Aluminiumfolie op Windows: helpt het bij hitte? (2024)

Ben je langs huizen gelopen met ramen bedekt met aluminiumfolie? Als je het raar vindt, dan weet je niet dat het er om de juiste redenen is.Er zijn verschillende redenen waarom huiseigenaren hun ramen omwikkelen met aluminiumfolie, maar de belangrijkste zou zijn dat het helpt om verblinding te voorkomen en om uw huis goed geïsoleerd te houden..

Maar meer dan deze, er is nog veel te weten over aluminiumfolie opramenen als je nieuwsgierig bent naar hoe dit werkt, bevat dit bericht alle antwoorden op je vragen, dus lees verder.

In dit artikel

Houdt aluminiumfolie op ramen de warmte buiten?

Ja. Bij het bakken houdt aluminiumfolie het voedsel onverbrand door directe blootstelling aan hitte in de oven.Volgens dezelfde logica houdt aluminiumfolie op het raam de warmte buiten omdat het hittebestendig is. Door uw ramen in aluminiumfolie te wikkelen, blijft de temperatuur in uw huis over het algemeen laag.

Houdt aluminiumfolie op ramen de kou buiten?

Niet helemaal. Om koude lucht vast te houden en te voorkomen dat deze via het raam het huis binnenkomt, moet u nog een isolatiemiddel toevoegen, bijvoorbeeld in de vorm van noppenfolie. U kunt de noppenfolie gemakkelijk verwijderen en de folie na de winter vervangen.

Voordelen van aluminiumfolie op ramen

Aluminiumfolie op Windows: helpt het bij hitte? (2)

Afgezien van het buiten houden van de warmte, zijn hier nog andere voordelen van het inpakken van uw raam met aluminiumfolie.

Privacy

Zelfs met verduisteringsgordijnen wordt totale privacy meestal niet bereikt. Om versteviging toe te voegen, kunt u uw ramen omwikkelen met aluminiumfolie. Met zijn mate van ondoorzichtigheid kan er niets doorheen sijpelen, zelfs geen warmte.

Goedkoop verduisterend gordijn

In plaats van een stoffen gordijn dat je af en toe naar de stomerij moet, kun je ook kiezen voor aluminiumfolie. Het geeft niet de meest trendy look, maar als het doel alleen verduistering is, kun je kiezen voor goedkope aluminiumfolies.

Stopt met schitteren

Ramen met directe blootstelling aan zonlicht die vatbaar zijn voor verblinding. Wanneer dit gebeurt, kunt u niet duidelijk naar uw tv kijken of de spiegel gebruiken. Aluminiumfolie op het raam voorkomt lichtreflecties in de kamer.

Kostenefficient

Woningen met grotere ramen kunnen veel baat hebben bij aluminiumfolie. Het helpt het huis te isoleren tijdens hete zomers en koudere winters. En omdat het een flexibel materiaal is, kan aluminiumfolie gemakkelijk de vorm aannemen van welk raamformaat dan ook.

De voordelen die u krijgt van aluminiumfolie op ramen zijn primair gericht op isolatiefuncties. Ze klinken misschien erg basic, maar ze bieden veel voordelen voor uw huis zonder zelfs maar meer dan $ 100 te kosten.

Wat zijn de nadelen van aluminiumfolie op ramen?

Aluminiumfolie op Windows: helpt het bij hitte? (3)

Natuurlijk heeft aluminiumfolie zijn eigen nadelen, vooral als het om ramen wordt gewikkeld.

  • Het kan er rommelig uitzien:Als je haastig de ramen hebt ingepakt en de folie ertussen verfrommeld, ziet het er natuurlijk rommelig uit. Het wordt ook niet geleverd met decoratieve ontwerpen, dus u kunt het esthetische gedeelte niet wijzigen. Het fijne is dat niet alle ramen in je huis bedekt hoeven te zijn. Kies gewoon degene die het meest worden verwarmd door het zonlicht.
  • Folie op ramen nodigt uit tot argwaan:Over ‘raar uitzien’ gesproken, in aluminiumfolie gewikkelde ramen kunnen er verdacht uitzien of het idee geven dat je iets illegaals doet. De belangrijkste interventie hier is om meer nauwkeurigheid en artistieke toets te geven aan hoe u de folie op uw ramen installeert.

Alternatieven voor aluminiumfolie

Omdat het niet altijd de meest esthetische keuze is, kunt u altijd het volgende controleren om als alternatief voor aluminiumfolie te gebruiken:

  • Verduisterende gordijnen:Deze keuzes zijn altijd de eerste keuzes. Afgezien van het blokkeren van licht, isoleert het ook de kamer door als een thermische barrière te werken.
  • Verduisterende tinten:Als je een handigere keuze wilt, ga dan voor slimme verduisterende tinten. U kunt gewoon een afstandsbediening of spraakopdracht gebruiken om de verduisterende rolgordijnen te openen en te sluiten.
  • Raamfolie:Dit is de beste keuze om de hoeveelheid zonlicht die door uw raam sijpelt te beperken. U kunt dit beter versterken door een UV-barrière of een lichtwerende film toe te voegen.
  • Luifels en dakranden:Deze toegevoegde structuren zijn de klassieke ingrepen om de hoeveelheid zonlicht die door de ramen valt te verminderen. En als u geen totale raamblokkering nodig heeft, kunt u luifels installeren voor decoratief gebruik terwijl u de warmte beperkt.
  • Hittebestendige films:Als u geen totale raamblokkering wilt, maar de warmte die via het raam de kamer binnenkomt aanzienlijk wilt verminderen, kunt u gewoon een hittebestendige film aanbrengen.

Verwant:Werken thermische gordijnen in de zomer? [Voors en tegens]

Hoe aluminiumfolie op ramen te plakken

Nu je de logica van het aanbrengen van aluminiumfolie op je raam hebt begrepen, zijn hier de stappen waarmee je bekend moet zijn, zodat je het zelf kunt proberen:

  1. Neem een ​​meetlint. Doe dit om het totale gebied te krijgen dat de aluminiumfolie zal bedekken zodra je het uitspreidt.
  2. Voeg volgens de vuistregel altijd extra 3-inch toe aan elke kant van het venster, zodat u reservemateriaal krijgt voor een betere pasvorm.
  3. Hoewel dit optioneel is, kunt u ook noppenfolie onder de folie aanbrengen voor een beter isolerend vermogen en een dikkere barrière tegen zonnestralen.
  4. Snijd nu de folie in overeenstemming met de afmeting van uw raam plus de toevoeging van 3 inch per zijde.
  5. Spreid de aluminiumplaat uit in het raamkozijn. Zorg ervoor dat u het oppervlak vlak maakt terwijl de aluminiumfolie wordt uitgespreid.
  6. Gebruik transparante lijm om de aluminiumfolie op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat het hele glasoppervlak van het raam bedekt is met folie.

Waar moet het glanzende deel van de aluminiumfolie naar toe wijzen wanneer het op ramen wordt gewikkeld?

Wanneer u aluminiumfolie op ramen plaatst, moet het glanzende deel altijd naar buiten wijzen. Dit deel is het reflecterende deel van de folie dat functioneel is in het afbuigen van zonlicht voordat het door het raam kan sijpelen.

Is het illegaal om aluminiumfolie op ramen te plakken?

Gelukkig zijn er geen bestaande mandaten over het volledig blokkeren van vensters. Wat betreft de materialen die gebruikt kunnen worden voor een raamafsluiting staat aluminiumfolie niet op de verboden materialen. Sterker nog, voor mensen die in appartementencomplexen wonen, wordt privacy sterk aangemoedigd.

Kan aluminiumfolie ramen beschadigen?

Ja, maar op het absolute minimum. De enige schade die een aluminiumfolie kan aanrichten om ramen te beschadigen, zijn kleine krasjes die een glaspolijstmateriaal altijd kan verhelpen. Afgezien daarvan is aluminiumfolie op ramen over het algemeen veilig te gebruiken voor het inpakken van ramen.

Welk type aluminiumfolie wordt gebruikt voor ramen?

Je hebt misschien al die tijd de aluminiumfolie van de keuken gevisualiseerd, maar in werkelijkheid hebben we het over stralende foliebarrières. Keukenfolie is niet alleen zo ideaal voor ramen omdat ze niet zo duurzaam zijn in vergelijking met folieschermen.

Als je je afvraagt ​​wat de beste stralingsfoliebarrières zijn die er zijn, kun je Enerflex Radiant Barrier, Energy Improvements of Attic Foil bekijken. Deze folies zijn minimaal 48 inch breed (wat goed past bij de standaard raambreedte van 36 inch) en worden geleverd op rollen van 125 ft of 250 ft.

Is het veilig om aluminiumfolie op ramen te plakken?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is aluminium veilig voor ramen. Er zijn drie veel voorkomende verkeerde benamingen over aluminiumfolie. Een misvatting is dat het smelt wanneer het echt niet smelt. Het wordt gebruikt bij het bakken en het komt in één stuk nadat je het eten eruit hebt gehaald, dus ga maar na.

De tweede misvatting is dat aluminiumfolie brandgevaarlijk is. U moet weten dat aluminiumfolie een hoge weerstand tegen hitte heeft. In feite is het vermelde smeltpunt 1220F, wat veel hoger is dan de geregistreerde hoogste temperatuur ooit geregistreerd voor de slechtste zomer in de geschiedenis.

De derde verkeerde benaming gaat over het uitstoten van giftige stoffen. Aluminium is gifvrij. Het stoot ook geen giftige stoffen uit en rot niet. Dus als het veilig is om te gebruiken voor voedsel, zien we niet in hoe het niet veilig zou moeten zijn op ramen.

Werken aluminiumfolies op het raam?

Met alle dingen die we hier hebben behandeld, ja, aluminiumfolie op ramen werkt. Wetenschappelijk gezien wordt het vermogen van aluminiumfolie om warmte buiten te houden door het te absorberen emissiviteit genoemd. Dit is ook de reden waarom de glimmende kant omhoog is gezet om direct zonlicht op te vangen. Het grotere reflecterende vermogen van de glanzende zijde zorgt voor een hogere emissiviteit.

Hoe kunnen aluminiumfolieresten verwijderd worden als je ze verwisselt?

U kunt proberen de folieresten te verwijderen door een van deze middelen te gebruiken:

  • Glazenwasser
  • Wasmiddel
  • Azijn
  • Schoonmaakalcohol

Conclusie

Aluminiumfolie op het raam is waarschijnlijk de goedkoopste versteviging die u kunt installeren om meer te doen dan gordijnen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is aluminiumfolie over het algemeen een veilig materiaal om voor uw ramen te gebruiken.

Het is ook een goede isolator voor het huis, waardoor je meer warmte krijgt in de winter en minder warmte in de zomer. Met de juiste installatie en nauwkeurige metingen kunt u al het goede verkrijgen dat aluminiumfolie te bieden heeft.

Geen gerelateerde posts.

Aluminiumfolie op Windows: helpt het bij hitte? (2024)

FAQs

Does putting aluminum foil on windows help keep the heat out? ›

'Blocking your windows with tin foil will help to keep your rooms cooler in the heat as it reflects the heat back outside,' explains Adam Pawson, Head of Digital, Safestyle.

Which side of aluminum foil reflects heat? ›

Why does household aluminium foil have one dull side and one shiny side? SO THAT the shiny side can reflect the heat on to the item to be cooked, using a long-established scientific principle that shiny surfaces reflect heat and light.

What can I put on windows to keep heat out? ›

For insulation purposes, cellular or honeycomb shades are the most effective. The honeycomb shape helps to trap air, reducing your solar heat gain. You also may want to consider adding side tracks to your shades so they sit closer to the window and block out more heat. Also, keep in mind the colour you choose.

Which way do you put foil on a window? ›

The shiny side should be facing out. Position the piece so that it overhangs the lip of the window by 1 inch (2.5 cm) on all sides. If the window will take 2 or more pieces to fully cover it, consider that too and leave enough room. It also helps if you flatten the foil slightly with your palm.

Does aluminum foil prevent heat loss? ›

NASA decided that foil has the strongest ability to prevent radiant heat loss and that's vital in space travel. It's lightweight: Foil insulation tends to come in rolls which are extremely lightweight and easy to wield… great in tricky spots such as small attic spaces.

Does aluminum foil trap heat? ›

Aluminum foil has unique properties due to the fact that it is extremely thin and very shiny. It does not effectively conduct heat nor does it absorb heat, instead bouncing heat waves back outward. This is the reason that even when aluminum foil has been in the oven, it cools almost immediately after being taken out.

Should aluminum foil be shiny up or down? ›

To get some answers, we reached out to Reynolds Consumer Products. A representative of the company told us that foil's shiny- and dull-sidedness is simply the result of the manufacturing process—and that there are no performance differences between the two sides.

How much does aluminum foil reflect heat? ›

The surface of aluminum has the ability NOT TO ABSORB, but TO REFLECT 95% of the infrared rays which strike it. Since aluminum foil has such a low mass to air ratio, very little conduction can take place, particularly when only 5% of the rays are absorbed.

Should aluminum foil be shiny in or out? ›

So, now that you know the reason behind the different appearance of the two sides, you're probably wondering if you should use aluminum foil with the shiny side up or down. Quite simply, it doesn't matter. Since both sides are made of the exact same material, they will perform exactly the same way.

How do you stop heat from coming through walls? ›

Reflective surfaces and shading prevent heat gain directly from sun while insulation slows heat transfer from the outside building surfaces through walls and roof toward the cooler interior environment.

What is the best material to block heat? ›

Aerogel is more expensive, but definitely the best type of insulation. Fiberglass is cheap, but requires careful handling. Mineral wool is effective, but not fire resistant. Cellulose is fire resistant, eco-friendly, and effective, but hard to apply.

How would you stop heat loss through the windows of your house? ›

This can be achieved by the addition of thick curtains and a pelmet. A poorly fitted curtain allows heat loss to occur, while a well fitted curtain combined with a pelmet significantly reduces heat loss, so remember to: use closely woven, close fitting internal window coverings such as curtains or blinds.

How do you insulate aluminum window frames? ›

One solution is to apply a DIY double-glazing film to the window to create an air gap that provides good insulation. DIY double-glazing film is a clear plastic film, similar to cling wrap, which you can attach to the window frame using double-sided tape.

How do I stop the sun from heating up my room? ›

Block the heat

Shade windows and walls using external coverings, like blinds, awnings or large potted plants. Plant deciduous trees that cast shade over your home in summer, but still let the sun shine through in winter.

What can be used to block sun and heat from windows? ›

Options include shades, blinds, screens, awnings, draperies or curtains, and shutters. Operable window shades help control daylighting.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6235

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.