Hoe lang duurt het voordat een reddingshond zich vestigt? - WIJ HOUDEN VAN DIEREN (2023)

Dit bericht kan gelieerde links bevatten. We kunnen geld of producten verdienen van de bedrijven die in dit bericht worden genoemd.

Alle honden hebben tijd nodig om te wennen aan een nieuw huis. Een nieuwe ruimte met nieuwe mensen zal voor elk huisdier altijd desoriënterend zijn, maar reddingshonden hebben vaak wat extra tijd nodig om volledig aan hun nieuwe omgeving te wennen.

Maar hoe lang duurt het?

Welnu, hoe lang het precies duurt om zich aan te passen, hangt af van de persoonlijkheid, opvoeding en meer van de hond. Dit geldt vooral voor reddingshonden.

Als uw reddingshond uit een gelukkig, goed aangepast huis komt waar hij om de een of andere reden niet langer kon blijven, kan hij zich snel aanpassen, omdat hij waarschijnlijk al goed gesocialiseerd en getraind is.

Als ze echter uit een moeilijke of zelfs nalatige of gewelddadige achtergrond komen waar ze niet goed werden verzorgd, hebben ze misschien wat meer tijd nodig om aan hun nieuwe huis te wennen.

Lees verder terwijl we in meer detail bekijken hoe lang u mag verwachten dat uw reddingshond zich in zijn nieuwe huis kan vestigen. We kijken naar de aanpassingstijdlijn om u te helpen controleren of uw hond zich goed aanpast of dat er iets mis is.

Daarna zullen we ook enkele toptips delen om de aanpassingsperiode van uw reddingshond zo soepel, snel en gemakkelijk mogelijk te maken.

Inhoudsopgave

Hoe lang moet een reddingshond wennen?

Tenzij uw hond een bijzonder problematische achtergrondervaring heeft, waarover de opvang of het asiel u had moeten vertellen, kunt u de zogenaamde 3-3-3-regel gebruiken om te beoordelen of uw hond voldoende vooruitgang boekt bij het wennen.

De 3-3-3-regel verwijst naar drie dagen, drie weken en drie maanden en wat je kunt verwachten van een reddingshond bij elk van deze mijlpalen. Laten we elke mijlpaal in meer detail bekijken.

Drie dagen

Kortom, tijdens de eerste drie dagen in hun nieuwe huis kunt u verwachten dat uw reddingshond worstelt met hun nieuwe omgeving.

Ze voelen zich waarschijnlijk onzeker en misschien zelfs bang voor hun nieuwe omstandigheden. Dit kan zich op verschillende manieren manifesteren, zoals niet eten of drinken, zich verstoppen op 'veilige plaatsen', op hun hoede zijn en zelfs agressief gedrag vertonen terwijl ze de grenzen van hun nieuwe ruimte testen.

Drie weken

Als uw reddingspup echter drie weken bij u is, kunt u merkbare verbeteringen in hun aanpassing verwachten.

Je zult merken dat ze hun omgeving hebben uitgezocht en zich vrijer voelen om door de ruimte te bewegen en te verkennen. Ze zijn ook minder snel "op hun hoede" voor de andere mensen en dieren die in de ruimte leven en staan ​​meer open voor aaien en spelen.

Ze hebben het op dit moment nog niet helemaal door, dus je kunt nog steeds een aantal gedragsproblemen verwachten, zoals destructief gedrag wanneer ze alleen thuis worden gelaten en bijten wanneer ze worden aangeraakt op een manier die ze niet leuk vinden.

Drie maanden

Na drie maanden bij u thuis te zijn geweest, zou uw reddingshond volledig gewend moeten zijn aan wat hij nu als zijn thuis zou moeten beschouwen.

Ze zullen zich thuis waarschijnlijk behoorlijk op hun gemak voelen en eigenaar zijn van delen van het huis. Ze zullen niet langer alleen maar aaien en spelen tolereren, maar zullen het actief opzoeken en regelmatig een band opbouwen met hun gezinsleden.

Zie ook Eendengedrag interpreteren - The Happy Chicken Coop

Op dit moment zal uw reddingshond zich waarschijnlijk veilig voelen wanneer hij thuis is of bij leden van zijn gezin, en uiteindelijk zal hij zich in een routine hebben gevestigd.

Ze weten wanneer het tijd is om te eten, wanneer het tijd is om te gaan wandelen, wanneer ze met je uitgaan en wanneer ze een paar uur thuis blijven, bijvoorbeeld wanneer je op je werk bent of school.

Hoe u uw reddingshond kunt helpen zich aan te passen aan hun nieuwe huis

Als je reddingshond geen ernstige problemen heeft en ze alle liefde en aandacht krijgen die ze nodig hebben, zou je reddingshond zich moeten settelen volgens de 3-3-3-richtlijnen of misschien zelfs iets sneller.

Houd er rekening mee dat er een paar dingen zijn die u kunt doen om uw hond op het goede spoor te houden en zijn algehele vooruitgang in zijn nieuwe huis te versnellen. Overweeg de volgende tips om uw reddingshond sneller te laten wennen.

1. Laat ze eerst buiten zien voordat ze binnen zijn

Wanneer u uw reddingshond mee naar huis neemt, wilt u hem misschien meteen naar de binnenkant van uw huis brengen. Tenzij het echter een kleine puppy is, is het de moeite waard om ongeveer een half uur de tijd te nemen om ze eerst aan de buitenkant van uw huis te laten kennismaken.

Laat ze door het huis cirkelen en rondsnuffelen. Dit zal uw hond helpen beseffen dat het gebied veilig is. Neem ook de tijd om ze te laten zien waar ze de badkamer kunnen gebruiken. Dit kan hun huistraining versnellen, omdat hun gebied om hun zaken te doen al vertrouwd zal zijn in plaats van nieuw.

Dit kleine ritueel kan ze ook helpen wat energie te verbranden, zodat ze niet je huis binnenstormen en rondrennen voordat ze de ruimte kennen.

2. Geef ze geleidelijk toegang tot het huis

Het is geen goed idee om uw nieuwe asielhond vrij door het huis te laten rondlopen zodra u hem thuisbrengt. Ze zijn waarschijnlijk al overweldigd door de algehele nieuwheid van de situatie, dus je moet het gebied waar ze in het begin aan moeten wennen beperken.

Bewaar ze de eerste dag in een afgesloten gedeelte van het huis. Idealiter zou dit het gebied moeten zijn waar u van plan bent om hun kom of bed op de lange termijn te houden, maar dat is niet altijd haalbaar. Je moet ze de eerste nacht in dit gebied laten slapen. Ze zullen het gevoel krijgen dat dit hun plek is, en ze zullen langzaam leren dat het veilig en comfortabel voor hen is.

Als de opvang waar je de hond vandaan hebt gehaald je een deken heeft gegeven met hun geur of de geur van hun ouders of nestgenoten, zorg er dan voor dat je die in hun nieuwe bed legt. De geruststellende, vertrouwde geur zal hen helpen zich nog comfortabeler te voelen terwijl ze wennen aan hun nieuwe huis.

Na de eerste nacht kun je andere delen van het huis aan ze voorstellen. Houd toch hun eerste ruimte beschikbaar, zodat ze zich daar kunnen terugtrekken als ze zich overweldigd voelen.

3. Breng samen tijd door

De enige manier om een ​​band met uw hond op te bouwen, is door actief tijd met hem door te brengen en hem te leren kennen. De eerste paar dagen zijn cruciaal in dit proces. Ze zullen waarschijnlijk een band krijgen met degene met wie ze de meeste tijd doorbrengen. Dus als je een paar dagen vrij kunt nemen om vaker in de buurt te zijn, is dat een goed idee.

Zie ook mannelijke versus vrouwelijke honden: wat maakt een beter huisdier? - Orvis-nieuws

Knuffels en genegenheid zijn geweldig, maar laat ze naar je toe komen om dingen op gang te brengen. De redding of het asiel heeft u mogelijk op de hoogte gebracht als de hond gevoelige gebieden heeft waar hij niet graag wordt aangeraakt.

Sommige honden houden er bijvoorbeeld niet van om over hun buik te worden gewreven. Spreek met een rustgevende, kalmerende stem en voel je vrij om ze af en toe iets lekkers te geven zonder het te overdrijven.

Je kunt ook testen wat ze al weten en kijken hoe ze reageren op de meest voorkomende commando's zoals zitten, blijven en liggen.

Nogmaals, beloon ze als ze correct reageren, zodat ze weten dat dit het gedrag is dat je wilt als reactie op deze commando's. Als ze niet weten wat ze moeten doen, noteer dit dan, want het is iets dat je ze later moet leren.

Neem ze mee uit wandelen, speel en probeer gewoon samen plezier te hebben om een ​​positieve band te ontwikkelen. Zorg ervoor dat je ze in dit stadium niet uitscheldt of straft, omdat dit de band die je aan het vormen bent, kan ondermijnen.

4. Introduceer bestaande dieren

Als je thuis dieren hebt, zoals honden of katten, wil je de tijd nemen om ze op de juiste manier te introduceren. Dit begint met het niet te forceren, maar de twee elkaar organisch te laten vinden.

Begin met je bestaande dier op een veilige plek te zetten en stel dan je nieuwe hond voor. Zet de hond niet vlak voor het dier neer en wijs de ander niet aan. Laat ze elkaar ontdekken, wat ze snel genoeg zullen doen. Ze zullen elkaar waarschijnlijk ruiken, elkaar geleidelijk benaderen en natuurlijk beslissen wat ze vervolgens willen doen.

Als er in dit stadium problemen zijn, houd de dieren dan in aparte delen van het huis zodat ze kunnen ontspannen. Bewaar ze zo 24 tot 48 uur. Ze zullen elkaar kunnen ruiken, ook al zijn ze gescheiden, waardoor ze meer aan elkaar kunnen wennen.

Als je ze weer voorstelt, kan het de moeite waard zijn om dit buiten te doen. Het kan beter gaan als uw reddingshond niet het gevoel heeft dat hij vastzit in een afgesloten, onbekende ruimte, en uw bestaande dier niet het gevoel heeft dat zijn ruimte wordt binnengedrongen.

Hoewel er een paar minpuntjes kunnen zijn, hebben dieren de neiging om vrij snel een manier te vinden om naast elkaar te bestaan. Wees niet ontmoedigd als het even duurt.

5. Creëer een routine

Honden gedijen, net als kinderen, op routine. Uw hond zal sneller wennen als hij eenmaal in een normale routine begint te vervallen. Dit betekent dat ze elke dag op hetzelfde tijdstip moeten worden gevoerd en voor zover mogelijk elke dag op hetzelfde tijdstip moeten worden uitgelaten en gespeeld.

Als u uw hond in een bepaalde kamer of ruimte zet wanneer het tijd is om te slapen, moet dit ook consequent elke dag op hetzelfde tijdstip worden gedaan.

Het hebben van een routine helpt uw ​​hond te weten wat hij kan verwachten, waardoor hij zich veilig kan voelen.

6. Beheer hun dieet

Wanneer honden nerveus of onzeker zijn, kunnen ze hun eetlust verliezen, dus maak je niet al te veel zorgen als ze in het begin niet zo geïnteresseerd lijken in hun eten. Natuurlijk moeten ze eten, maar als ze rare dingen doen, zoals alleen eten als er niemand in de buurt is om te kijken, maak je er dan niet al te veel zorgen over.

Honden kunnen maagklachten krijgen als hun dieet verandert, zelfs in de beste tijden. Wanneer dit wordt gecombineerd met de stress van verhuizen naar een nieuw huis, kan het rommelig worden.

Zie ook Hoe u een kattenharnas omdoet

De redding of het asiel had u een zak met het voedsel moeten geven dat uw hond heeft gegeten, en laat ze dit in ieder geval de eerste paar dagen blijven eten.

Daarna kunt u geleidelijk het nieuwe voer mengen dat u uw hond wilt geven. Begin met een verhouding van 4:1 van oud voer tot nieuw voer en verhoog geleidelijk de hoeveelheid nieuw voer in de mix gedurende een periode van ongeveer twee weken totdat ze zijn overgestapt op het nieuwe voer.

Vergeet niet dat u bent wat u eet, en als u wilt dat uw hond goed gedijt, moet u hem voedsel van goede kwaliteit geven. Pas op voor voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte. Het voedsel dat u kiest, vlees dat u herkent, wordt vermeld als het eerste ingrediënt. Schroom niet om voedingsmiddelen met veel vetten te gebruiken, want honden hebben veel gezonde vetten nodig.

Vermijd ook kunstmatige conserveermiddelen, kleuren en smaken. De meeste hoogwaardige hondenvoedingen gebruiken nu natuurlijke conserveermiddelen, en hoewel toegevoegde kleuren en smaken het voer aantrekkelijker voor u kunnen maken, zijn ze niet nodig voor uw hond en introduceren ze alleen maar dubieuze toevoegingen in hun systeem.

U kunt onze gids voor het kiezen van het beste voer voor uw hond hier lezen.

7. Begin eerder met trainen

Laat uw hond al vroeg het juiste gedrag zien, zodat hij zeker van zichzelf kan zijn in zijn nieuwe omgeving. Bepaal wat voor soort training ze nodig hebben en begin dan met positieve bekrachtigingstraining.

Dit is wanneer je ze beloont voor het uitvoeren van de vereiste actie in plaats van ze te straffen wanneer ze niet voldoen. Het is het beste om straf tijdens de training te vermijden, omdat dit onvoorspelbaar gedrag bij honden kan veroorzaken, vooral als ze al een moeilijk of beledigend verleden hebben.

Zindelijkheidstraining is waarschijnlijk een van de grootste uitdagingen, maar je kunt onze ultieme gids voor zindelijkheidstraining hier lezen.

Als uw hond binnen de eerste drie weken niet goed lijkt te reageren op training, kan het een goed idee zijn om een ​​professional te raadplegen. Het zou tussen de 3 en 8 weken moeten duren om het gedrag van een hond volledig te veranderen.

Het vonnis

Het is normaal dat reddingshonden enige tijd nodig hebben om zich aan te passen aan hun nieuwe huis. Je zou verwachten dat het de eerste week of zo een uitdaging zal zijn. Je zult echter na drie weken grote vooruitgang beginnen te zien en ze zullen waarschijnlijk na drie maanden volledig ingeburgerd zijn.

Houd deze dingen in gedachten terwijl uw hond zich aanpast:

  • Reddingshonden hebben vaak een moeilijke achtergrond, wat betekent dat ze meer tijd nodig hebben om zich aan te passen dan andere honden en puppy's
  • Vermijd harde straffen en gebruik op beloning gebaseerde training om je band met hen te versterken
  • Introduceer nieuwe voedingsmiddelen langzaam en geleidelijk, omdat bepaalde voedingsmiddelen hun maag al vroeg van streek kunnen maken

Er zijn verschillende andere dingen die u kunt doen om uw hond sneller te laten wennen, maar uiteindelijk hangt het af van zijn persoonlijkheid en voorkeuren. Aan het eind van de dag, zolang je ze met liefde behandelt en laat zien dat ze veilig zijn, zou alles goed moeten komen.

Heb je ervaring met het helpen van een asielhond om zich aan te passen aan een nieuw huis?

Deel uw tips met de community in de opmerkingen hieronder.

Bewaar op Pinterest

Topkeuzes voor onze honden

  1. BESTE PUPPY SPEELGOEDWij houden van:Calmeroos puppyspeelgoed met hartslag- en warmtepakketten - perfect voor nieuwe puppy's. Helpt angst in hun nieuwe huis te verminderen.
  2. BESTE HOND KauwWij houden van:Bones & Chews Bully Sticks - Al onze puppy's houden ervan om te bijten, bijten en kauwen. We gebruiken graag Bully Sticks om dit ongewenste gedrag af te leiden.
  3. BESTE HONDENTRANSPORTEN Wij houden van:Crazy Dog Train Me Treats - Een van onze favoriete traktaties voor het trainen van puppy's van onze hulphonden.
  4. BESTE VERSE HONDENVOER Wij houden van:The Farmer's Dog - Een paar maanden geleden zijn we begonnen Raven vers hondenvoer te geven en ze vindt het heerlijk! Krijg 50% korting op je eerste bestelling van The Farmer's Dog.

Voor een lijst van alle benodigdheden die we krijgen voor onze nieuwe puppy's van hulphonden, bekijk onze New Puppy Checklist op de PuppyInTraining.com blog.

FAQs

Welke honden zijn geschikt als reddingshond? ›

Herdershonden en retrievers (of kruisingen hiervan) zijn het meest geschikt als reddingshond.

Wat doet een reddingshond? ›

Als de hond een vermist persoon heeft geroken, geeft hij door te blaffen, krabben of in het water te happen aan waar diegene zich bevindt. Reddingshondenwerk is dus niet alleen leuk, het kan ook uitermate nuttig zijn.

Welke kleur trekt honden aan? ›

Roze: De kleur roze is een mix van paars en rood en wordt vaak gelinkt aan iets dat zoet is. Het staat voor passie, plezier en energie en kan een mooie, kleurrijke toevoeging zijn aan een vrolijke hondenjas, hondenriem of hondentuig.

Hoeveel reddingshonden heeft Nederland? ›

Vanuit Nederland zijn 65 mensen en acht reddingshonden naar de rampplek gegaan voor het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR.

Welke dieren kunnen slachtoffers van aardbevingen opsporen? ›

Bij aardbevingen, overstromingen en orkanen kunnen slachtoffers onder ingestorte gebouwen terechtkomen. Getrainde ratten gaan met de 3D-geprinte rugzakjes onder het puin op zoek naar slachtoffers.

Wat is Vlakterevieren? ›

Vlakterevieren = Het door de hond op aanwijzing van de geleider systematisch doorzoeken van een terrein naar slachtoffers. Het terrein kan een stuk bos of veld zijn. In ieder geval een afwisselend en (voor de hond) onoverzichtelijk landschap met oneffenheden, bossen en bosschages.

Wat is de meest geschikte gezinshond? ›

1. Labrador. Labradors worden regelmatig genoemd als een van de beste hondenrassen voor gezinnen, omdat ze graag bij kinderen zijn en ook goed met andere huisdieren in huis kunnen opschieten. De labrador is een speelse, vriendelijke en aanhankelijke hond die niets liever doet dan tijd doorbrengen met zijn roedel.

Wat is de beste speurhond? ›

Speurhond moeten ten eerste een grote werklust hebben. Ook moeten ze een goede bouw hebben om in verschillende situaties te kunnen functioneren. Mechelse herders zijn het meest geschikt voor de opleiding, maar ook Duitse herders en Hollandse herders hebben het in zich om speurhond te worden.

Welke honden worden gebruikt voor hondenrennen? ›

Hondenrennen is geschikt voor honden uit rasgroep 10 en windhonden die tot rasgroep 5 behoren. Deze hebben de juiste werkcapaciteiten voor deze tak van sport. Windhonden zijn zichtjagers. Door deze eigenschap kan het soms lastig zijn om ze zonder lijn te laten lopen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated: 14/11/2023

Views: 5829

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.