Hier leest u hoe u kinderen kunt helpen gezond te blijven als ze tijdens een hittegolf buiten spelen (2024)

Een zomer van extreme hitte doet alarm slaan over gezondheidsrisico's. Hier speelt een kind op 26 juni in een watervalfunctie in Yards Park in Washington D.C.Jim Watson/AFP via Getty Images onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Jim Watson/AFP via Getty Images

Hier leest u hoe u kinderen kunt helpen gezond te blijven als ze tijdens een hittegolf buiten spelen (2)

Een zomer van extreme hitte doet alarm slaan over gezondheidsrisico's. Hier speelt een kind op 26 juni in een watervalfunctie in Yards Park in Washington D.C.

Jim Watson/AFP via Getty Images

Extreme hitte brengt gezondheidsrisico's met zich mee voor iedereen - en het is een unieke uitdaging voor kinderen die graag buiten zijn in de zomer. Vooral kleine kinderen lopen risico in de hitte, maar experts zeggen dat ze nog steeds veilig kunnen spelen - als volwassenen een paar richtlijnen volgen.

Extreme temperaturen kunnengevaarlijke stress veroorzakenaan het hart, de nieren en andere organen, en vochtigheid en uitdroging kunnen de risico's vergroten. Mensen kunnen ook brandwonden oplopen door bestrating en andere oppervlakken, inclusief speeltoestellen.

Verschillende factoren brengen kinderen in gevaar door hitte, van fysieke kenmerken tot de waarschijnlijkheid dat ze niet zijn afgestemd om tekenen van hun eigen hitte-uitputting op te merken. Een basisregel om in gedachten te houden is dat hoe jonger ze zijn, hoe zorgvuldiger ze moeten worden gecontroleerd.

Schoten - Gezondheidsnieuws

Dit is wat er met het lichaam gebeurt bij extreme temperaturen - en hoe hitte dodelijk wordt

Hier zijn enkele tips van experts, voor mensen die voor kleine kinderen en grote kinderen zorgen:

Denk aan kleine kinderen als aardappelen

Kinderen onder de 9 jaar lopen een bijzonder risico op hittestress. Een deel van de reden is gedragsmatig - veel kinderen kunnen zo afgeleid raken dat ze de effecten van hoge temperaturen misschien niet opmerken - maar andere factoren zijn fysiek.

"Stel je voor dat je een aardappel had en je wilt die aardappel koken", vertelde klimaatwetenschapper Camilo Mora, een professor aan de Universiteit van Hawaï in Manoa, aan NPR.

Als het een grote aardappel is, zal hitte het moeilijk hebben om tot de kern door te dringen. Maar kleinere aardappelen koken veel sneller, omdat warmte snel hun kern kan bereiken.

Klimaat

Het is daar heet. Een nieuwe analyse laat zien dat het veel erger is als je in een stad bent

"Dat is precies wat er gebeurt met de kinderen," zei Mora. "De kinderen zijn als de kleine aardappel waarin de hitte sneller tot de kern kan doordringen. Terwijl bij een volwassene die hitte het moeilijker had om naar het midden te komen en ons te koken."

Dat maakt kinderen kwetsbaarder voor hoge temperaturen. Een ander mechanisme is de manier waarop ze met water omgaan.

"Het lichaam van kinderen heeft meer tijd nodig om de zweetproductie te verhogen en anderszins te acclimatiseren in een warme omgeving dan dat van volwassenen, blijkt uit onderzoek," aldus onderzoek.KFF Gezondheidsnieuws. "Jonge kinderen zijn ook vatbaarder voor uitdroging omdat een groter percentage van hun lichaamsgewicht uit water bestaat."

Een vrouw veegt haar zoon af met een natte doek terwijl haar familie wacht bij een busstation in Tucson, Ariz. Op woensdag vestigde Tucson een nieuw record voor opeenvolgende dagen van meer dan 100 graden temperaturen met 40, daterend van 16 juni.Andrew Caballero-Reynolds/AFP via Getty Images onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Andrew Caballero-Reynolds/AFP via Getty Images

Hier leest u hoe u kinderen kunt helpen gezond te blijven als ze tijdens een hittegolf buiten spelen (6)

Een vrouw veegt haar zoon af met een natte doek terwijl haar familie wacht bij een busstation in Tucson, Ariz. Op woensdag vestigde Tucson een nieuw record voor opeenvolgende dagen van meer dan 100 graden temperaturen met 40, daterend van 16 juni.

Andrew Caballero-Reynolds/AFP via Getty Images

Let op veranderingen in het gedrag van kinderen

Het kan erop wijzen dat het kind in nood is door te veel hitte.

"Een van onze grootste tekenen is dat kinderen die normaal gesproken vrolijk zijn en een geweldige tijd hebben en er echt in zitten, dat niet [doen]", verpleegster Camille Hatcher van het Lake Nixon Summer Day-kamp in Little Rock, Ark.,vertelde onlangs aan NPR.

Dieren

5 tips om uw huisdier veilig en comfortabel te houden in extreme hitte

Hatcher zegt dat haar kamp "100% buiten is", maar het heeft een verkoelende plek toegevoegd waar kinderen kunnen kaarten. Het personeel leidt kampeerders ook naar schaduw en zwemmen - en ze zoeken naar kinderen die niet in hun vel zitten en zelfs geïrriteerd lijken.

"Dit zijn allemaal tekenen van een kind dat zich niet lekker voelt, maar het niet kan communiceren", zei Hatcher. "Ze kunnen ook klagen over 'Oh, mijn buik doet pijn. Ik voel me niet goed. Ik wil naar huis.' "

Als het personeel die borden opmerkt, zei Hatcher, halen ze de kinderen weg van de zon en hitte.

Kinderen spelen woensdag tijdens een hittegolf met een hond in een waterfontein in New York City.Ed Jones/AFP via Getty Images onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Ed Jones/AFP via Getty Images

Hier leest u hoe u kinderen kunt helpen gezond te blijven als ze tijdens een hittegolf buiten spelen (9)

Kinderen spelen woensdag tijdens een hittegolf met een hond in een waterfontein in New York City.

Ed Jones/AFP via Getty Images

Een beetje water kan helpen om een ​​kind in een kinderwagen af ​​te koelen

Baby's kunnen moeite hebben om hun lichaamstemperatuur te reguleren. En hoewel veel ouders een dunne mousseline-doek over kinderwagens draperen om baby's schaduw te geven, suggereert onderzoek dat de temperatuur in de kinderwagen zelfs heter kan worden - met wel 7 tot 9 graden Fahrenheit.

In plaats daarvan zouden ouders moeten proberen de doek nat te maken, volgens Ollie Jay, een professor in hitte en gezondheid aan de Universiteit van Sydney.

Schoten - Gezondheidsnieuws

Deze CDC-gegevens laten zien waar het aantal hittegerelateerde ziekten het hoogst is

"Wat we ontdekten, is dat als je die doek nat maakt, de temperatuur in de kinderwagen afkoelt tot ongeveer 4 graden Celsius onder wat het is in de schaduw buiten," zei Jay.

In Fahrenheit is dat ongeveer 7 graden koeler. Dus hoewel het het beste is om baby's binnenshuis in een koele kamer te houden als de temperaturen extreem hoog oplopen, kan een natte, dunne doek op hun kinderwagen, als ze buiten in een kinderwagen zitten, fungeren als een soort geïmproviseerde AC-eenheid.

Een paar stappen kunnen kinderen (en volwassenen) helpen afkoelen

Het vinden van schaduw en, idealiter, een ruimte met airconditioning zijn het beste. Maar kinderen die door de hitte hoofdpijn, duizeligheid of lusteloosheid krijgen, moeten snel afkoelen en water drinken.

"Een koele douche van 10 minuten kan je interne lichaamstemperatuur effectief verlagen. Als je je in een situatie bevindt waarin je kracht verliest en geen airconditioning hebt, is dat een manier om het te doen", zegt Ashley Ward, directeur van het Heat Policy Innovation Hub op Duke University, in gesprek met journalisten over de hitte.

Ward en andere experts zeggen dat het onderdompelen van de voeten in koud water een andere snelle manier is om de kerntemperatuur van het lichaam te verlagen. Ze merkt ook op dat is aangetoond dat zelfs je armen voorbij de ellebogen in het water steken helpt.

Wanneer ons lichaam een ​​kerntemperatuur van ongeveer 104 graden Fahrenheit bereikt, is dat een teken vanzonnesteek.

Klimaat

Amerikaanse, Europese hittegolven 'vrijwel onmogelijk' zonder klimaatverandering, studie vindt

Zorg ervoor dat kinderen gehydrateerd blijven

Kinderen moeten water hebben voordat ze naar buiten gaan. Als tweens buiten actief zijn, moeten ze over het algemeen regelmatig water drinken - 3 tot 8 ounce per 20 minuten - en oudere kinderen zouden tot een liter of meer (ongeveer 34 tot 50 ounce) per uur moeten drinken, volgens een richtlijn van deAmerikaanse Academie voor Kindergeneeskunde.

Hier zijn nog een paar tips:

 • Vermijd suikerhoudende en cafeïnehoudende dranken bij extreme hitte - ze kunnen uitdroging veroorzaken.
 • Het hydratatieniveau van ons lichaam wordt weerspiegeld in onze urine. Een lichtgele kleur is prima; donkergeel of oranje suggereert dat het lichaam meer water nodig heeft.
 • "Als je veel zweet, combineer dan water met snacks of een sportdrank om het zout en de mineralen die je verliest door te zweten te vervangen."zegt het Rode Kruis.

Als kinderen onder uw hoede het water beu zijn,melk kan ook een goede keuze zijn, vooral voor jonge atleten, omdat het eiwit, vitamine D en calcium bevat.

"Drink na een hete training voldoende water om te kunnen plassen. Drink vervolgens 8 ons melk na wat afkoeltijd binnen," deGezondheidssysteem van de Universiteit van Kansasbeveelt aan.

Sprekend tot het kind in ons allemaal, voegt het eraan toe: "Chocolademelk met een minimale hoeveelheid suiker bevat ook wat koolhydraten en is misschien wenselijker dan gewone melk."

Hier leest u hoe u kinderen kunt helpen gezond te blijven als ze tijdens een hittegolf buiten spelen (2024)

FAQs

Hier leest u hoe u kinderen kunt helpen gezond te blijven als ze tijdens een hittegolf buiten spelen? ›

Buitenspelen in de tuin? Zorg dan voor een plek met schaduw, ook in de ochtend of middag. Een schaduwplek kun je maken met behulp van een zonnescherm, parasol of een schaduwdoek. Maar vergeet niet; ook in de schaduw moet je je kind goed insmeren, want de uv-straling komt overal.

Waarom is het goed voor kinderen om buiten te spelen? ›

Als je kind buiten speelt, maakt hij door het zonlicht meer vitamine D aan. Kinderen tot vier jaar hebben extra vitamine D nodig voor hun weerstand, sterke botten en een goed gebit. Ook blijkt uit onderzoek dat kinderen minder last van verkoudheid hebben als ze buitenspelen. Ook buitenslapen is goed voor de gezondheid.

Wat doen bij warm weer kinderen? ›

Warm weer en kleine kinderen
 1. Binnen: zet je kind op een koele plaats. ...
 2. Buiten: zet je kind nooit in de zon. ...
 3. Als het buiten warmer is dan binnen, hou dan overdag ramen en deuren dicht. ...
 4. Doe de gordijnen dicht of gebruik bescherming tegen de zon (zonnescherm, parasol).

Wat te doen met kinderen in hittegolf? ›

Hittegolf met kinderen: 5 tips
 1. Schuil in het bos. Geen beter schaduwplekje dan een groen bos. ...
 2. Dwaal door een koel kasteel. Metersdikke muren, vochtige kelders en schaduwrijke tuinen - kastelen hielden het lang voor de uitvinding van de airco al koel. ...
 3. Duik onder de grond. ...
 4. Neem een frisse duik. ...
 5. Peddel erop los.
Jun 8, 2023

Is sporten met warm weer gezond? ›

Soms is het te warm om te sporten. Sporten in de hitte kan gevaarlijk zijn. Vanaf 30 graden is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Boven die temperatuur heb je kans dat je klachten krijgt als je veel gaat bewegen.

Wat te doen met kinderen buiten? ›

Leuke zomer activiteiten voor buiten voor kinderen
 • Speurtochten & Geocaching. Met jonge kinderen is het leuk om een speurtocht te doen. ...
 • Kinderboerderijen & Speelboerderijen. ...
 • Speelbossen & Natuurspeeltuinen. ...
 • Leuke wandelroutes speciaal voor kinderen. ...
 • Vliegeren op het strand. ...
 • Doolhoven. ...
 • Picknicken. ...
 • Kamperen in de tuin.
Jun 10, 2023

Waarom spelen kinderen niet meer buiten? ›

Dat kinderen steeds minder buiten spelen heeft volgens Slot onder meer te maken met dat een grote groep kinderen minder vrije tijd heeft dan vroeger. Meer ouders zijn gaan werken, waardoor meer kinderen naar de buitenschoolse opvang gaan. Ook hebben kinderen meer verplichtingen, zoals sport- en muziekles.

Wat kun je doen tegen een hittegolf? ›

Hittegolf? Deze tips brengen verkoeling
 1. Drink water - zonder (koolzuur)gas. ...
 2. Beperk inspanning - bespaar energie. ...
 3. Schuil onder een boom - red het regenwoud. ...
 4. Hou een siësta op je bank - stap over naar een duurzame bank. ...
 5. Kom op adem - kom op voor gezonde lucht.
Jun 10, 2023

Hebben kinderen minder last van warmte? ›

Een belangrijk aspect van het risico bij kinderen tijdens warmteperioden is dat ze niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en zo oververhitting te voorkomen. Vooral kinderen onder 3 jaar zijn gevoeliger voor warmte omdat hun systeem om de eigen lichaamstemperatuur te reguleren nog immatuur is.

Waarom is buiten spelen zo belangrijk? ›

Om maar wat te noemen: buitenspelen maakt een kind sterker en socialer. Verder is beweging goed voor de gezondheid: het voorkomt overgewicht en verlaagt het stressniveau. Bij basisschoolkinderen verhoogt buitenspelen ook nog eens de leerprestaties en de cognitieve ontwikkeling.

Welke ontwikkeling stimuleer je met buitenspelen? ›

Buitenspelen geeft kinderen de mogelijkheid om in aanraking te komen met de natuur. Dit contact kan ervoor zorgen kinderen zich beter kunnen concentreren, meer zelfbe- heersing tonen en minder vaak last hebben van psychische problemen zoals depressie en angst.

Hoe vaak moet een kind naar buiten? ›

Buitenspelen is namelijk heel belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van kinderen, zo blijkt uit onderzoek. Kinderen moeten elke dag minstens een uur buiten bewegen (volwassen gelukkig 'maar' 150 minuten per week!!).

Hoe lang moet een kind buiten spelen? ›

Kinderen horen minimaal drie uur per dag buiten te spelen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 6189

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.