Alternatieven voor warmtelampen voor kippen (2024)

Als jeBaby kuikens opvoeden, u bent op de hoogte van enkele van de belangrijkste vereisten voor hun zorg: een schone en comfortabele plek om te wonen, kwaliteitkuikenvoeren zoet water.Maar je hebt nog een belangrijk ding nodig - warmte!

Alternatieven voor warmtelampen voor kippen (1)

Waarom kuikens hulp nodig hebben om warm te blijven

Vogels zijn warmbloedig, wat betekent dat ze een consistente lichaamstemperatuur kunnen behouden (door het metabolisme), zelfs als de omgevingsluchttemperatuur koud is.Hun veren creëren isolerende gebieden van warme lucht om lichaamswarmte te behouden.(Je doet hetzelfde elke keer als je een jas zet.)

Jonge kuikens hebben een groot nadeel.Ze hebben moeite met het handhaven van de juiste lichaamstemperatuur,,1En ze missen veren om warmte te behouden.In een natuurlijke omgeving zullen kuikens de lichaamswarmte van hun moeder blijven gebruiken voor bescherming zoals ze deden voordat ze uitkwamen.In een situatie waarin je een aantal kuikens hebt - zonder de mama - moet je haar warmte kunstmatig nabootsen.

Moederhoen vervangen

Een warmtelamp (vaak een 250 W roodachtige lamp met een reflector) kan boven de broeder worden gemonteerd.Warmtelampen worden al vele jaren met succes gebruikt door kippenboeren.Warmtelampen zijn niet zonder hun nadelen, en misschien wilt u alternatieven voor warmtelampen voor kippen verkennen.Sommige opties zijn onder meer:

  • Hotwaterflessen.Als je het niet erg vindt om in de nacht op te staan om je kuikens te verzorgen,2Hotwaterflessen kunnen worden gebruikt als een veilige warmtebron.3U moet de flessen isoleren met een handdoek of een ander soortgelijk item, zodat de kuikens niet rechtstreeks toegang hebben tot de waterfles.(Het is misschien te heet om aan te raken.) Flessen voor warm water kunnen ook nuttig zijn als u de homesteading in een off-grid-situatie bent, of als u een tijdelijke stroomuitval ervaart terwijl u babykuikens bij de hand hebt.Vergeet niet dat de kuikens een relatief hoge omgevingstemperatuur nodig hebben (ongeveer 95 ° F voor de eerste week4), dus dit plan werkt misschien niet in een anders onverwarmd gebouw.
  • Broeders.Een uitstekend hitte -alternatief is een stralende warmtebron, zoals deThermo-poultry broeder.Er zijn verschillende voordelen aan een product als dit.Ten eerste helpt de broeders de kuikens hun temperatuurregeling te beheren door de warmte van de broeder te gebruiken als dat nodig is.De broeder biedt kuikens ook voldoende warmte, terwijl ze niet de zeer hoge oppervlaktetemperaturen bereiken die gebruikelijk zijn bij warmtelampen.Bovendien gebruiken ze aanzienlijk minder energie dan een 250 W warmtelamp, dus kosten ze minder om te rennen - ik!Dit type broeder is ook vrij veilig.
  • Verwarmde pads.Nadat de kuikens een maand oud zijn, kunnen ze eenelektrisch verwarmd kuikenkussen.Dit kussen kan aan de muur worden bevestigd om de broeders ambient te helpen verwarmen.
  • Houd een menigte.Het is gemakkelijker voor een grotere groep kuikens om lichaamswarmte te behouden dan een kleinere groep.Overweeg om te beginnen met meer kuikens zodat ze samen kunnen clusteren en om de beurt aan de binnenkant van de groep zijn.Hé, hetWerkt voor pinguïns!
  • Mooie dikke bedden.Je broeieruimte moet warmer blijven als het beddengoed dat je gebruikt mooi en zacht en diep is5(maar niettediep).
  • Begin ouder.Hoewel het opvoeden van kuikens zonder kip gebruikelijk is en relatief gemakkelijk te doen, kun je altijd een meer natuurlijke aanpak volgen en beginnen met oudere kippen of pullets voor je kudde, in plaats van alleen een doos kuikens.Op deze manier kun je een moeder kip de kuikens haar kant opgeven.

Winterzorg

Er is een andere keer dat u misschien een warmtebron aan uw kippenren wilt toevoegen - om te houdenallevan je kippen en hanencomfortabel in de winter.Als u in een gebied woont dat een paar maanden koude temperaturen ervaart, kunt u extra stappen ondernemen om uw vogels comfortabel te houden.Dit kan veilige elektrische verwarmingsproducten voor uw kudde omvatten, zoalsVerwarmde zitstokken,,Verwarmde pads, EnVerwarmde waterers.

Je kuikens warm houden zonder warmtelamp is eenvoudig en je hebt verschillende opties om aan je behoeften te voldoen.Je kuikens zullen gelukkig en comfortabel zijn met al deze keuzes.

1. Landbouw: provincie Manitoba."Broeierige temperaturen voor kleine pluimvee kudden,"https://www.gov.mb.ca/agriculture/livestock/production/poultry/broed-temperatures-for-small-poultry-flocks.html

2. Amaranta Farm."Koude broeierige kuikens," 7 april 2012,https://amarantafarm.com/koudbroedende-kuikens/

3. Ewing, Heike.Schoonheid van vogels."Manieren om eieren en/of kuikens in leven te houden zonder elektriciteit,"https://www.beautyofbirds.com/SavingEggsAndChicksDuringElectricOutage.htm

4. Universiteit van New Hampshire Cooperative Extension."Braden en zorgzaam voor kuikens," 14 december 2017,https://extension.unh.edu/resource/broeding-and-caring-chicks

5. De hippe meid."Hoe kippen op te heffen zonder warmtelamp,"https://thehipchick.com/raise-chickens-without-a-heat-lamp/

Alternatieven voor warmtelampen voor kippen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6160

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.