van de thermostaat.

Soms zijn er twee knoppen. Een voor het elektrische DSI-element en een voor de propaanbrander. Als uw model twee knoppen heeft, zorg er dan voor dat u ze allemaal opnieuw instelt.

8. Je thermostaat is mogelijk defect

Laten we zeggen dat je de Hi-Limit/ECO-knop vindt, je drukt erop en na ongeveer een half uur heb je weer warm water. Dan gaat er een uur of twee voorbij en het water wordt koud. Dus je gaat terug, drukt nogmaals op de knop en alles lijkt te werken. Alleen om te spoelen en een paar uur later te herhalen met koud water en een inerte RV-boiler.

In een dergelijk scenario heb je waarschijnlijk te maken met een slechte thermostaat op je RV-boiler. De meeste mensen kiezen er op dit moment voor om een ​​professionele reparateur in te schakelen.

Als u mechanisch bedreven bent, kunt u gemakkelijk de vervangende thermostaat vinden en als u over het juiste elektrische gereedschap beschikt, kunt u de thermostaat van uw RV-waterverwarmer mogelijk vervangen door de volgende stappen uit te voeren.

 • Stap een:Schakel de RV-boiler uit bij de stroomonderbreker en volg eventuele andere specifieke uitschakelinstructies in de gebruikershandleiding.
 • Stap twee:Zoek de thermostaatbehuizing en verwijder de afdekplaat. Mogelijk moet u ook wat isolatie terugtrekken.
 • Stap drie:Gebruik een voltmeter of een multimeter om er zeker van te zijn dat er geen elektrische restlading in de thermostaat zit.
 • Stap vier:Maak een foto van hoe alles met je telefoon is verbonden om later als mogelijke referentie te gebruiken.
 • Stap vijf:Zoek de montagebeugel die de thermostaat op zijn plaats houdt. Wrik voorzichtig een kant van de beugel los en draai de thermostaat van de boiler voorzichtig omhoog. Dit voorkomt dat de beugel weer vastklikt. Herhaal dit vervolgens voor de andere kant om de thermostaat volledig vrij te geven.
 • Stap zes:Koppel de draadkabels los van de thermostaat en leg deze voorzichtig opzij. Controleer op tekenen van vonken of doorgebrande bedrading. Als er kortsluiting is opgetreden, moet u mogelijk de bedrading vervangen voordat u de vervangende thermostaat kunt installeren.
 • Stap zeven:Als alles goed is met de bedrading, kunt u de vervangende thermostaat aansluiten en opnieuw installeren in de omgekeerde volgorde waarin u de oude eruit hebt gehaald. U kunt de foto die u eerder hebt gemaakt als richtlijn gebruiken.
 • Stap Acht:Laat de behuizing open, schakel de stroomonderbreker weer in en reset de Hi-Limit/ECO-knop indien nodig. Kijk dan naar de boiler en thermostaat om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.
 • Stap negen:Als de testcyclus succesvol is verlopen, kunt u het toegangspaneel beveiligen en de boiler normaal gebruiken.

9. Het thermokoppel verhindert dat de waakvlam blijft branden

Als u een oudere camper heeft, kan de boiler een waakvlam gebruiken om een ​​on-demand vlamstatus te behouden. Soms kan de waakvlam uitgaan. Vooral als je onlangs een propaantank moest vervangen. Het is echter ook mogelijk dat er zich een hoop stof en roet heeft opgehoopt rond het propaanbranderelement van uw boiler om de waakvlam efficiënt te laten branden.

Meestal hoeft u het alleen maar opnieuw aan te steken. Als het niet blijft branden, moet u mogelijk de waakvlam en het thermokoppel reinigen en inspecteren door de volgende stappen uit te voeren.

 • Stap een:Toegang tot de waakvlam. Bij sommige modellen moet hiervoor een toegangspaneel worden verwijderd.
 • Stap twee:Inspecteer visueel het thermokoppel dat zich in de buurt van de waakvlam bevindt. Het ziet eruit als een kleine metalen sonde met een onafhankelijke draad die aan de achterkant is aangesloten.
 • Stap drie:Als het thermokoppel stoffig is, kun je het misschien schoonmaken met wattenstaafjes en een neutraal schoonmaakmiddel. Als er brandplekken op zitten, moet deze waarschijnlijk door een professional worden vervangen.
 • Stap vier:Zoek de bevestigingen die de waakvlambrander en buis op hun plaats houden. Als u de waakvlam niet kunt schoonmaken terwijl deze op zijn plaats zit, moet u deze bevestigingen naar achteren trekken en de hele waakvlamconstructie eruit trekken.
 • Stap vijf:Reinig de waakvlamconstructie en de buis met perslucht, een luchtcompressor en ander zacht gereedschap. U wilt niet te agressief schoonmaken en per ongeluk de componenten van de waakvlam beschadigen.
 • Stap zes:Installeer de waakvlam opnieuw en schakel de stroomonderbreker en de propaantoevoer in. Test vervolgens of de waakvlam blijft branden.

10. Het element van uw elektrische boiler is slecht

10 redenen waarom uw warmwaterboiler voor campers niet werkt en hoe u dit kunt oplossen (7)

Als je een elektrische boiler in je camper hebt en je hebt alle andere mogelijkheden uitgeprobeerd, kan het zijn dat het element binnenin dood of stervende is. Ze hebben een beperkte levensduur en het zware gebruik dat ze in een camper doormaken, kan hun ondergang versnellen.

Tekenen dat het elektrische boilerelement van uw camper slecht is, zijn vaak zaken als:

 • Vaak problemen met lauw water
 • Kleine hoeveelheden heet water die vervolgens koud worden
 • Heet water raakt sneller op dan normaal
 • De zekering van de boiler blijft doorbranden of de stroomonderbreker springt constant uit

Meestal is het goedkoper om gewoon een nieuwe boiler te kopen dan om een ​​professional te betalen om hem te repareren. Hoewel u er toch zeker van wilt zijn dat het element echt slecht is voordat u de boiler weggooit en op zoek gaat naar een nieuwe. Dit vereist enkele basisgereedschappen, een multimeter en de volgende stappen.

 • Stap een:Schakel de stroomonderbreker uit en volg alle andere uitschakelinstructies in uw gebruikershandleiding.
 • Stap twee:Verwijder de metalen omhulling die de tank van de elektrische boiler omhult.
 • Stap drie:Verwijder een deel van de isolatie totdat u het elektrische verwarmingselement vindt.
 • Stap vier: controleer nogmaals of alle elektriciteit is uitgeschakeld
 • Stap vijf: Gebruik een multimeter om de spanning van het element te testen. Als het u niet leest of als de meting met tussenpozen wordt weergegeven, is het element waarschijnlijk dood en moet u een nieuwe zoeken.

Conclusie

De trieste waarheid is dat de meeste waterverwarmers voor campers een zwaar leven hebben en regelmatig onderhoud nodig hebben om ze in topconditie te houden. Dit omvat het verwijderen van stof en roet van het branderelement en de waakvlam. Neem tijdens het inspecteren en schoonmaken de tijd om ervoor te zorgen dat uw wateromloopkleppen open staan.

Zorg ervoor dat uw gaskleppen op de belangrijkste tanks voor vloeibaar propaan en de boiler ook open staan ​​voor een krachtige vlam. Als je een propaanboiler hebt en je hebt het boilercompartiment gebruikt voor opslag, neem dan even de tijd om de DSI te controleren om er zeker van te zijn dat de vonk dicht genoeg bij het branderelement is. Het kan gewoon zijn gestoten en moet voorzichtig opnieuw worden uitgelijnd.

Als deze relatief eenvoudige maatregelen de boiler van uw camper niet laten werken, moet u misschien wat dieper graven. Reset de Hi-Limit/ECO-knop en test je thermostaat. Als dit geen consistent warm water herstelt, moet u mogelijk de thermostaat helemaal vervangen. Als u een elektrische boiler heeft, moet u ook de tijd nemen om het element met een multimeter te controleren. Het is de moeite waard om te controleren voordat u de thermostaat volledig vervangt. Als het element dood of stervende is, kunt u overwegen om gewoon een vervangende boiler voor uw camper te kopen.

10 redenen waarom uw warmwaterboiler voor campers niet werkt en hoe u dit kunt oplossen (2024)

FAQs

Waarom werkt boiler niet? ›

Kalkaanslag, vrieskou, een te hoge of te lage waterdruk of elektrische problemen. Het zijn allemaal vaak voorkomende oorzaken van defecte boilers.

Waarom komt er geen warm water uit de boiler? ›

Geen warm water in CV-boiler

Wanneer de cv-boiler geen warm water meer levert kan dat verschillende oorzaken hebben: Spanning afwezig of onderbroken. Thermische beveiliging onderbroken. Defect of slecht werkend onderdeel.

Hoe weet je of je boiler kapot is? ›

Als je net veel warm water verbruikt hebt, bijvoorbeeld voor de douche, dan kan die tank leeg zijn. Heb je juist weinig warm water verbruikt, maar komt er toch geen warm water uit de kraan? Dan heeft je boiler misschien een storing.

Wat te doen als het water niet warm wordt? ›

 1. Geen warm water uit de kraan, maar wel verwarming: vind de oorzaak.
 2. Stap 1: Controleer de batterij van de thermostaat. ...
 3. Stap 2: Check de warmwaterfunctie. ...
 4. Stap 3: Cv-ketel bijvullen. ...
 5. Stap 4: Controleer of er stroom op het stopcontact staat. ...
 6. Stap 5: Cv-ketel resetten.

Kan je een boiler resetten? ›

Mogelijk is het resetten van de boiler of combiketel in huis voldoende om weer gebruik te kunnen maken van warm water. Het resetten hiervan kan middels het bedienpaneel op het apparaat, maar bijvoorbeeld ook door de stekker tijdelijk uit het stopcontact te trekken en hier vervolgens weer in te steken.

Waar zit de zekering van een boiler? ›

De stoppenkast zit normaal gesproken aan de binnenkant van de uitwendige electriciteitsmeter. Het relais slaat aan door de knop omhoog te duwen of de knop te draaien van 0 naar 1.

Hoe lang gaat een warm water boiler mee? ›

Bij normaal huishoudelijk gebruik gaat de gemiddelde keukenboiler zeker 10 jaar mee. Wandboilers hebben ook een technische levensduur van circa 10 jaar. De daadwerkelijk levensduur is natuurlijk ook afhankelijk van de waterkwaliteit, het onderhoud en de mate van gebruik (huishoudelijk of zakelijk).

Hoe lang duurt het voordat een boiler weer warm water geeft? ›

Factoren die opwarmtijd bepalen

Over het algemeen duurt het tussen de 30 minuten en 1 uur voordat een boiler volledig is opgewarmd. Het is echter goed om te weten dat dit kan variëren afhankelijk van de factoren die ik hierboven heb genoemd.

Kan een boiler kapot gaan? ›

Een boiler die kapot is kan gaan lekken en hierdoor waterschade aanrichten. Voorkomen is beter dan genezen. Hoe ouder de boiler is, hoe groter het risico is dat je boiler kapot gaat. Wees er daarom op tijd bij.

Waarom ontploft een boiler? ›

Mocht een boiler ontploffen, dan zijn alle veiligheidselementen in de boiler kapot. Deze kans is opzich al heel klein doordat er meerdere elementen gebruikt worden in de boiler om die veiligheid te garanderen. Zelfs als alle veiligheidsonderdelen kapot zijn, dan is de kans dat een boiler ontploft nog nihil.

Heeft een boiler onderhoud nodig? ›

Kalkaanslag in je boiler verstopt de leidingen, veroorzaakt roest, verhardt de dichtingen en kan lekkages veroorzaken. Bovendien verliezen boilers met kalkaanslag rendement omdat de warmteproductie verminderd wordt. Daarom is Het onderhoud aan uw elektrische boiler belangrijk!

Waarom boiler resetten? ›

Dit verschilt per type boiler, maar elke boiler is te resetten. Het resetten is echter alleen zinvol bij elektrische storingen. Uiteraard niet bij lekkages. In het door Boilermarkt meegeleverde instructieboekje kun je terugvinden hoe de boiler gereset kan worden.

Waarom geen koud water drinken bij warm weer? ›

Net als een ijse zorgt een koud drankje er even voor dat je afkoelt, maar het effect is snel weg omdat het wordt opgewarmd door je omliggende organen. Grote hoeveelheden koude drank zorgen ervoor dat je bloed minder snel stroomt, waardoor je lichaam meer moeite krijgt met hitte afvoeren.

Hoeveel druk op boiler? ›

Die moet een waarde aangeven tussen 1 en 2 bar. Bij een lagere druk dan 1,5 bar kan de cv-installatie het water niet goed rondpompen. Bij minder dan 1 bar kan de pomp kapotgaan. Is de druk hoger dan 2 bar, dan slijt de pomp te snel, en bij meer dan 3 bar kan er lekkage ontstaan doordat een leiding barst.

Waarom slaat mijn cv-ketel niet aan? ›

Een cv-ketel zal niet aanslaan als er geen toevoer is van aardgas of stookolie. Controleer of er voldoende toevoer van gas is, of de gaskraan niet dicht staat en of er voldoende gasdruk is. Een cv-technicus kan een gasdrukmeting uitvoeren en eventueel de gasdruk verhogen.

Waarom wordt water koud tijdens douchen? ›

Als de temperatuur van het aangevoerde water te sterk zakt wordt er ongewild toch te veel koud water bijgemengd (de kraan kan het koud water niet volledig afsluiten) en komt er effectief te koud water uit de douchekop, ook al heeft de ketel nog water dat meer dan 40 graden is.

Waarom wordt de verwarming niet warm? ›

Als de radiatoren op de bovenverdieping niet warm worden, maar beneden wel, dan moet je waarschijnlijk de radiatoren ontluchten. Als dit niet werkt, is het verstandig om de waterdruk van je CV ketel te controleren. Als de waterdruk te laag is, moet je de CV ketel bijvullen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated:

Views: 5620

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.