Bedrading en video elektrische boiler (2024)

»Elektrische bedrading thuis
»Elektrische vragen en antwoorden
» Residentiële elektrische bedrading:Gids voor thuisbedrading

Bedrading en video elektrische boiler (1)

Hoe de draden op een waterverwarmer worden aangesloten | Gebruikelijke bedradingsmethoden voor het bedraden van een elektrische waterverwarmer, basisvereisten voor het waterverwarmercircuit, de bedrading van de waterverwarmer aansluiten.

Video over elektrische bedrading

Hoe een GFCI-stopcontact te bedraden zonder een aardingsdraad

OPMERKING: een lijst met al mijn nuttige video's

Wordt weergegeven aan het einde van deze video

Dus blijf kijken, zodat ik je kan helpen het goed aan te sluiten!

Bekijk mijn YouTube-kanaal en abonneer!

Gids voor het bedraden van een elektrische boiler
Elektrische vraag: Hoe zijn de elektrische draden aangesloten op een boiler?

 • Ik ben een elektrische warmwatertank aan het bedraden.
 • Ik heb een draad van 50 Ampère die uit de doos komt en een witte, rode en zwarte en koperen massa is.
 • Uit de warmwatertank komt alleen een rood en zwart.
 • Waar sluit de witte draad van het huis op aan?

Deze vraag over elektrische bedrading kwam van: Nate, een huiseigenaar uit Whittaker, Michigan.

Dave's antwoord:
Bedankt voor je elektrische vraag Nate.

Hoe een elektrische boiler van 240 volt te bedraden

Bedrading en video elektrische boiler (2)

Toepassing: hoe een 240 volt 4000 watt residentiële elektrische waterverwarmer te bedraden.
Vaardigheidsniveau: gemiddeld tot gevorderd. Dit elektrische project kan het beste worden uitgevoerd door een erkende elektricien, een elektricien of een erkende loodgieter.
OPMERKING: Werk in elektrische panelen wordt niet aanbevolen voor huiseigenaren, onervaren personen of niet-elektriciens.
Benodigd gereedschap: Basic Elektriciens Zakje Handgereedschap, elektrische boor, boorbits en verlengsnoer indien nodig, afhankelijk van de omvang van het project.
Geschatte tijd: Hangt af van ervaring op persoonlijk niveau, vermogen om met gereedschap te werken en 240 volt elektrische circuitbedrading te installeren.
Voorzorgsmaatregel: Identificeer het hoofdcircuit van het paneel, schakel het UIT en label het met een notitie voordat u aan de bedrading werkt of de 240 volt bedrading en stroomonderbreker installeert.
Opmerking: Het installeren van een extra 240 volt circuit moet worden uitgevoerd volgens de lokale en nationale elektriciteitsvoorschriften met een vergunning en moet worden geïnspecteerd.

Bedrading van een elektrische boiler van 4000 watt voor een huis

 • Basisvereisten voor het circuit van de elektrische waterverwarmer voor thuis
  • Een conventioneel huishoudelijk 240 volt elektrisch water vereist een speciaal circuit.
  • Het typische circuit is een speciaal circuit van 30 ampère en 240 volt.
  • De bedrading van de circuitkabel omvat twee geïsoleerde draden die worden aangeduid als lijn-1, lijn-2 en de aardgeleider.
  • BELANGRIJK: niet alle boilers zijn hetzelfde. Raadpleeg de installatiehandleiding die is meegeleverd met de boiler die u heeft voor specifieke installatie-instructies.
 • Heeft een boiler een neutrale draad nodig?
  • Op dit moment heeft de conventionele warmwaterboiler geen neutraal nodig, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk veranderen.
  • Neutrale draden zijn vereist voor andere 220 volt- en 240 volt-apparaten met elektronische bedieningselementen waarvoor een speciale nulleider is vereist, die wordt meegeleverd met het 4-draads snoer.
  • Als de circuitbedrading wordt geleverd door een 4-aderige kabel en er is een reserve witte draad, sluit dan eenvoudig de witte draad af met een draadconnector die op het uiteinde van de draad is bevestigd.
 • Sluit de draden van de waterverwarmer aan
  • Het is heel gebruikelijk om een ​​10/2-kabel met een aardingsdraad te installeren.
  • De 10/2-kabel heeft eigenlijk 3 draden inclusief de aardedraad.
  • Bij dit type kabelbedradingsmethode worden de zwarte en witte draden gebruikt voor het 240 volt-circuit, dus de witte draad is meestal gekleurd met rode of zwarte elektrische tape of een permanente marker.
  • Een conventionele elektrische boiler wordt geleverd met een zwarte draad en een rode draad die zijn verbonden met de draden van dezelfde kleur als hierboven beschreven.
  • De aardingsdraad is bevestigd aan de groene aardingsschroef die zich in hetzelfde aansluitdooscompartiment bevindt dat in de bovenkant van de boiler is ingebouwd.
 • Het circuit beschermen tegen overbelasting
  • Gebruik nooit een kabel die te klein is voor het circuit van de boiler en zorg ervoor dat de stroomonderbreker de juiste maat heeft voor het circuit.
  • Meestal is het standaard waterverwarmercircuit bedraad met #10 gauge koperdraad en is een 2-polige 30 amp 240 volt stroomonderbreker geïnstalleerd.
  • Als de bestaande circuitbedrading wordt gebruikt voor de boiler en het circuit groter is, moet de stroomonderbreker worden vervangen door een stroomonderbreker van 30 ampère. De vuistregel is om de stroomonderbreker te dimensioneren voor het kleinste draadtype binnen het circuit, of zoals aangegeven op het apparaatlabel of zoals aangegeven in de installatiehandleiding.

Bedrading en video elektrische boiler (3)
Voorbeeld van onderdeelreferentie: tijdklokregeling waterverwarmer
Waterverwarmer tijdklok
Ik heb bijvoorbeeld ontdekt dat een timerbediening van een waterverwarmer heel goed werkt om de dagelijkse werking van een elektrische waterverwarmer te regelen. De werkingstijd kan worden ingesteld van 1 tot 23 uur, dus dit kan helpen om de energiekosten te verlagen en de elektriciteitsrekening te verlagen.

Bronnen en citaten

Meer informatie over elektrische boilers voor thuisgebruik

Waterverwarmers voor woningen

Zie meer over het bedraden van 220Volt en 240Volt elektrische circuits

Hoe 220 volt apparaatbedrading te installeren
Zie hoe sommige 220 volt-apparaten geen witte gemeenschappelijke draad gebruiken, maar twee hots en een aarde.Het volgende kan ook nuttig voor u zijn:

Dave's gids voor elektrische bedrading thuis:

»U kunt kostbare fouten voorkomen!«

Hier is hoe het te doen:
Sluit het goed aan met behulp van mijn geïllustreerde bedradingsboek

Geweldig voor elk thuisbedradingsproject.

Volledige gids voor elektrische bedrading thuis

Perfect voor huiseigenaren, studenten,
Klusjesmannen, klusjesvrouwen en elektriciens
Omvat:
GFCI-uitgangen bedraden
Elektrische circuits thuis bedraden
120 Volt en 240 Volt Outlet Circuits
Bedrading van lichtschakelaars
Bedrading 3-draads en 4-draads elektrisch bereik
Bedrading 3-draads en 4-draads drogersnoer en drogeruitlaat
Problemen met elektrische bedrading oplossen en repareren
Bedradingsmethoden voor het upgraden van elektrische bedrading
NEC-codes voor elektrische bedrading thuis
....en nog veel meer.


Wees voorzichtig en wees veilig - Werk nooit aan spanningvoerende circuits!
Raadpleeg uw plaatselijke bouwafdeling over vergunningen en inspecties voor alle elektrische bedradingsprojecten.

Meer artikelen over220 Volt bedrading,Thuisbedrading Elektrisch,Waterkokeren elektrische bedrading thuis:
" Vorig Volgende "
Hoe een Dusk to Dawn-lichtarmatuur te repareren 220 240 Volt Luchtcompressor Bedrading

Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen en opmerkingen

20 Reacties op "Elektrische boilerbedrading en video"

 1. Raiford Adams zegt:

  11 september 2012 om 07:10 uur

  Ik heb een Envi-ro-temp Energy Saver model 90a-1980 30 gal. 220 volt elektrische boiler met één element en moet worden aangesloten op mijn huis. Hoe moet ik deze aansluiten?

 2. Chris Sterup zegt:

  22 februari 2013 om 12:39 uur

  Ik heb een warmwaterboiler die ik wil verwijderen en de bedrading wil vervangen door een stopcontact om het speciale circuit te gebruiken. Is dit te doen voor iemand die best handig is, of heb ik een elektricien nodig en hoe?

 3. Dave Rongey zegt:

  22 februari 2013 om 6:28 uur

  Hallo chris,
  Als u verwijst naar het omzetten van een circuit van 30 ampère en 220 volt om te worden gebruikt als een circuit van 120 volt, ja, dit kan vrij eenvoudig worden gedaan. Houd er rekening mee dat de bedrading van het circuit moet worden omgezet naar 120 volt bij het elektrische paneel en dat er een nieuwe stroomonderbreker moet worden geïnstalleerd en moet worden aangepast aan de stroomsterkte van het stopcontact dat wordt geïnstalleerd, wat meestal 15 of 20 ampère is.
  Werken in een elektrisch paneel wordt niet aanbevolen voor huiseigenaren, dus dit kan het beste worden uitgevoerd door een elektricien.
  Dave

 4. JoAnn zegt:

  21 april 2014 om 12:59 uur

  Hallo, ik heb mijn 220 boiler vervangen. De bedrading van het paneel is 10 gauge, met drie draden rood, zwart en wit. toen ik de oude verwarming loskoppelde voor verwijdering, was de witte draad verbonden met de aardingsschroef. Mijn vraag. Ik installeer een timer met een handmatige aan- en uitschakelaar. Het diagram voor de timer laat zien waar de rode, zwarte en witte draden moeten worden geplaatst en een plaats voor de groene aarde. maar ik heb geen groen/blote draad. Moet ik de witte draad op de grond leggen in de timer en op het waterreservoir? OF moet de witte draad gaan waar de instructies van de timer aangeven dat hij moet en de witte draad op de grond van de boiler leggen? OF misschien gewoon de witte draad bij de verwarming afplakken?
  Bedankt voor je tijd. JoAnn

 5. Dave Rongey zegt:

  21 april 2014 om 15:51 uur

  Hallo JoAnn,
  Als de timer van de boiler een neutrale draad vereist, moet er een worden geleverd samen met een aparte aardingsdraad. Van wat u hebt beschreven, heeft het circuit niet beide draden. De oplossing zou zijn om een ​​220 volt waterverwarmer-timer te verkrijgen die geen aparte neutrale draad nodig heeft. Het volgende belangrijke ding zou zijn om de witte draad van het waterverwarmercircuit op het paneel te identificeren en te verifiëren of opnieuw aan te sluiten als een aardingsdraad, en de draad te markeren met groene isolatietape aan elk uiteinde voor een juiste identificatie.
  Ik hoop dat dit helpt,
  Dave

 6. JoAnn zegt:

  24 april 2014 om 16:50 uur

  Dank je Davy voor je reactie. Ik ging naar het paneel en de witte draad is in feite aangesloten op de grondbalk met alle andere groene of witte draden die uit het paneel komen. Ik heb de beslissing genomen om de timer op dit moment niet te gebruiken. Ik heb de boiler bedraad zoals de oude was bedraad, met de witte draad aangesloten op de aardingsschroef. Alles is goed en we hebben warm water!
  Nogmaals bedankt voor je antwoord.
  JoAnn

 7. Curtis Nelson zegt:

  28 mei 2014 om 10:05 uur

  Ik had een elektrische boiler en heb deze vervangen door een gasboiler. Jaren later ga ik nu terug naar een elektrische boiler. De vorige twee tien gauge 2-aderige kabels zijn er nog steeds. Een van de kabels is nu echter aangesloten (in de doos van het bedieningspaneel) op een andere kabel van 10 gauge met draadmoeren, en verbonden met de witte draad op de witte draad en de zwarte draad op de zwarte draad, en leidt naar mijn elektriciteitsmeter. Waarom zijn de draden op deze manier aangesloten en waar dient dit voor? Om er weer een live-draad van te maken, kan ik die draadmoerverbindingen gewoon koppelen aan een echte 30 ampère stroomonderbreker?

 8. Dave Rongey zegt:

  28 mei 2014 om 12:35 uur

  Hallo Curtis,
  Toepassing: vervanging van een gasboiler door een 240 volt 30 amp warmwaterboiler en opnieuw aansluiten op een bestaand 240 volt 30 amp warm water #10 metercircuit.

  De originele 240 volt 30 amp warm water #10 gauge circuitdraden moeten worden geverifieerd dat ze niet voor een ander doel worden gebruikt. Zodra dit is geverifieerd, moeten de witte draden van het oorspronkelijke circuit worden gekleurd met rode of zwarte isolatietape om aan te geven dat de witte draad geen neutrale draad is, maar wordt gebruikt voor één stroombron van het 240 volt-circuit.

  De circuitdraden van de boiler zijn beide aangesloten op een 2-polige stroomonderbreker van 30 ampère en 240 volt voor een goede beveiliging tegen overbelasting van het circuit. De aardingsdraad is verbonden met de aardingsrail van het paneel. Alle circuitdraden moeten worden geverifieerd, geïdentificeerd en gemarkeerd. Deze verificatie is essentieel vanaf de locatie van het paneel tot aan de locatie van de boiler.

  Ik kan niet speculeren waarom de originele circuitdraden anders zijn aangesloten op het paneel, zoals u hebt beschreven, en daarom is circuitverificatie erg belangrijk, want als het circuit is geconverteerd voor een andere toepassing of doel, kunnen de originele circuitdraden niet worden gebruikt, en verdere identificatie zal nodig zijn.

  De typische circuitdraadverbindingen naar de 240 volt waterverwarmer zijn zwart naar zwart, de rode draad van de waterverwarmer wordt aangesloten op de witte draad die is gekleurd met rode of zwarte elektrische tape, en de aardingsdraad is bevestigd en verbonden met de aardingsschroef van de boiler.

  Ik hoop dat dit helpt,
  Dave

 9. Randy zegt:

  23 december 2014 om 17:33 uur

  Waarom zou een elektrische boiler een 10-2 hebben van een stroomonderbreker van 30 ampère naar de verwarming, en dan een aparte 10-2 hebben die van de verwarming naar de meter gaat? Dit is een huurkachel van het elektriciteitsbedrijf en staat in een appartement.

 10. Dave Rongey zegt:

  29 december 2014 om 13:09 uur

  Hallo Randy,
  Aangezien dit een gehuurde boiler is die zich in een appartement bevindt, is het mogelijk dat de extra 10-2-kabel wordt gebruikt om het elektriciteitsverbruik van de unit te meten op de meterplaats waar een stroomtransformator of ander meetapparaat is geïnstalleerd.
  Ik hoop dat dit helpt,
  Dave

 11. Jef Anderson zegt:

  28 april 2015 om 18:39 uur

  Is er een manier om de buitenste schil los te maken? Ik moet een nieuwe draad naar het onderste element leiden en krijg hem niet door.

 12. Dave Rongey zegt:

  5 mei 2015 om 07:34 uur

  Hallo Jeff,
  Als de stroom is uitgeschakeld, gebruikt u de bestaande draad om de nieuwe draad door te voeren door ze eenvoudig aan elkaar te bevestigen en ze met isolatietape te omwikkelen.
  Bedankt voor het delen van uw vraag over de boiler met ons,
  Dave

 13. Vicky Martz zegt:

  15 november 2015 om 13.00 uur

  Ik heb een boiler van 12 jaar oud verwijderd. Het was bedraad vanaf het paneel met slechts 2 rode 110v (ik neem aan dat ze 110 zijn) in een flexibele leiding. Zal ik een elektricien nodig hebben om dat circuit opnieuw te bedraden met bedrading die een nulleider bevat?

 14. Dave Rongey zegt:

  19 februari 2016 om 13:17 uur

  Hallo Vicki,
  Het hangt ervan af wat je met de schakeling wilt doen. Als u een vervangende boiler wilt installeren, heeft u geen neutrale draad nodig, maar het circuit moet een aardingsdraad hebben.
  Ik hoop dat dit helpt,
  Dave

 15. Sam zegt:

  22 maart 2016 om 5:14 uur

  Ik heb RHEEMRUUD ELD80C elektrische boiler, commercieel, 80 gal. De boiler heeft zwarte, rode, blauwe en gele draden. Hoe kan ik 10 gauge circuitdraad aansluiten op de boiler. 10 gauge draad heeft rode, zwarte en een dag witte draad. Hoe een 3-draads kabel te verbinden met een 4-draads boiler.

 16. Dave Rongey zegt:

  22 maart 2016 om 13:01 uur

  Hoi Sam,
  Houd er rekening mee dat het artikel waarin u uw vraag hebt geplaatst, gaat over 240 volt 4000 watt residentiële elektrische waterverwarmers.
  De waterverwarmer die u hebt beschreven is een Rheem Commercial-eenheid van 6000 watt, daarom zijn de vereisten voor het elektrische circuit veel groter en kan het door u beschreven circuit van 10 gauge niet voor dit apparaat worden gebruikt.
  Houd er rekening mee dat commerciële waterverwarmers verschillende bedradingsconfiguraties hebben die van toepassing zijn op commerciële gebouwen met elektrische voorzieningen die typisch verschillen van het gemiddelde Amerikaanse huis.
  Raadpleeg de installatiehandleiding die bij uw boiler is geleverd voor meer informatie en bedradingsopties.
  Het volgende kan u ook helpen:
  Rheem commerciële waterverwarmers
  Ik hoop dat dit je helpt,
  Dave

 17. Mac zegt:

  20 juni 2016 om 10:00 uur

  Ik heb een nieuwe elektrische warmwaterboiler met een groene massa naar een schroef bovenop en een rode en zwarte draad. Het probleem is dat mijn huis een 30 AMP tweepolige onderbreker is met een rode, zwarte, witte en blauwe draad!! samen met een kale koperen grond. Hoe sluit ik mijn verwarming aan op al deze draden?

 18. Dave Rongey zegt:

  20 juni 2016 om 11:31 uur

  Hallo Mac,
  Van wat u hebt gezegd, is de bedrading van het elektrische circuit mogelijk niet standaard, daarom is het in uw eigen belang om de bedrading te laten inspecteren door een gekwalificeerde elektricien. De circuitdraden moeten worden geverifieerd om correct te zijn voor uw specifieke boiler met het juiste type isolatie en de juiste draadmaat. De circuitdraden moeten worden geïdentificeerd op het elektrische paneel en de aangesloten draden op de stroomonderbreker. De blootliggende aardingsdraad is meestal de aardingsdraad die ook moet worden gecontroleerd en geverifieerd bij het elektrische paneel voor een goede verbinding met het aardingssysteem. Nadat de bedrading van het circuit is geverifieerd, kunnen de aansluitingen op de boiler worden uitgevoerd.
  Uw lokale gekwalificeerde elektricien zal u helpen om het goed te doen,
  Dave

 19. Vlad zegt:

  7 juli 2017 om 9:41 uur

  Ik wil de gasboiler vervangen door elektrisch en ik heb #10 draden van een stroomonderbreker van 30 ampère naar de doos in de kelder. Heb ik een ontkoppelschakelaar nodig en welk snoer kan worden gebruikt voor de aansluiting van de boiler.

 20. Dave Rongey zegt:

  7 juli 2017 om 13:01 uur

  Hallo Vlad,
  Op de meeste locaties is een hoofdschakelaar niet vereist voor een elektrische boiler. Meestal wordt een metalen aansluitdoos in de buurt van de boiler gemonteerd op een toegankelijke locatie waar het speciale circuit van 30 ampère 240 volt is geïnstalleerd. Vervolgens wordt er een metalen flex geïnstalleerd tussen de aansluitdoos en de boiler. Houd er rekening mee dat u de mogelijkheid heeft om een ​​tijdklok voor de waterverwarmer te installeren die kan worden ingesteld volgens uw schema, waardoor u kunt besparen op uw elektriciteitskosten. Houd er rekening mee dat alle circuitcomponenten dezelfde classificatie moeten hebben als het speciale circuit, correct geïnstalleerd, geaard en verbonden.
  Geniet van uw elektrische boiler.
  Dave

Bedrading en video elektrische boiler (2024)

FAQs

Hoe wordt een elektrische boiler aangesloten? ›

Installatie van een boiler

Sluit met de flexibele slangen de boiler aan op de inlaatcombinatie, de boiler op de kraan (warm water) en eventueel de kraan op het t-stuk. Monteer het kunststof t-stuk in de afvoer en plaats de flexibele afvoer slang tussen inlaatcombinatie en t-stuk.

Welke aansluiting heeft een boiler? ›

Er wordt hierbij uitgegaan van de meest gangbare situatie: aansluiting van de boiler met 3/8" buitendraad. koudwaterleiding van 15mm tot aan inlaatcombinatie en koudwateraanvoer van kraan. een gootsteenafvoerleiding van 40mm PVC in de nabijheid van de boiler.

Heb je krachtstroom nodig voor boiler? ›

Het warme water hoeft niet opgeslagen te worden en in een tank, waardoor je dus zeker weet dat er geen warmte verloren gaat tijdens deze opslag. Het nadeel is echter dat er krachtstroom nodig is om het water in die snelheid te verwarmen.

Hoeveel elektriciteit gebruikt een elektrische boiler? ›

Een elektrische boiler (groter dan 20 liter) verbruikt in een gemiddeld huishouden bijna 1.800 kWh per jaar. Gerekend met de stroomprijs voor de lange termijn betaal je hiervoor zo'n 450 euro. En met de hoge stroomprijzen van nu kan dat oplopen tot wel 1.260 euro .

Welke zekering voor een elektrische boiler? ›

Een zekering van 20A en een differentieelschakelaar van 30 mA zijn verplicht.

Kan ik een elektrische boiler aansluiten op cv-ketel? ›

Een elektrische boiler is hierdoor niet geschikt om een cv-ketel te vervangen, echter de cv-ketel kan wel gevoed worden met warm water uit de boiler. de boiler warmt elektrisch op en voed de cv-ketel dus met warm water elektrisch opgewarmd, misschien wel elektrisch opgewekt van de zonnepanelen, dit zorgt dan weer voor ...

Hoe lang kan je douchen met een 50 liter boiler? ›

Ontspannen douchen met een 50 liter boiler

Gemiddeld genomen kan je met een dergelijke boiler ongeveer 15 minuten douchen. Dit is wel een beetje afhankelijk van de douchekop die je gebruikt, maar over het algemeen is dat ruim voldoende om even goed op te frissen en lekker te ontspannen.

Waarom geen elektrische boiler? ›

Nadelen van een elektrische boiler

Het water in de boiler moet continu op temperatuur gehouden worden, hiervoor gebruikt de boiler elektriciteit. Dit is vaak duurder dan kortstondig opwarmen van het water. Door zonnepanelen te plaatsen, zorg je ervoor dat de kosten lager uitvallen.

Hoe moet je een boiler aansluiten? ›

Maak een lus met de bijgeleverde slang. Deze slang bevestigt u tussen het kruisstuk en de inlaatcombinatie. Verbind de inlaatcombinatie met de waterinvoer met de eerste flexibele slang en de bijbehorende ringen. Verbind vervolgens de wateruitvoer en de warmwaterkant (linkerkant) van de kraan met de tweede slang.

Hoeveel Ampere trekt een boiler? ›

De meeste boilers hebben een verwarmingselement van 1500 tot 2000 Watt = 6.5 tot 8.7 Ampère.

Is een boiler op stroom? ›

Een boiler is een vat gevuld met water, voorzien van verwarmingselementen. Via het stroomnet wordt het water verwarmd totdat u het gebruikt. Eigenlijk is het een warmwateropslagtank. Dit vat is extra geïsoleerd, zodat het water warm blijft.

Wat is beter doorstromer of boiler? ›

Voordelen doorstromer

De installatie van een doorstromer is goedkoper dan het installeren van een cv-ketel met boiler. Uw verwarmingsinstallatie start enkel op wanneer u warm water wilt. Zo heeft u minimum warmteverlies en verbruikt uw cv-ketel geen gas wanneer er geen warm water gevraagd wordt.

Hoe groot moet elektrische boiler zijn voor 2 personen? ›

Voor 2 personen zou een 50 liter boiler voldoende moeten zijn. Hiermee kun je 12.5 minuten achter elkaar douchen.

Hoe groot moet een elektrische boiler zijn voor 2 personen? ›

Van zodra u met twee personen in één huis woont en u dagelijks een douche neemt wordt het aangeraden om te kiezen voor één van de 50 liter boilers. 80 liter boilers zijn dan weer geschikt voor gezinnen bestaande uit drie personen in woningen waarin gebruik wordt gemaakt van een douche.

Hoe sluit ik een warmwaterboiler aan? ›

Maak een lus met de bijgeleverde slang. Deze slang bevestigt u tussen het kruisstuk en de inlaatcombinatie. Verbind de inlaatcombinatie met de waterinvoer met de eerste flexibele slang en de bijbehorende ringen. Verbind vervolgens de wateruitvoer en de warmwaterkant (linkerkant) van de kraan met de tweede slang.

Wat kost het installeren van een elektrische boiler? ›

Het installeren van een elektrische boiler kost gemiddeld tussen €800,- en €1.600,-. Deze prijs is inclusief materiaal en arbeid. Elektrische boilers kosten als snel tussen €200,- tot €1.500,-.

Wat kost het plaatsen van een elektrische boiler? ›

Het installeren van een boiler kost tussen €800 en €1.600. Gemiddeld genomen moet je dus rekening houden met een budget van €1.200, inclusief materiaal en arbeid.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 6184

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.