Emsculpt vs. CoolSculpting: welke behandeling past bij u? Hier zijn 4 verschillen - Kalos Medical Spa (2024)

CoolSculpting is een van onze meest populaire procedures bij onsFort Worth medische spa, en elke week helpen we mannen en vrouwen om ongewenste uitstulpingen te behandelen met de gepatenteerde cryolipolyse-technologie. We krijgen steeds vaker vragen van patiënten over het verschil tussenCoolSculptingen nog een procedure voor lichaamscontouren met een gelijkluidende naam: Emsculpt.

Hoewel we momenteel geen Emsculpt aanbieden in onze praktijk, blijft ons medisch team up-to-date met alle nieuwste technologieën en helpen we u graag de procedure-opties te begrijpen die u waarschijnlijk zult tegenkomen.

Voor degenen onder u die uw opties voor lichaamsbeeldhouwen afwegen, zijn hier de vier belangrijkste verschillen tussen CoolSculpting en Emsculpt.

1. Doel:CoolSculpting vermindert vet. Emsculpt verstevigt de spieren.

Dit is het belangrijkste en belangrijkste verschil tussen CoolSculpting en Emsculpt.CoolSculpting is de gouden standaard niet-chirurgische vetreductiebehandeling voor patiënten die dat willenplaatselijk hardnekkig vet verminderenuitstulpingenop de buikspieren, dijen, rug, heupen, flanken, bananenbroodjes, bovenarmen of onder de kin. Het werkt door intense koude temperaturen door de huid te sturen, waardoor een deel van de vetcellen in het te behandelen gebied direct verschrompelt en permanent afsterft, waardoor u overtollig vet in dat gebied kunt verliezen.

Emsculpt werkt op een heel andere manier. Dit apparaat zorgt ervoor dat spieren in een gebied tijdens de behandeling tienduizenden samentrekkingen maken, alsof je in korte tijd onmogelijk veel crunches of squats doet.Emsculpt is ontworpen om nieuwe spiervezels te helpen opbouwen en bestaande vezels te verstevigen voor beter gevormde spieren. Het is momenteel geïndiceerd om de buikspieren, billen, dijen en bovenarmen te behandelen.

Hoewel het lijkt alsof Emsculpt de effecten van lichaamsbeweging zou imiteren en u mogelijk zou kunnen helpen "af te slanken", kan de verdikking en versteviging van de spieren die het veroorzaakt, ervoor zorgen dat uw kleding strakker aanvoelt.

Er kan daardoor wat achtergebleven vet worden verminderd; vetreductie is echter niet het hoofddoel van Emsculpt. Als u zelfs maar een matige vetlaag over uw spieren heeft, zult u de resultaten van Emsculpt niet ten volle kunnen waarderen. Veel artsen raden zelfs aan om eerst CoolSculpting te ondergaan en daarna Emsculpt als vervolgbehandeling te gebruiken om de resultaten te verfijnen.

2. Technologie:Cryolipolyse versus elektromagnetisme

CoolSculpting maakt gebruik van een gepatenteerde vetbevriezingstechnologie genaamdcryolipolyse. De CoolSculpting-applicator zuigt de huid en het vetweefsel lichtjes in de koelcups, waar ze op een gecontroleerde temperatuur worden gebracht die koud genoeg is om vetcellen te stimuleren om af te sterven, maar niet koud genoeg om huid-, spier- of zenuwweefsel te beschadigen.

Emsculpt gebruikthoge intensiteit gerichte elektromagnetische technologie(HIFEM) om onwillekeurige supramaximale spiercontracties op te wekken in het behandelgebied. Supramaximale contracties grijpen 100% van de spiervezels in een gebied aan, waardoor de spier sneller strakker wordt dan alleen trainen. Er worden geen vetcellen direct vernietigd door Emsculpt, hoewel sommige patiënten een lichte vermindering van vet hebben gemeld als bijwerking van de behandeling.

3. Resultaten:Geleidelijke vetreductie vs. verdikking en versteviging van spieren

CoolSculpting vertrouwt op de natuurlijke processen van uw lichaam om de aangetaste vetcellen te metaboliseren en weg te spoelen. En als de vetcellen eenmaal weg zijn, zijn ze voor altijd weg. Het duurt enkele weken voordat de volledige resultaten duidelijk worden, maar de meeste patiënten beginnen na een paar weken verbeteringen op te merken. De resultaten zijn voor onbepaalde tijd zolang u een gezonde levensstijl aanhoudt, inclusief een verstandig dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Vergeet niet dat uw resterende vetcellen groter en kleiner kunnen worden, afhankelijk van uw totale gewicht. CoolSculpting is geen afslankbehandeling; u krijgt betere resultaten als u eerst op uw gewenste gewicht bent.

Als u zelfs maar een matige vetbult boven uw spieren heeft, zult u de resultaten van Emsculpt niet volledig kunnen waarderen. Veel artsen raden zelfs aan om eerst CoolSculpting te ondergaan en daarna Emsculpt als vervolgbehandeling te gebruiken om de resultaten te verfijnen.

Van Emsculpt wordt gezegd dat het zichtbare verbeteringen in spiertonus veroorzaakt die vergelijkbaar zijn met wat men zou verwachten na vele maanden trainen, binnen ongeveer vier weken na de laatste behandeling. Veel patiënten zeggen dat ze het gevoel hebben dat het gebied binnen enkele dagen na de behandeling steviger en strakker is. Maar zoals je weet met spieren: je gebruikt het of verliest het. Hoewel het mogelijk is om enige tijd te genieten van strakkere buikspieren of beter gedefinieerde billen, kunt u Emsculpt niet gebruiken als vervanging voor lichaamsbeweging en zult u een reeks behandelingen regelmatig moeten herhalen om de resultaten te behouden.

Een belangrijke factor om hier op te merken:hoewel het lijkt alsof Emsculpt de effecten van lichaamsbeweging zou imiteren en u mogelijk zou kunnen helpen "af te slanken", kan de verdikking en versteviging van de spieren die het veroorzaakt, ervoor zorgen dat uw kleding strakker aanvoelt.

4. Veiligheid:Beide zijn door de FDA goedgekeurd, niet-chirurgisch en redelijk pijnvrij, maar CoolSculpting heeft een langere staat van dienst

CoolSculpting heeft eenbewezen staat van dienst op het gebied van veiligheid en werkzaamheid: het is door de FDA goedgekeurd sinds 2010 en er zijn wereldwijd meer dan 6 miljoen behandelingen uitgevoerd. Hoewel het normaal is dat patiënten tijdelijke gevoelloosheid, pijn of lichte zwelling ervaren,ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam. Het comfortniveau tijdens de behandeling varieert afhankelijk van de patiënt en het gebied, maar de overgrote meerderheid zegt dat CoolSculpting comfortabel was na een eerste paar minuten intense kou.

Zowel CoolSculpting als Emsculpt zijn door de FDA goedgekeurde, niet-invasieve procedures. In goed getrainde handen is het risico op bijwerkingen bij beide behandelingen erg laag.

Emsculpt is een veel nieuwere technologie maar heeft ook eengoede staat van dienst op het gebied van veiligheid tot nu toe. De machine dwingt spiercontracties af, die door de patiënt kunnen worden gevoeld; het is beschreven als een beetje onnatuurlijk aanvoelen, alsof hun lichaam een ​​onvrijwillige training aan het doen is.Emsculpt is niet veilig voor mensen met metalen of elektronische implantaten, zoals een kunstgewricht of een pacemaker, aangezien het een elektromagnetische behandeling is.

Zowel CoolSculpting als Emsculpt zijn niet-invasief, zonder verdoving, naalden of incisies. In goed getrainde handen is het risico op bijwerkingen zeer laag. Geen van beide behandelingen vereist downtime, hoewel sommige patiënten de rest van de dag vrij nemen vanwege pijn na de behandeling, wat een factor is na beide procedures.

Het is belangrijk om voor beide behandelingen een goed gekwalificeerde aanbieder te kiezen. Met CoolSculpting kan het het verschil maken tussen meetbaar vetverlies en verspilde tijd en geld - u wilt dat uw leverancier esthetische medische training en kennis van anatomie, proportie en symmetrie heeft om een ​​geweldig resultaat te garanderen. Met Emsculpt moet de provider weten hoe hij de machine veilig moet afstellen; het starten van een patiënt met een te hoge intensiteit kan schade veroorzaken.

Je weet wat ze zeggen over spierversteviging: gebruik het of verlies het. Hoewel Emsculpt u kan helpen genieten van enkele maanden van strakkere buikspieren of beter gedefinieerde billen, moet u mogelijk een reeks behandelingen om de paar maanden herhalen om de resultaten te behouden.

Uiteindelijk is het appels met peren vergelijken

Met zoveel opties op de markt, begrijpen we hoe verwarrend het kan zijn om het verschil tussen verschillende merknamen te ontcijferen. Daarom is het zo belangrijk om een ​​ervaren, gerenommeerde plastisch chirurg te raadplegen voordat u in een behandeling investeert, zelfs als u alleen niet-chirurgische opties overweegt. Chirurgen zoalsDr Emily Kirbyzijn toegewijd aan de kunst en wetenschap van esthetische geneeskunde en zullen objectief, nuttig advies geven over wat verschillende technologieën en procedures kunnen bieden.

Welke behandeling voor u het beste is, hangt uiteindelijk af van uw doelen en uw lichaamssamenstelling, aangezien elke behandeling een ander doel heeft.Als u vet wilt verminderen, is CoolSculpting uw beste keuze. Als u slank bent en een betere spierdefinitie in uw buikspieren, armen of billen wilt zien, kan Emsculpt een goede optie voor u zijn. Als u meer wilt weten overCoolSculpting in Fort Worth, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen bij Kalos Medical Spa voor een consult metgoedgekerud door het bestuurplastisch chirurgDokter Kirbyof een van onze ervaren, gediplomeerde doktersassistenten.

Emsculpt vs. CoolSculpting: welke behandeling past bij u? Hier zijn 4 verschillen - Kalos Medical Spa (2024)

FAQs

Which is more effective Emsculpt or CoolSculpting? ›

Emsculpt patients generally have less overlying fat yet desire greater muscle definition. However, if your main goal is to remove stubborn fat and you aren't as interested in building muscle, you may be better off with CoolSculpting.

Which is better Cryolipolysis or Emsculpt? ›

Both EmSculpt and CoolSculpting are great body-contouring treatments. But they each excel in different aspects of body contouring. CoolSculpting eliminates fat, slimming areas that you may be self-conscious about. EmSculpt builds muscle and tones the body.

Is there anything better than Emsculpt? ›

CoolTone Vs Emsculpt – the Differences

Both devices induce over 20,000 supramaximal contractions per treatment. However, CoolTone's MMS is 50% more powerful in magnetic strength than Emsculpt's HIFEM technology. Therefore, those who chose CoolTone may require fewer treatments to achieve optimal results.

Is Emsculpt safer than CoolSculpting? ›

Safety: Both are FDA-cleared, non-surgical, and fairly pain-free—but CoolSculpting has a longer track record.

Is 4 sessions of Emsculpt enough? ›

If you're ready to refine the look of your body by getting rid of fat and toning up muscles, consider Emsculpt. For most patients, a series of four easy treatments is all it takes to get back on track.

Does Emsculpt get rid of lower belly fat? ›

Emsculpt Neo has been clinically proven to reduce abdominal fat by up to 20% with just four treatments. Additionally, it helps to build muscle mass, creating a more toned and sculpted abdominal area.

Is 2 sessions of EmSculpt enough? ›

If you're working on multiple body parts, like the abdominal and the buttock areas, that will require two 30-minute sessions. The protocol recommends four Emsculpt sessions within a roughly two-week period, spaced two or three days apart for optimal results.

Does EmSculpt permanently destroy fat cells? ›

Your EMSCULPT body contouring results are permanent; your body will not replace treated fat cells. While you won't regain fat in treated areas, continue to maintain a healthy lifestyle, so you don't regain fat elsewhere.

Do the Kardashians use EmSculpt? ›

EMSCULPT, which many celebrities including Kim Kardashian have had, is completely non-invasive. It builds muscle and reduces fat at the same time which can result in a notice more defined abdomen.

Who is not a good candidate for Emsculpt? ›

Unfortunately, if you have a pacemaker, implantable cardioverter-defibrillator, or another electronic device implanted, you will not be considered a good candidate for this treatment. Also, there is a chance that you will not qualify for this treatment if you are currently healthy but broke a bone in the past.

What are the cons of Emsculpt? ›

EmSculpt: What are the Cons?
  • EmSculpt can be an intense. Think about it this way: you're simulating 20,000 muscle contractions in a targeted zone over the course of 30 minutes. ...
  • EmSculpt requires multiple treatment sessions.

Are there any dangers with Emsculpt? ›

Other than temporary muscle soreness, there are no known side effects of Emsculpt. Similar non-invasive body contouring treatments can result in redness, swelling, bruising, and numbness. With Emsculpt, patients leave their appointment free of these signs and can even show off their abdomen or exercise that same day.

Why didn t Emsculpt work? ›

The reason for this is because Emsculpt Neo causes fat cell death, a slower process that involves your body slowly flushing them out over a few months. So while the fat reduction is permanent, it is a slower process than liposuction.

Is Emsculpt worth the money? ›

Definitely. If you're like me and don't work out often, but still try to live a healthy lifestyle and just want something to help with sculpting in the stomach or butt area, I can attest to the fact that the treatment is worth the money, because you will likely see results.

What is better than CoolSculpting? ›

Many medspas and cosmetic/plastic surgery clinics offer it as well. However, one alternative treatment is quickly gaining popularity as a more effective, safe, and affordable alternative to CoolSculpting. That procedure is called Ultrasonic Fat Cavitation.

What is the downside to Emsculpt? ›

The most common side effect of Emsculpt Neo is a mild feeling of muscle soreness like you might feel after an intense workout.

What works better than CoolSculpting? ›

Sculpsure is similar to CoolSculpting; however, instead of using controlled cooling, Sculpsure heats up fat cells to the point of destruction using light based technology. Sculpsure Treatment Time: Sculpsure touts one of the shortest treatment times of all non-invasive fat reduction treatments at 25 minutes.

How long do Emsculpt results last? ›

The muscle built with EMSculpt treatments can last six months or more, but like all muscle mass, the benefits will fade over time. The best way to optimize EMSculpt's amazing results for the long term is to take steps to maintain them.

Is 2 sessions of Emsculpt enough? ›

If you're working on multiple body parts, like the abdominal and the buttock areas, that will require two 30-minute sessions. The protocol recommends four Emsculpt sessions within a roughly two-week period, spaced two or three days apart for optimal results.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 6378

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.