Een verwarming toevoegen aan een bestaand zwembad (2024)

SwimmingPoolSteve.com wordt door de gebruiker ondersteund. Om deze bron over zwembaden en spa's gratis beschikbaar te houden voor alle lezers, verdien ik commissies voor aankopen via links op deze pagina. Voor meer informatie zie het volledigedisclaimer pagina. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met devoorwaarden.

Een verwarming toevoegen aan een bestaand zwembad (1)
Voordat we zelfs maar kunnen beginnen met het beantwoorden van deze vraag, moet ik eerst de vraag beantwoorden "kun je een verwarming toevoegen aan een bestaand zwembad?" en het antwoord is ja. Het is absoluut mogelijk om een ​​heater toe te voegen aan een bestaand zwembad. In feite zijn er waarschijnlijk een paar verschillende verwarmingsopties voor u beschikbaar en het komt erop neer hoeveel warmte u nodig heeft, hoeveel u wilt uitgeven voor de installatie van deze verwarming en natuurlijk hoeveel deze verwarming u kost om dagelijks te gebruiken. Ik zou ook een heel belangrijk punt moeten toevoegen dat u zich moet afvragen of u een verwarming aan een bestaand zwembad wilt toevoegen en dat is of de nieuwe verwarming aan uw verwachtingen zal voldoen.

Er zijn verschillende soorten zwembadverwarmers en ze zullen allemaal anders presteren. Aardgas- en propaanverwarmers produceren de meeste BTU's, terwijl elektrische warmtepompen doorgaans minder, misschien een derde of zo, van de BTU's van gasverwarmers produceren, maar ze bieden mogelijk meer efficiëntie met deze low-and-slow benadering van zwembadwaterverwarming. Natuurlijk zijn er ook zonneboilers die de zon gebruiken als gratis warmtebron. Deze vorm van zwembadverwarming is de laagste BTU-output (afhankelijk van de grootte / vierkante meters van zonnecollectoren die u gebruikt), maar kost het minst om dagelijks te werken. De conventionele logica voor zwembadverwarmers is dat gasverwarming het hele jaar door warmte levert, maar tegen hoge kosten. Elektrische warmtepompen kosten minder om te draaien, maar missen de kracht om voldoende te verwarmen tijdens de koelere schouderseizoenen. Hetzelfde geldt voor zonneboilers. Dus verwarming op gas om uw zwemseizoen te verlengen naar de koudere maanden van het jaar, en elektrische warmtepompen / zonneboilers om de normale watertemperaturen in het seizoen te verbeteren. Hoogstens een beetje in de herfst, maar meestal niet genoeg om het water vroeg in het jaar te verwarmen, wanneer het zwembad zo koud is.

Een gaskachel toevoegen aan een bestaand zwembad- Wanneer u een aardgasverwarmer aan een zwembad toevoegt, moet u uw gasmeter laten inspecteren door het plaatselijke nutsbedrijf om te zien of deze geschikt is voor de hoge eisen van een nieuwe gasverwarmer. Met 150.000 BTU, oplopend tot 400.000 BTU, zal een grote zwembadverwarming net zoveel brandstof verbranden als 10 familie-BBQ's die allemaal tegelijkertijd op maximale temperatuur draaien. Dit betekent dat de maatvoering van de gasleiding en de gasmeter van cruciaal belang zijn voor een succesvolle verwarmingsinstallatie. Let er vooral op dat u de zwembadverwarming dicht bij de gasmeter wilt plaatsen. Het is duur om gasleidingen te laten lopen en hoe dichter u de kachel bij de gasdienst kunt krijgen, hoe beter. Als u het sanitair moet laten lopen van de locatie waar de pomp en het filter zijn naar een andere locatie voor de zwembadverwarming, zou ik dit zeker overwegen. In het ideale geval worden de pomp, het filter en de verwarming allemaal op dezelfde apparatuurplaat geïnstalleerd, maar aangezien een verwarming zoveel vrije ruimte eromheen nodig heeft, heeft u misschien niet genoeg ruimte op uw apparatuurplaat omdat u deze nieuwe verwarming toevoegt aan een bestaande zwembadinstallatie. Naast vereisten voor de afstand direct rond de verwarming, heeft u ook vereisten voor ventilatie. Dit betekent dat zwembadverwarmers niet onder, naast of zelfs in de buurt van ramen of deuren kunnen worden geplaatst, waardoor schadelijke dampen in huis kunnen komen. Raadpleeg uw lokale codevereisten voor de installatiespecificaties van de verwarming in uw regio, maar houd er voorlopig rekening mee dat uw verwarming niet in de buurt van of onder een raam kan worden geplaatst. Dit beperkt vaak de opties waar u een verwarming kunt installeren, vooral op een bestaand zwembad. Als u propaanverwarming wilt toevoegen, houd er dan rekening mee dat het enorme brandstofverbruik van deze kachels het gebruik van grote propaancilinders vereist. Meestal heb je een grote, permanente tankinstallatie voor propaankachels. Uw plaatselijke propaanbedrijf kan een schatting geven voor het vinden van een van deze tanks voor uw nieuwe zwembadverwarming.

Een elektrische warmtepomp toevoegen aan een bestaand zwembad- Elektrische warmtepompen vertegenwoordigen een van de meest efficiënte manieren om zwembadwater te verwarmen, hoewel uw kilometerstand kan variëren afhankelijk van waar u woont, aangezien het klimaat in uw gebied en de kosten voor uw elektriciteitsvoorziening bepalen of uw zwembad geschikt is voor een elektrische warmtepomp of niet. Stel dat dit het geval is, de grootste zorgen bij het installeren van een nieuwe elektrische warmtepomp op een bestaand zwembad zijn de beschikbaarheid van elektriciteit in het elektrische hoofdpaneel van uw huis, de kosten van het installeren van de elektrische service naar de warmtepomp, de kosten van de warmtepomp zelf (ze zijn duurder dan andere soorten verwarmingstoestellen) en hoeveel het u zal kosten om te draaien, aangezien warmtepompen lange uren moeten draaien om het zwembad te verwarmen met deze lage en langzame benadering. Vanuit een installatieperspectief is het belangrijk op te merken dat een warmtepomp het beste presteert als hij urenlang wordt blootgesteld aan direct zonlicht en aan alle kanten ruimte heeft om te ademen. Bovendien kunnen elektrische warmtepompen tot 5 liter water per uur zweten! Dat is een hoop condensatie waar u rekening mee moet houden met voldoende afvoer wanneer u een elektrische warmtepomp installeert op een bestaand zwembadsysteem. U hebt waarschijnlijk niet de afvoer die u nodig hebt, noch de ruimte of toegang tot direct zonlicht op uw bestaande apparatuur, tenzij u veel geluk heeft, dus nogmaals, het is niet ongebruikelijk om de warmtepomp op afstand van de pomp en de filterlocatie te plaatsen, om de lengte van de (grote) elektrische service die deze units nodig hebben te beperken. Zorg ervoor dat u dubbel controleert of uw bestaande elektriciteitsvoorziening nog eens 40A tot 60A kan bevatten, aangezien dit is hoeveel een typische elektrische warmtepomp voor woningen nodig heeft voor de elektriciteitsvoorziening. Het is niet ongebruikelijk dat de hoofdservice en het elektrische hoofdpaneel van uw huis moeten worden geüpgraded om voldoende stroomsterkte voor een nieuwe warmtepomp mogelijk te maken.

Een zonneboiler toevoegen aan een bestaand zwembad- Als dit een zonneboilerinstallatie op grondniveau is, hoeft u zich geen zorgen te maken, behalve of u de ruimte heeft die nodig is om voldoende vierkante meters zonnecollectoren te installeren. Over het algemeen zou u de helft van de vierkante meters van uw zwembad in zonnecollectorroosters moeten hebben voor optimale prestaties. Wanneer zonnecollectoren op het dak zijn geïnstalleerd, moet u zich meer zorgen maken over uw pomp en of deze in staat zal zijn om water naar het dak te brengen of niet. De zonnecollectoren zelf voegen stromingsweerstand toe aan een systeem. Als u ze op het dak plaatst, zullen sommige pompen ver van hun beste efficiëntiepunt werken, en sommige pompen met gemiddelde opvoerhoogte hebben mogelijk helemaal geen vermogen om naar de zonne-energie te gaan. Gewoonlijk wordt een hogedrukpomp gebruikt voor zwembaden met een zonnelift. Zoek de prestatiecurve van uw bestaande zwembadpomp op om te zien hoe deze presteert wanneer er een hogere stromingsweerstand is. Een normaal ingegraven zwembad kan 30' tot 50' van hoofd (weerstand tegen stroming) zijn, maar een zwembad met een zonne-lift kan 70' of 80' of meer zijn. Sommige pompen zullen niet werken met zoveel stromingsweerstand. Als u de pomp te groot maakt om hiermee rekening te houden, loopt u ook het risico te veel water te verplaatsen of uw zwembadfilter te overbelasten wanneer de zonnelift wordt omzeild. Het dimensioneren van pompen en filters voor zonneboilers is een van de meest uitdagende aspecten van het toevoegen van een zonneboiler aan een bestaand zwembad, aangezien de originele uitrusting werd geselecteerd voordat deze extra stromingsweerstand aan het systeem werd toegevoegd.

Een elektrische verwarming toevoegen aan een bestaand zwembad- Waterverwarmers met een elektrisch element, zoals u die bijvoorbeeld in een waterkoker zou aantreffen, worden zelden gebruikt in zwembadinstallaties. Dit komt doordat verwarming met elektrische elementen inefficiënt is in vergelijking met de andere opties, maar ook omdat de hoeveelheid warmte-BTU-output van deze verwarmers erg laag is. Of misschien nauwkeuriger is dat de BTU-uitvoer laag is op basis van de beschikbaarheid van ingangsspanning / -stroom. U zult elektrische verwarmingselementen vaker tegenkomen bij commerciële toepassingen, waar 600 Volt-systemen en onbeperkt stroompotentieel beschikbaar zijn. In residentiële toepassingen zijn het meestal alleen spa's en hot tubs, en de kleinste zwembaden die elektrische verwarmingselementen kunnen gebruiken. Als u elektrische elementstijlverwarming wilt verkennen, kijk dan zeker eens naar Coates Heaters, aangezien zij de gouden standaard zijn voor elektrische elementstijlverwarming voor zwembaden en spa's:www.CoatesHeater.com.

Het zijn meestal de kosten die u ervan weerhouden een zwembadverwarmer aan een bestaand zwembad toe te voegen, maar als u in warmer water wilt zwemmen en u heeft het geld te besteden, dan kunt u vrijwel zeker een (of meer) van deze zwembadverwarmers toevoegen aan uw bestaande zwembadsysteem. Zelfs als het betekent dat de verwarmer op afstand moet worden geplaatst van de pomp en de filterapparatuur, kan dit vaak helpen om de installatiekosten van gas- en elektriciteitsvoorzieningen naar uw bestaande apparatuurlocatie te beperken of te verlagen, en om te voldoen aan veiligheids- en code-eisen voor vrije ruimte enz. met uw nieuwe verwarmingsinstallatie. Voor informatie over de afmetingen van de verwarming voor zwembaden kunt u dit artikel lezen:Welke maat zwembadverwarming heb ik nodig?

Topinhoud van www.SwimmingPoolSteve.com

Spoedcursus scheikunde in zwembad en spa

Nieuwe handleiding voor zwembadeigenaren

De Zwembad Steve-blog

Heb een vraag - stel het aan Steve

Een verwarming toevoegen aan een bestaand zwembad (3)

Swimming Pool Steve is een bekroonde tweede generatie zwembad- en spaspecialist uit Ontario, Canada. Met meer dan 10.000.000 views op deZwembad Steve YouTube-kanaal, winnaar van deen auteur van honderden artikelen over zwembaden en spa'sonlineEnin drukSteve zet zich in om eigenaren van zwembaden en spa's en werknemers in de zwembad- en spa-industrie te helpen meer te leren over de technische kant van het bouwen, renoveren, repareren en onderhouden van alle soorten zwembaden en spa's. Volg Zwembad Steve opFacebook,TwitterenEnYouTube

Onderschreven merken van Swimming Pool Steve

De volgende links en producten verwijzen naar partners van de website van Swimming Pool Steve. Dit zijn merken, producten en diensten die door Steve zijn geselecteerd voor goedkeuring. Houd er rekening mee dat deze aanbevelingen een geldelijke vergoeding, gelieerde links en verwijzingskosten naar Swimming Pool Steve kunnen omvatten, maar er zijn geen extra kosten voor u als u een van deze producten of diensten gebruikt. Inkomsten die via deze links worden gegenereerd, helpen om dit zwembad en spa-hulpmiddel voor iedereen beschikbaar te houden. Stuur een e-mail naar SwimmingPoolSteve@gmail.com om uw product of dienst in aanmerking te laten komen voor vermelding hier als een goedgekeurd merk.

Amazon Disclosure Statement - Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Een verwarming toevoegen aan een bestaand zwembad (4)
www.ClearComfort.com

Clear Comfort's gepatenteerde op hydroxyl gebaseerde geavanceerde oxidatiesystemen (AOP) vertegenwoordigen het toppunt van waterverzorgingstechnologie die beschikbaar is voor eigenaren van zwembaden en spa's. Simpel gezegd, als u op zoek bent naar het best mogelijke waterverzorgingssysteem voor uw zwembad of spa, dan zoekt u een Clear Comfort AOP-systeem.

- Zwembad Steve

Een verwarming toevoegen aan een bestaand zwembad (5)
www.PoolPartsToGo.com

Nieuwe Black + Decker pompen met variabel toerental zijn online verkrijgbaar via www.PoolPartsToGo.com en zijn een vervanging voor veel populaire pompmodellen, waaronder Pentair Superflo en Hayward Super Pumps. Met een verstelbare platformbasis, inbegrepen verbindingsaansluitingen en een zeer sterke garantie bieden deze pompen een indrukwekkende waarde voor zwembadeigenaren.

- Zwembad Steve

Een verwarming toevoegen aan een bestaand zwembad (6)
www.PoolSuppliesCanada.ca

Als het gaat om het online bestellen van zwembad- en spabenodigdheden in Canada, is www.PoolSuppliesCanada.ca veruit de beste optie. Ze hebben alles, van chemicaliën tot vervangende pompen tot volledige zwembadkits, met gratis verzendopties en meer artikelen die "op voorraad" zijn dan welke andere Canadese online verkoper dan ook.

- Zwembad Steve

Een verwarming toevoegen aan een bestaand zwembad (2024)

FAQs

Kun je een Opzetzwembad verwarmen? ›

De 3 manieren om je Intex- of opzetzwembad te verwarmen:

Met een (Plug & Play) warmtepomp. Met solar verwarming (matten of bollen) Met elektrische verwarming.

Hoe kan ik goedkoop mijn zwembad verwarmen? ›

De goedkoopste manier om je zwembad op te warmen, is waarschijnlijk door gebruik te maken van zonne-energie. Dit kan je doen aan de hand van een zogenaamde zonnecollector. Zo'n zonnecollector komt meestal in de vorm van een zonnekoepel of een zonnemat. Een zonnekoepel wordt iets sneller warm en neemt minder ruimte in.

Hoe kan je je zwembad warmer maken? ›

De 6 manieren om je zwembad te verwarmen
  1. De warmtepomp.
  2. Zonnecollectoren.
  3. Elektrische zwembadverwarming.
  4. De warmtewisselaar.
  5. Een houtkachel.
  6. Verwarmende zwembadafdekking.

Hoeveel kost het om een zwembad te verwarmen? ›

De kosten voor het verwarmen van een zwembad variëren tussen €300,- en €1000,- per jaar. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van het bad en hoe warm of koud de buitentemperatuur in het seizoen is geweest. De grootte van het bad bepalen ook de kosten voor de reiniging van het zwembad.

Kan je een Intex zwembad verwarmen? ›

Warmtepomp voor zwembad is geschikt voor groot Intex zwembad

Indien je een groot Intex zwembad hebt of je water altijd wil kunnen verwarmen is een warmtepomp voor zwembad een betere optie. Met een warmtepomp voor zwembad kun je zelf de temperatuur instellen tussen de 20 en 40°C, heerlijk zwemwater dus!

Hoe verwarm ik mijn Intex zwembad? ›

Warmtepomp Intex

Een warmtepomp van Intex als zwembad verwarming is een van de meest effectiefste manieren om je zwembad te verwarmen.

Hoeveel graden warmt zwembad op door zon? ›

Je zwembad lekker warm door de zon

In de zomer is dit gemiddeld ongeveer 15-20 MJ per vierkante meter per dag. Een Intex opzet zwembad van 3 bij 2 meter (6m2) pakt dus per uur dat er zon op staat ongeveer 100MJ op. Een aangename temperatuur voor het zwembad is ongeveer 25 graden Celsius.

Hoeveel stroom verbruikt een zwembad verwarming? ›

Nadelen zwembad verwarming met een warmtepomp:
Zwembad inhoudBenodigde elektrische energiePrijs per dag
15 m36.96 kWh€1,74
30 m313.92 kWh€3,48
45 m320.88 kWh€5,22
60 m327.84 kWh€6,96

Hoe warm is een niet verwarmd zwembad? ›

Zonder verwarming wordt het zwembadwater niet warmer dan 22 graden, op erg warme dagen misschien 25 graden. Terwijl het zwembad zelf voor een sportieve zwemmer pas aangenaam wordt vanaf 26 graden. De meeste zwembaden worden zelfs verwarmd tot 29 graden à 30 graden.

Hoe koud mag een zwembad zijn? ›

Zwembadwater mag wel iets kouder zijn dan de ideaaltemperatuur van 25 à 28 graden, maar niet teveel. Een graad of 20 à 24 is nog prima, maar daaronder ligt echt onderkoelingsgevaar op de loer. Dit geldt overigens ook specifiek voor gezonde volwassenen; bij kinderen en ouderen zal onderkoeling al veel eerder optreden.

Hoe warm is een gewoon zwembad? ›

Openbaar binnenzwembad (subtropisch zwemparadijs): 27-28°C. Olympisch zwembad/wedstrijdbad: 26°C. Openbaar buitenzwembad (zonder afdekking): 20°C. Baby-/kinderzwembad: Minimaal 29-30°C.

Waarom elektrische zwembadverwarming verboden? ›

De electrische varianten zijn omwille van de veiligheid verboden in Nederland. Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Wat kost een zwembad aan stroom per jaar? ›

De jaarlijkse energiekosten

Je hebt namelijk verwarmingskosten, maar ook je zwembadpomp verbruikt energie. ‍Volgens onderzoek kost het verwarmen van een zwembad je gemiddeld 460 euro per jaar. Bij deze berekening is rekening gehouden met een gemiddeld gebruik van 1000 kWh bij een prijs van 0,46 euro per kWh.

Hoeveel uur per dag warmtepomp zwembad aan? ›

Hoe lang moet ik de warmtepomp zwembad laten draaien

In het begin van het zwemseizoen doe je er verstandig aan om je zwembadpomp zelfs 24 uur per dag te laten draaien. Door ook 's nachts de zwembadpomp aan te zetten voorkom je dat het water teveel afkoelt.

Wat kost een zwembad van 8x4? ›

Voor een groter formaat van 8 op 4 meter leg je gemiddeld tussen de 7000 à 8000 euro neer (excl. plaatsing). De prijzen zijn afhankelijk van de houtsoort en de grootte van het zwembad.

Hoeveel graden warmt een zwembad op? ›

Openbaar binnenzwembad (subtropisch zwemparadijs): 27-28°C. Olympisch zwembad/wedstrijdbad: 26°C. Openbaar buitenzwembad (zonder afdekking): 20°C. Baby-/kinderzwembad: Minimaal 29-30°C.

Hoe warmt een zwembad het snelst op met of zonder zeil? ›

Een belangrijke tip is het voorzien van een zwembadafdekking. Elk type afdekking, ongeacht de kwaliteit, zal ervoor dat een deel van de warmte in het water blijft. Zonder afdekking gaat namelijk heel veel warmte verloren aan onder andere verdamping. Hoe kwalitatiever de afdekking, hoe minder warmte er verloren gaat.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 6587

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.