De 4 beste mini-split warmtepompen in Canada in 2023 (+ recensies) (2024)

In dit artikelVerbergen
  1. Wat is een mini-split warmtepomp?
  2. De 4 beste warmtepompen in Canada in 2023
  3. Mini Split-maatvoering: hoeveel BTU heb ik nodig?
  4. Minisplit versus warmtepomp: wat is het verschil?
  5. Hoe werkt een Mini Split Warmtepomp?

Minisplit-systemen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Canada, omdat ze een energiezuinige manier zijn om een ​​boost van warmte of koude lucht aan je huis toe te voegen. Sterker nog, een studie van deIESOontdekte dat minisplit-warmtepompen dat wel kunnenverlaag uw stookkosten tot wel 60%.

Vergeleken met centrale airconditioning (HVAC-systemen),minisplit-systemen zijn ook goedkoper in aanschaf en gemakkelijker te installeren in uw huis. Wat ze onderscheidt van traditionele verwarmings- en koelsystemen, is dat ze warmte of koude lucht niet genereren, maar overdragen.

Sindsdien zijn mini-splitsystemen ook handigze kunnen zowel als verwarming in de winter als als airconditioning (AC) in de zomer fungeren. Hierdoor hoef je geen aparte systemen in huis te installeren. Ze zijn ook vrij eenvoudig te schalen, omdat je er in wezen zoveel aan je huis kunt toevoegen als nodig is.

Onze beste keuzes:

Blijf lezen voor meer informatie over minisplitsystemen en hoe u debeste warmtepomp voor uw huis.

Wat is een mini-split warmtepomp?

Een minisplit, ook wel bekend als eenwarmtepompof eenafvoerloze minisplit, is zowel een verwarmings- als een koelsysteem waarmee u de temperatuur van een kamer in uw huis kunt regelen. Sommige warmtepompen hebben ook ventilator- en ontvochtigingsfuncties.

Er zijn twee hoofdtypen warmtepompen: luchtwarmtepompen en grondwarmtepompen. In dit artikel worden lucht-warmtepompen besproken, aangezien dit het type is dat het meest wordt gebruikt in Canadese huishoudens.

Een lucht-warmtepompsysteem bestaat over het algemeen uit twee hoofdcomponenten: een condensoreenheid die buiten uw huis wordt geïnstalleerd en een aan de muur gemonteerde luchtbehandelingsunit voor binnen die in uw huis wordt geïnstalleerd. Warmtepompen worden altijd geleverd met een of meer afstandsbedieningen waarmee u eenvoudig de temperatuurinstellingen van het systeem kunt regelen.

De 4 beste warmtepompen in Canada in 2023

Op basis van een grondige analyse van de best verkopende mini-split warmtepompen in Canada, hebben we een lijst samengesteld met de beste warmtepompen voor het weer in Canada. Daar zijn ze:

Senville SENL-18CD Mini Split-warmtepomp

De 4 beste mini-split warmtepompen in Canada in 2023 (+ recensies) (1)

Senville's SENL-18CD wandwarmtepomp is een van de meest populaire warmtepompen op de markt. Met 18.000 BTU's is het systeem in staat om ruimtes tot 900 vierkante voet te koelen of te verwarmen. Bijzonder aan de SENL-18CD is dat hij naast verwarming en koeling ook als ventilator en als ontvochtiger fungeert.

Met een minimumtemperatuur van 8 °C hoef je je geen zorgen te maken dat de SENL-18CD je huis bevriest. Het systeem is geschikt voor Alexa, dus u kunt het systeem eenvoudig bedienen met eenvoudige spraakopdrachten.

Met zijn slience-modusfunctie is de SENL-18CD perfect voor het verwarmen of koelen van slaapkamers. Hoewel het niet helemaal stil is, werkt het systeem in deze instelling op een zeer laag geluidsniveau. Het heeft ook een handige ECO-modus die u helpt elektriciteit te besparen terwijl u slaapt.

De seizoensgebonden energie-efficiëntieclassificatie (SEER) is 19, de SENL-18CD is zeer energiezuinig.

Wat we leuk vinden

  • Uitstekende waarde
  • Handige stille modus voor 's nachts
  • Zeer geschikt voor grote ruimtes (18.000 BTU's)
  • Energiezuinig met een SEER-score van 19

Wat we minder leuk vinden

  • Vereist tussen 208 en 230V spanning
  • Niet geschikt voor temperaturen kouder dan -15 °C

Senville AURA Serie Mini Split Airconditioner Warmtepomp

De 4 beste mini-split warmtepompen in Canada in 2023 (+ recensies) (2)

De AURA is een andere uitstekende mini-split airconditioner en warmtepomp van Senville. Met 24.000 BTU's is het systeem in staat om ruimtes tot 1250 vierkante voet te koelen of te verwarmen. Dit maakt het een uitstekend minisplitsysteem voor grote ruimtes.

Ondanks zijn hoge BTU-classificatie heeft de AURA een uitstekende SEER-classificatie van 22,5, waardoor het een zeer energiezuinig minisplitsysteem voor uw huis is. Net als bij de SENL-18CD is de AURA Alexa-compatibel, zodat je hem via spraakopdrachten kunt bedienen. De AURA is ook voorzien van Wi-Fi, dus je kunt hem overal bedienen met een app.

De AURA is een uitstekende keuze als u in delen van Canada woont waar het -30°C vriest. Het kan efficiënt warmte onttrekken aan extreem koude temperaturen.

Wat we leuk vinden

  • Werkt stil
  • Zeer hoog vermogen (24.000 BTU)
  • Geschikt voor temperaturen van -30 °C
  • Zeer efficiënt met SEER-score van 22,5

Wat we minder leuk vinden

  • De buitenunit maakt nogal veel lawaai

Pioneer Kanaalloze Mini Split AC 12.000 BTU

De 4 beste mini-split warmtepompen in Canada in 2023 (+ recensies) (3)

Pioneer is een relatief nieuwe speler op het gebied van airconditioningsystemen, maar hun verschillende minisplitsystemen stellen niet teleur. Het Diamante Series 12.000 BTU wandgemonteerde mini-splitsysteem is een van onze favorieten voor het verwarmen of koelen van kleinere ruimtes tussen 200 en 450 vierkante voet.

In termen van energie-efficiëntie heeft de Diamante een behoorlijke SEER-score van 19. Als u op zoek bent naar een energiezuiniger minisplitsysteem, heeft hun nieuwste WYS-serie Mini Split een SEER-score van 23,5

De afstandsbediening van Pioneer is chiquer dan de meeste, met een LED-scherm met achtergrondverlichting en een kinderslotfunctie. De kit wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om het systeem te installeren, behalve de bedrading. Je hebt enige ervaring met bedrading nodig om de Pioneer te installeren.

Wat we leuk vinden

  • Geweldig voor kleine ruimtes
  • Kinderslotfunctie op afstandsbediening

Wat we minder leuk vinden

  • Niet geschikt voor temperaturen kouder dan -15° C

Senville SENA-36HF/T Mini-splitwarmtepomp met drie zones

De 4 beste mini-split warmtepompen in Canada in 2023 (+ recensies) (4)

Als je een minisplitsysteem in drie aparte kamers wilt installeren, dan is het Senville Tri Zone Minisplitsysteem iets voor jou. Met een koelvermogen van 36.000 BTU is hij zeer efficiënt en krachtig genoeg om drie kamers tegelijkertijd te verwarmen of te koelen. Naast verwarmen en koelen functioneert de SENA-36HF ook als luchtontvochtiger.

Niet alle minisplit-systemen kunnen de extreem koude wintertemperaturen in Canada aan, maar de SENA-36HF heeft u gedekt tot -30° C. Ondanks zijn kracht heeft hij een uitstekende SEER-classificatie van 22,5, waardoor hij energiezuiniger is dan sommige van de lagere BTU-modellen op deze lijst.

Zoals de meeste Senville mini-splits, kan de SENA-36HF overal via Wi-Fi worden bediend en is hij geschikt voor Alexa. Het wordt geleverd met drie gebruiksvriendelijke afstandsbedieningen met LED-achtergrondverlichting om elk van de drie units in uw huis te bedienen.

Wat we leuk vinden

  • Kan tot drie kamers tegelijkertijd verwarmen of koelen
  • Geschikt voor winters van -30 °C
  • Energiezuinig met een SEER-score van 22,5
  • Werkt ook als luchtontvochtiger

Wat we minder leuk vinden

  • Ingewikkelder om te installeren

Mini Split-maatvoering: hoeveel BTU heb ik nodig?

Wanneer u probeert te beslissen welk minisplitsysteem u voor uw huis wilt aanschaffen, is BTU een belangrijke maatstaf om naar te kijken. BTU is de maateenheid die wordt gebruikt om de energieopbrengst van de warmtepomp te berekenen. Hoe hoger de BTU-classificatie van een warmtepomp, hoe groter het verwarmings- en koelvermogen. Als vuistregel heb je ongeveer 20 BTU per vierkante voet nodig voor efficiënte koeling. Dit betekent dat als uw woonkamer 300 vierkante voet is, u een warmtepomp nodig heeft met een BTU van ongeveer 6000 om die ruimte efficiënt te koelen of te verwarmen.

Als u echter zeer hoge plafonds, meerdere ramen, hoge blootstelling aan de zon, slechte isolatie heeft of in een regio met extreme temperaturen woont, heeft u mogelijk een veel hogere BTU nodig.Volgens Senville, een leider in gesplitste minisystemen, als uw plafonds hoger zijn dan 8 voet, neemt uw vereiste BTU toe met 20%. Een slecht geïsoleerde woning vereist een 30% hogere BTU. Woningen in regio's met extreem hoge of lage temperaturen hebben ook een 30% hogere BTU nodig.

Voor deze situaties kunt u het beste een professioneel advies krijgen om de ideale BTU te bepalen die nodig is om uw huis efficiënt te verwarmen of te koelen. Een systeem met een onjuiste BTU-classificatie kan uiteindelijk meer stroom verbruiken dan nodig is of onvoldoende vermogen hebben om uw ruimte voldoende te verwarmen of te koelen.

Minisplit versus warmtepomp: wat is het verschil?

Wanneer u een verwarmings- of koelsysteem aan uw huis toevoegt, zult u minisplitsystemen en warmtepompen tegenkomen. Het belangrijkste verschil tussen beide is dat een minisplitsysteem geen kanalen nodig heeft, terwijl een traditionele warmtepomp dat wel doet. Het type dat voor uw huis nodig is, hangt af van het feit of uw huis luchtkanalen heeft of niet. Let er bij het analyseren van warmtepompmodellen op of ze kanaalloos of kanaalloos zijn.

Als uw huis luchtkanalen heeft, kan een geleide warmtepomp zinvol zijn voor uw huis. De luchtkanalen worden aangesloten op de geleide warmtepompen en verspreiden de verwarmde of koele lucht door uw hele huis.

Als uw huis geen luchtkanalen heeft, is een minisplitsysteem uw beste optie. Omdat ze geen kanalen nodig hebben, zijn mini-split warmtepompsystemen een populaire keuze voor huizen zonder kanaalwerk. Minisplit-systemen zijn ideaal voor het verwarmen of koelen van individuele kamers in plaats van uw hele huis te bestrijken.

Hoe werkt een Mini Split Warmtepomp?

Lucht-warmtepompen, ook wel mini-split warmtepompen genoemd, werken door warmte over te dragen tussen de binnenkant van uw huis en de buitenkant. Warmtepompen werken anders, afhankelijk van of ze uw huis verwarmen of koelen.

Bij het verwarmen van uw huis werken warmtepompen door warmte-energie van buitenaf op te nemen en naar uw huis over te brengen. Hoewel het moeilijk voor te stellen is, slagen warmtepompen erin om warmte-energie uit de buitenlucht te absorberen, zelfs als het buiten koud is. Dit is heel anders dan een standaard verwarming die in plaats daarvan warmte genereert.

Bij het koelen van uw huis werken warmtepompen op dezelfde manier als een airconditioning. Ze nemen de warmte van binnenuit op en geven deze af aan de buitenlucht. Dit verkoelt op zijn beurt uw huis.

De 4 beste mini-split warmtepompen in Canada in 2023 (+ recensies) (2024)

FAQs

What is the best brand of mini-split heat pumps? ›

Most Dependable: Mitsubishi

When installing a new HVAC system, you want to know that the system will last for many years. Mitsubishi is one of the top ductless mini-split brands for durability and reliability.

Which mini-split has the best warranty? ›

MRCOOL - manufacturer of HVAC equipment, including Mini Splits - has long boasted one of the best warranty programs in the Heating/Cooling market. As of early 2023, they have announced their best warranty yet on the DIY 4th Generation Mini Splits: a Limited Lifetime Warranty on the Compressor/Condenser.

What is the best heat pump for cold climate in Canada? ›

Daikin's Fit and Aurora lines have great cold climate specs. The Fit (RZQ) line can work at full heating capacity down to 5F, and is rated to work down to -4F. The relatively new Aurora (RXL) series can work down to -13F. Aurora Fit heat pumps have HSPF ratings between 9 and 10.5, and SEER between 16 and 18.5.

Which heat pump brand is best in Canada? ›

Top Heat Pump Brands for Canadian Homes

Behemoths like Trane, Daikin, Mitsubishi, and Fujitsu stand alongside stalwarts like Lennox, Carrier, and LG. Not to forget the reliable Goodman, innovative Napoleon, robust Bryant, and accessible RunTru.

What is the life expectancy of a mini split heat pump? ›

Generally, a well-maintained mini split from a reputable manufacturer can last 10-15 years or more. Regular maintenance, such as cleaning filters and inspecting the unit, can help extend its lifespan, while factors like proper installation and efficient usage also contribute to longevity.

Are heat pumps effective in Canada? ›

Definitely! Heat pumps work in Canadian climates and are designed to operate efficiently in temperatures as low as -25°C. They work by transferring heat from the outside air into your home during the winter and from inside your home to the outside during the summer.

How much is a heat pump in Canada? ›

The cost to install or replace a ducted heat pump in Ontario can range from $6,700 to $12,000, with the average cost being $8,500. The two main types of heat pumps are geothermal and air-source. Geothermal heat pumps are more expensive to install, but they are more efficient in extreme cold temperatures.

Who is the largest manufacturer of mini-splits? ›

Daikin Mini Splits

Many Americans have not heard of Daikin, but it is the largest air conditioning manufacturer on the planet. They own a large number of brands, and have a huge inventory of products. Since they're in this best mini split brands guide, you can be sure that they also make ductless HVAC.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6034

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.