Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (2024)

Vraagt u zich af hoe u een slimme thermostaat kunt krijgen voor plintkachels?Gelukkig is het waarschijnlijk eenvoudiger dan je denkt.Als u oude pint -thermostaten hebt en hunkert naar de regeling van een slim elektrisch verwarmingssysteem, is het niet nodig om uw plintverwarmers te vervangen of voor complexe herbeweging.Een slimme thermostaatvervanging is voldoende.Het enige dat u nodig hebt is om een compatibele wifi -thermostaat te vinden voor elektrische plintverwarmers en om een goede installatie te garanderen.

Omdat alle thermostaten niet werken met alle verwarmingssystemen, is het vinden van een compatibele slimme thermostaat voor elektrische verwarming een must.Hoogspanningsthermostaten regelen elektrische verwarming, die zeer verschillend werken dan lage spanningen thermostaten die worden gebruikt met centrale HVAC -systemen.

Of u nu kiest om uw slimme thermostaat zelf te installeren of om een professional te gebruiken, met een compatibele bilboardverwarmingsthermostaatvervanging, het proces moet een briesje zijn.

We hebben alle 'hoe' details hieronder, samen met 10 redenen voor klanten voor het installeren van een slimme thermostaat voor elektrische plintverwarmers.

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (1)

Werken slimme thermostaten met plintverwarmers?

Ja er zijnSlimme thermostatenDat werkt met elektrische plintkachels.Niet alle slimme thermostaten doen dat echter niet.Het is dus belangrijk om een slimme upgrade te kiezen die compatibel is met uw huis.Voorplintkachels, u hebt een lijnspanning Smart Thermostat nodig.Plintkachels zijn elektrisch.Ze hebben dus een thermostaat van 120 volt of 240 volt nodig.Dit staat bekend als een hoge ofLijnspanningsthermostaat.Ter vergelijking: centrale verwarmingssystemen zoals een gasoven of warmwaterketel worden geregeld door een 12 volt of 24 volt laagspanningsthermostaat.

Er zijn een paar manieren om te controleren of je een hebtLage versus hoogspanningsthermostaat.U kunt overwegen hoe u uw huis verwarmt, het label op uw thermostaat leest en het aantal en de dikte van de draden van uw thermostaat controleren.Lijnspanningsthermostaten regelen elektrische verwarmingssystemen, hebben een capaciteit van 240 of 120 volt elektriciteit en hebben een kleiner aantal dikke draden.

Als u op zoek bent naar een slimme thermostaat met hoge spanning, zijn Mysa Smart Thermostats een optie.

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (2)

Kunnen nest/ecobee worden gebruikt met plintverwarmers?

Nee, nest- en ecobee -slimme thermostaten werken niet met elektrische plintverwarmers.De meeste elektriciens, HVAC -professionals en thermostaatfabrikanten adviseren om te installerenecobee of nest voor plintkachels.Gelukkig zijn er slimme thermostaten voor plintkachels op de markt.

Nest en ecobee zijn lage spanningsthermostaten die zijn ontworpen om centrale verwarmingssystemen te regelen.Ze zijn dus niet ontworpen om de hogere 120V/240V elektrische belasting te regelen die nodig is voor elektrische plintverwarmers.

Technisch gezien is het mogelijk om een extern relais toe te voegen om nest of ecobee te gebruiken met plintkachels.Maar dit wordt niet aanbevolen.Het is een gecompliceerde oplossing die moet worden gedaan door een ervaren professional, en zelfs dan kan het gevaarlijk zijn en werkt het niet naadloos.Het gebruik van nest/ecobee voor elektrische warmte betekent extra kosten, een verlies van slimme functies en geen energie -inzichten.

Het wordt dus aanbevolen om in plaats daarvan een hoge spanning te gebruiken slimme thermostaat, die speciaal is ontworpen voor elektrische plintverwarmers.

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (3)

Hoe u een slimme thermostaat kunt krijgen voor plintkachels

Als u elektrische plintverwarming hebt en op zoek bent naar een slimme upgrade, is het gemakkelijk leren om 'hoe' te leren.Het enige wat u hoeft te doen is de juiste elektrische plint slimme thermostaat voor u vinden en instellen overwegen.

Wat voor soort thermostaat heb ik nodig voor plintkachels?

Bij het winkelen voor een slimme thermostaat voor plintkachels, zijn er een paar dingen om te overwegen:

  • Bevestig de compatibiliteit.Dit gaat niet alleen om te weten dat je een Smart Line -spanningsthermostaat nodig hebt voor plintkachels.Je moet ook nadenken over max wattage, connectiviteit en het aantal draden dat nodig is voor elke slimme thermostaat die je overweegt. Bijvoorbeeld, Mysa's Smart Thermostat voor elektrische plintverwarmers verbindt rechtstreeks met WiFi, vereist minimaal 4 bendebox -draden, en kan een maximum van 3.800 watt aan.Als u een 2 -draads lijnspanningsthermostaat hebt (d.w.z. er zijn slechts twee draden in totaal in uw bendebox), kijk uitSinopeDe meeste slimme thermostaten hebben compatibiliteitsinformatie of een interactieve quiz op hun website, dus bekijk dat voordat u de koopt.

  • Overweeg slimme functiesInbegrepen in elkSmart Thermostat's app.Alle thermostaat -apps hebben niet alle mogelijke functie en hoe functies werken voor elk merk anders kunnen zijn.Bekijk deze informatie dus om ervoor te zorgen dat u de beste thermostaat voor u krijgt. Als u bijvoorbeeld wilt zien hoeveel energie u gebruikt en bespaart, heeft u een slimme thermostaat nodig met energiebeancering.Of misschien is het plannen belangrijk voor u, dus kiest u een slimme thermostaat met de beste planningsfunctie.

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (4)

  • Meer informatie over Smart Home Integrations.Op deze manier weet je dat je slimme thermostaat compatibel zal zijn met je favoriete smart home -assistent.Als u bijvoorbeeld hebtAlexaSlimme luidsprekers door uw huis, u wilt een slimme thermostaat die compatibel is met Alexa.Hetzelfde kan worden gezegdGoogle huisen Apple Homekit.

  • Vergelijk de concurrentieover basisprincipes zoals prijzen, retourbeleid en beoordelingen van klanten.Naast basisrendementen worden sommige slimme thermostaten geleverd met eenEnergiebesparing garantie.Dus houd dat in de gaten wanneer u op zoek bent naar een slimme thermostaat voor plintkachels.

  • Zoek naar extra's die het leven nog eenvoudiger zullen maken.Huizen met elektrische verwarming kunnen bijvoorbeeld meerdere verwarmings- en koelbronnen hebben.Dit is de reden waarom Mysa producten heeft voor elektrische plintverwarmers,verwarming op de vloer, Enmini -split warmtepompenDat kan allemaal worden bestuurd in dezelfde app.

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (5)

Hoe een thermostaat van een pintboardverwarming te vervangen?

De volgende stap bij het krijgen van een slimme thermostaat voor plintkachels is leren hoe deze te installeren.Onthoud dat deze thermostaten hoogspanning zijn, dusjuiste veiligheidsmaatregelen zijn een must.Als u niet vertrouwd bent met elektrische bedrading of als u op enig moment niet zeker bent van wat u moet doen, raadpleeg dan een professional.Volg ook lokale elektrische codes en voorschriften en laat installatie worden uitgevoerd door een gekwalificeerde HVAC -professional waar nodig.

Hier is een kort overzicht vanHoe u een pintboard -thermostaat installeert(Merk op dat deze richtlijnen zijn voor elektrische thermostaten met 4 of meer draden):

Stap 1: Neem de juiste veiligheidsmaatregelen- Schakel de stroom uit naar uw thermostaat- en plintverwarmers.Zoek de stroomonderbreker voor uw elektrische kachels en thermostaat en schakel deze uit.

Zorg ervoor dat u zowel uw elektrische kachel als de thermostaat controleert om ervoor te zorgen dat er geen stroom naar een van beide stroomt.Probeer uw thermostaat aan te passen of het warmte helemaal omhoog te zetten om te zien of uw kachel reageert.Het is ook een goed idee om een spanningsmeter te gebruiken om extra zeker te zijn dat er geen vermogen in de draden stroomt.

Stap 2: Verwijder de voorplaatvan uw oude elektrische bookboardverwarmingsthermostaat.Met een beetje wiebelen en een zachte trek, zou de voorplaat van je thermostaat er meteen uit moeten springen.Als dit niet het geval is, forceer het dan niet;Er kan een schroef zijn die u moet verwijderen of een schakelaar die u moet schuiven.

Stap 3: Koppel de achterplaat van uw oude thermostaat los.Schroef eenvoudig uw bestaande achterplaat los en til deze voorzichtig van de muur op.

Stap 4: Maak een foto van uw bedrading.Voordat u verder gaat, neemt u een foto van de bedrading van uw oude thermostaat, zodat u een referentiepunt hebt.Je zou gegroepeerde bundels rode, zwarte en/of witte draden moeten zien bevestigd door draadmoeren.

Pro -tip: als de draden op uw oude thermostaat zijn gelabeld om L1 en L2 te tonen, labelt u de groep draden die aan elk van de bendebox zijn bevestigd met elektrische tape voordat u naar de volgende stap gaat.

Stap 5: Sluit de bedrading aan.Leren hoe u een elektrische thermostaat van de plintverwarming kunt bedraden, is het lastigste deel van de installatie, omdat er veel verschillende variabelen met bedrading zijn.Bij Mysa hebben we online installatiegidsen en video's om u te helpen met de juiste bedrading en opstelling, evenals een klantervaringsteam om eventuele vragen te beantwoorden.

Als u niet zeker weet, moet u niet proberen uw nieuwe slimme thermostaat voor plintkachels te bedraden en moet u een professionele HVAC -technicus raadplegen.

Stap 6: Bevestig de achterplaat: Zodra alles correct is bedraad, gebruikt u een niveau en de gaten in de achterplaat van uw nieuwe thermostaat als een handleiding om de plaatsing van de schroef te markeren.Herstel de achterplaat veilig aan de muur met behulp van de meegeleverde schroeven en bevestigingen.

Pro -tip: het is het beste om een handmatige schroevendraaier te gebruiken om mogelijke schade aan de achterplaat te voorkomen, zorg ervoor dat u de laagst mogelijke instelling gebruikt.

Stap 7: Bevestig de voorplaat.Bevestig de voorplaat van de thermostaat door deze op de achterplaat te voegen en op zijn plaats te schuiven.Mogelijk moet u een schakelaar schakelen of een meegeleverde schroef gebruiken om de voorplaat volledig te beveiligen.

Stap 8: Zet de stroom weer in.Ga terug naar uw stroomonderbreker en schakel het vermogen aan naar uw verwarming en elektrische plinthermostaat.Als uw face -plaat aanspreekt, betekent dit dat alles correct moet worden bedraad.

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (6)

Stap 9: Verbind en koppelt uw thermostaat.Zodra alles is ingeschakeld, moet u uw thermostaat aansluiten om te wifi en aan uw telefoon combineren.Elke Smart Thermostat -app moet een handleiding bevatten om te helpen bij dit proces.

Merk op dat de meeste slimme producten een wifi -verbinding van 2,4 GHz vereisen.Als dit niet beschikbaar is, moet u mogelijk contact opnemen met uw internetprovider voor hulp bij het splitsen van uw netwerk.

Zodra alles is verbonden, probeer je je thermostaat van je telefoon aan te passen om ervoor te zorgen dat deze goed werkt.Vervolgens kunt u beginnen met het instellen van energiebesparende functies.

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (7)

Kun je zelf een slimme thermostaat installeren?

Dit kan afhangen.Hoewel het mogelijk is om zelf een slimme thermostaat te installeren, moet u uw comfortniveau overwegen met elektrische bedrading.Als u geen ervaring hebt met elektrische bedrading, kan het bellen van een elektricien een verstandige keuze zijn.Maar als u de basis kunt omgaan, heeft u mogelijk de vaardigheden om een slimme thermostaat te installeren.

Belangrijke opmerking: vergeet niet om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen en lokale elektrische codes en voorschriften te volgen.Houd de installatie uitgevoerd door een gekwalificeerde HVAC -professional waar nodig door staats-/provinciale voorschriften.

10 redenen om een slimme thermostaat te krijgen voor plintkachels (volgens klanten):

Als u nog steeds niet zeker weet of een slimme thermostaat geschikt is voor u, zijn hier 10 redenen om een slimme thermostaat voor plintkachels te krijgen:

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (8)

1) Beter comfort

Eerst en vooral, met een slimme thermostaat voor plintverwarmers zul je thuis comfortabeler zijn, omdat je volledige controle hebt over wanneer en waar je je huis verwarmt.

“Ons comfortniveau in huis is zoveel beter met consistente hitte waar en wanneer we het nodig hebben.De mogelijkheid om de verwarming in verschillende gebieden op verschillende tijdstippen aan te passen is geweldig.Beveel Mysa ten zeerste aan !! ”- William M.

Geen zorgen meer over het verspillen van energie en geld, slimme thermostaten maken het gemakkelijk om verwarming te regelen en te plannenin elke kamer.Op deze manier ben je altijd perfect gezellig.

2) Financiële besparingen

Voor sommige huiseigenaren is de belangrijkste reden om naar een slim apparaat te upgraden de financiële besparingen.Met behulp van slimme thermostaten voor plintverwarmers kunnen huiseigenaren tot 26% besparen op hun maandelijkseelektriciteitsrekening.

“Ik heb nu ongeveer een maand mijn 3 mysa's geïnstalleerd en zie vorig jaar de besparingen van ongeveer 20-30% versus de voorgaande periode en vs dezelfde tijd.Ik vind het geweldig dat ik in bijna realtime gegevens in grafieken kan krijgen over hoe mijn plintverwarmers worden gebruikt, de omgevingstemperatuur en vochtigheid. ”- Kiran P.

Functies voor energiebesparende functies zoals planning, geofencing en energiebeheer maken het gemakkelijk om te controleren enVerminder uw energieverbruik.Dit betekent minder uitgeven om uw huis te verwarmen!

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (9)

3) externe thermostaatregeling

Een ding dat u krijgt met een slimme thermostaat voor plintverwarmers en geen andere oplossing is draadloze plintverwarmingsregeling, overal.Het enige dat u nodig heeft, is de wifi -verbinding en u kunt uw thermostaat aanpassen, schema -wijzigingen aanbrengen, energieverbruik en meer van uw smartphone bewaken.En dit kan letterlijk overal worden gedaan: het kantoor, een coffeeshop of tijdens vakantie.

“Het hebben van externe controle over ons ski -appartement om het tot een comfortabelere temperatuur te brengen, zal een geweldig voordeel zijn en een elektriciteitskostenbesparing, omdat we het langzaam ter sprake kunnen brengen om de enorme trekking van vermogen te vermijden voordat de thermostaat de luchttemperatuur en fietsen opneemtuit."- John L.

Afstandsbediening is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw huis perfect comfortabel is wanneer u aankomt, zonder energie te verspillen.

4) gemakkelijk te gebruiken

Een ander groot voordeel van slimme thermostaten is hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn!U hoeft niet te worstelen met gecompliceerde thermostaathandleidingen, met een slimme thermostaat kunt u alles in seconden doen met behulp van de app.De meeste slimme thermostaat-apps hebben zelfs gemakkelijk te volgen ‘How To’ gidsen.

“Mysa's zijn geweldig!We houden van onze mysa's !!Ze zijn gemakkelijk te installeren en zo gemakkelijk te gebruiken.We hebben ze in de meeste kamers van ons huis en kunnen het 'instellen en vergeten'.Niet meer wakker worden met een koude kamer en uit bed moeten springen om de hitte aan te zetten.En ... de hitte wordt op ons schema afgestemd.Love Love Love Our Mysa's! "- Nancy J.

Het is zo veel eenvoudiger om een snelle verandering in de palm van je hand op je smartphone aan te brengen dan een oudere thermostaat te herprogrammeren of constant aan te passen.Slimme thermostaten maken het leven zoveel gemakkelijker.

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (10)

5) Home Style Upgrade

Slimme thermostaten zijn er in veel verschillende vormen en maten.Mysa -thermostaten hebben bijvoorbeeld een strak, minimalistisch ontwerp dat bij elkaar hoortthuisstijl.

“Het ontwerp is klein en aantrekkelijk.Installatie was heel eenvoudig en het ziet er zoveel beter uit dan de old school -controllers. ”- Leroy D.

Als u de oude elektrische warmte -thermostaat op uw muur wilt upgraden, kan een slimme thermostaat het lukken!

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (11)

6) Smart Home Integration

Een ander belangrijk voordeel van het hebben van een slimme thermostaat voor plintkachels is om uw thuisverwarming te integreren met de rest van uwslimme woning.Als u een smart home -luidspreker of een voorkeurs -slimme assistent hebt, zorg er dan voor dat u een compatibele slimme thermostaat kiest.De slimme thermostaat van Mysa voor plintkachels werkt bijvoorbeeld met Alexa, Google Home en Apple HomeKit.

Ik hou van deze!!Gekocht 10 voor ons huis We hebben zojuist gerenoveerd en zijn er helemaal mee dol op hoe goed ze samenwerken met Apple HomeKit !!:) Naadloos partnerschap en vind het geweldig hoe het kan gaan in de milieuvriendelijke modus.WijBespaar zoveel geldop deze manier door slim te zijn met onze hitte.- Michelle N.

Om het leven nog eenvoudiger te maken, kunt u uw slimme thermostaat toevoegen aan uwslimme woningthema's.Dus tijdens je volgende etentje kan je slimme assistent tegelijkertijd verlichting in je woonkamer, eetkamer en keuken inschakelen;Verstel kamertemperatuur;En zet je favoriete afspeellijst aan.Dat is slim leven!

7) Gemoedsrust

Met slimme thermostaten heb je ook altijd gemoedsrust.Geen zorgen meer over of u zich herinnerde om uw thermostaat af te wijzen voordat u naar het kantoor of vakantie ging.U kunt uw thuisverwarming volgen en instellingen in de app aanpassen - altijd en overal!

“De gemoedsrust is onbetaalbaar.We besparen nu niet alleen geld, we kunnen de temperatuur in het huisje op afstand controleren om ervoor te zorgen dat onze leidingen niet zullen bevriezen.Mysa's zijn geweldig en we zullen er zo snel mogelijk 5 kopen voor onze resterende zones!Zo'n fantastische oplossing voor huizen die niet de bedrading hebben voor ‘slimme’ systemen zoals het nest.Het is ook geweldig om te kijken hoeveel energie we hebben gebruikt en kan onze hydro -rekening van tevoren schatten.Zo gemakkelijk te gebruiken.Sterk aanbevolen!Elke cent waard."- Emily F.

Slimme thermostaatregeling is ook een geweldige manier om de temperatuur van uw cabine of thuis te controleren voor uw huisdieren.

8) Planning

Plannen wanneer en waar u uw huis verwarmt, is zo eenvoudig met een slimme thermostaat voor plintkachels.Op deze manier verspil je geen energie als je niet thuis bent, in elke kamer of 's nachts.In plaats van te proberen een ingewikkeldeprogrammeerbare thermostaatVoor plintkachels kunt u aangepaste schema's instellen in een Smart Thermostat -app of preset -schema's gebruiken die voor u zijn gemaakt.

“Planning is heel eenvoudig.De app heeft voor geprogrammeerde schema's die seconden duren om toe te voegen, maar u kunt er zelf een maken en het is niet veel langer om te doen.Ik heb alle thermostaten in mijn huis met mysas veranderd. '- Jesse B.

Het maken van aangepaste schema's die uw thermostaat afwijzen wanneer u op kantoor bent of 's nachts is een geweldige manier om te besparen op uw maandelijkseelektriciteitsrekening.Bovendien hoeft u zich nooit zorgen te maken over wakker worden in een koude of benauwde kamer - plan gewoon de perfecte instellingen voor uw ochtendroutine in de app.

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (12)

9) Gegevens van energieverbruik

Een ander groot voordeel voor het hebben van een slimme thermostaat voor elektrische bookboardverwarmers is toegang tot energieverbruikgegevens.Op deze manier kunt u uw investering volgen door te zien hoeveel u uitgeeft en spaar in elke kamer.“Nu volgen we ons verwarmingsgebruik door het hele huis en kunnen we zien hoeveel meer energie we gebruiken als het koud wordt.Bedankt voor het ontwerpen van een geweldig product.Ik kijk uit naar het hele huis van de energie, zodat ik gemakkelijk in één oogopslag kan zien wat mijn huis gebruikt om als geheel te verwarmen. "- Damon G.

Als slimme huiseigenaar kunt u gebruikenEnergiekaarteninfo om wijzigingen aan te brengen in uw thermostaatschema's of bij uw huisBewaar nog meer.Als een bepaalde kamer bijvoorbeeld veel meer energie gebruikt dan andere, kan dit een teken zijn om isolatie of raamafdichting te upgraden.

10) Controleer een tweede eigenschap

Als u een cabine of huurwoningen bezit, maakt het beheersen van uw slimme thermostaat voor plintkachels vanaf uw telefoon een tweede pand zoveel eenvoudiger!Bovendien helpt het ook de kosten te beheersen.

“Geweldig, eenvoudig product dat gewoon werkt!We hebben een hutverhuurbedrijf en hebben een aantal van de thermostaten van de plintverwarming gekocht om op afstand temperaturen in onze hutten te controleren en te controleren.Het hebben van alle informatie op één pagina helpt ons om ervoor te zorgen dat onze gasten comfortabel blijven.Het stelt ons ook in staat om de temperatuur op afstand aan te passen voorafgaand aan de aankomst van gasten en naarmate ze vertrekken, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparing! ”- David B.

Voor nog meer controle kunt u ook de lockout -modus gebruiken.Met deze functie kunt u de voorplaat van uw slimme thermostaten vergrendelen, dus wijzigingen kunnen alleen in de app worden aangebracht.Het is een geweldige manier om de kosten van huurwoningen te beheersen (of om te voorkomen dat de kinderen de hitte op de ontploffing draaien!).Zo'n groot voordeel van draadloze verwarmingsregeling!

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (13)

Slimme plintkachels krijgen is eenvoudig

Kun je plintverwarmers slim maken?Natuurlijk kan je dat!De beste thermostaat voor plintverwarmers is een slimme.Het krijgen van een slimme thermostaat voor plintkachels is een eenvoudige thuisupgrade die u helpt comfortabeler te leven en te besparen.Het is gewoon belangrijk om de juiste thermostaat voor uw huis te kiezen (d.w.z. een Smart Line-spanningsprogrammeerbare thermostaat) en om een goede opstelling te garanderen.Van daaruit ben je vrij om te profiteren van alle geweldige voordelen van slimme technologie.Voor meer informatie over Smart Home -verwarming en koeling,Meld u aan bij de e -maillijst van Mysa!

Hoe u een slimme thermostaat krijgt voor plintverwarming (en waarom) |Home Automation (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6194

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.