Korenslangtemperatuur: hoe warm moet mijn korenslangenkooi zijn? | Exotische huisdieren houden (2024)

Het is van vitaal belang om de juiste temperatuur voor uw maïsslang als huisdier te bieden. Gelukkig is dit eenvoudig te realiseren dankzij het assortiment apparatuur dat nu beschikbaar is. In dit artikel gaan we in op de perfecte temperatuur voor je maïsslang, en hoe je dit eenvoudig en goedkoop kunt bereiken.

Heeft een maïsslang verwarming nodig?

Korenslangen zijn koudbloedige reptielen. In tegenstelling tot veel andere dieren moeten ze daarom warmte uit hun omgeving opnemen. Een korenslang die te koud wordt gehouden, kan zijn voedsel weigeren, niet meer bewegen of sneller ziek worden. Lang genoeg koud genoeg gehouden, zou een maïsslang zelfs kunnen sterven.

In bijna alle gevallen maïsslangen zal een maïsslang kunstmatige verwarming nodig hebben als hij als huisdier gehouden wordt.

Er zijn veel verschillende soorten verwarming die met succes kunnen worden gebruikt, afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden. Keepers met warmere huizen kunnen bijvoorbeeld wegkomen met een energiezuinige verwarming. Daarentegen kunnen houders in koudere gebieden een iets uitgebreider verwarmingssysteem nodig hebben om hun maïsslang gezond te houden.

Hoe warm moet mijn maïsslangenkooi zijn?

In het wild brachten maïsslangen een deel van de dag door met zonnebaden om op te warmen. Zodra ze een comfortabele lichaamstemperatuur hebben bereikt, gaan ze op jacht en verkennen. Het is belangrijk om deze temperatuurgradiënt in gevangenschap na te bootsen om natuurlijk gedrag mogelijk te maken.

Er zijn twee elementen waarmee u rekening moet houden bij het verwarmen van uw maïsslang-vivarium:

  • Ten eerste is er het "zonnegebied" dat de zonnestralen zou moeten nabootsen. Dit is het heetste deel van de kooi. De meeste mensen zullen het ene uiteinde van de kooi gebruiken als ligplaats.
  • Ten tweede is er de "omgevingstemperatuur" die wordt ervaren wanneer uw maïsslang niet in de buurt is van hun zonneplek.

De tank moet daarom een ​​warm uiteinde bieden om te zonnebaden, terwijl het andere uiteinde merkbaar koeler is. Op deze manier kan je slang thermoreguleren zoals ze dat in de natuur zouden doen, en naar eigen goeddunken tussen warmere en koelere gebieden bewegen.

De ideale temperatuur voor een korenslangenkooi is 25-30 graden Celcius (77-86 graden Fahrenheit) op de zonneplek. Het koelere uiteinde van de kooi moet op 20-25 graden Celsius (68-77 graden Fahrenheit) zitten.

Hebben maïsslangen 's nachts warmte nodig?

Als de zon ondergaat, daalt de temperatuur vanzelf. Het is dus volkomen acceptabel dat de temperatuur in uw korenslangterrarium ook 's nachts daalt. Dat gezegd hebbende, er zijn grenzen aan hoe koud je de kooi moet laten worden.

Veel houders kiezen ervoor om de krachtige verwarming boven de zonneplek uit te zetten, terwijl ze wat zachte achtergrondwarmte aan laten om te voorkomen dat hun slang 's nachts te koud wordt.

Een daling tot 20-25 graden Celsius (77-86 graden Fahrenheit) is volkomen acceptabel tijdens de uren van duisternis.

Soorten verwarming voor maïsslangen

Het opwarmen van je maïsslangenkooi tot de juiste temperatuur hoeft niet moeilijk te zijn. Er is een reeks verschillende verwarmers beschikbaar voor reptielen, dus laten we enkele van de meer populaire beschikbare opties eens nader bekijken...

Warmte Lampen

Zoals de naam al doet vermoeden, is een warmtelamp in wezen een lamp die is ontworpen om warmte te produceren. Ze produceren niet allemaal daadwerkelijk licht. Keramische lampen geven bijvoorbeeld weinig tot geen licht, maar kunnen toch ontzettend warm worden.

Verkoop

Simple Deluxe 150W 2-pack keramische warmtestraler reptielen warmtelamp lamp geen licht uitstralende broedmachine coop heater voor amfibieën huisdier & broedende kip

  • Lange levensduur: de keramische warmteafgever voor gebruik in standaard E26 lampvoet en eenvoudig te installeren, geschikt voor maximaal 10.000 uur
  • Geen lichtuitstraling: de lamp straalt geen visueel waarneembaar licht uit dat de slaapcyclus van uw huisdieren kan verstoren
  • Specificatie: Spanning: AC 110-120V; Vermogen: 150W; Materiaal: keramiek, metaal, NiCrAl; Wacht ten minste 1 uur om af te koelen na het uitschakelen van de lamp om brandwonden te voorkomen. Hoogzuiver keramiek zorgt ervoor dat het barstbestendig en waterdicht blijft

Warmtelampen kunnen een ideale oplossing zijn voor het creëren van een lekker warme plek om te zonnebaden voor uw maïsslang. Ze kunnen inderdaad erg heet worden en zullen "gerichte" warmte produceren, waarbij ze een deel van de kooi zachtjes opwarmen.

Verwant: Reptielen verzorgen terwijl u op vakantie bent

Dat gezegd hebbende, moet u zeer voorzichtig zijn bij het gebruik van een warmtelamp. Warmtelampen kunnen erg heet worden, wat gevolgen kan hebben. Ten eerste is het belangrijk om te voorkomen dat je slang in direct contact komt met de bol zelf. Maïsslangen kunnen goed klimmen, dus je zult een bolbeschermer moeten gebruiken om het risico op verbranding van je slang te voorkomen.

Een tweede overweging is dat warmtelampen tot oververhitting kunnen leiden als je niet oppast. Een te hoge temperatuur is voor uw slang net zo gevaarlijk als een te lage temperatuur. Het is daarom cruciaal om een ​​geschikte thermostaat te gebruiken om de temperatuur te regelen.

Voordelen:

  • Kan erg warm worden, waardoor het zelfs in koude huizen een geschikte plek is om te zonnebaden
  • Goedkoop in aanschaf en vrij verkrijgbaar
  • Richtbare warmte is perfect voor het creëren van een zonneplek

Nadelen:

  • U hebt een gespecialiseerde lamphouder nodig die bestand is tegen zeer hoge temperaturen
  • Een reflector kan handig zijn om de warmte naar één plek in de kooi te leiden
  • U moet een lampbescherming installeren om brandwonden door contact te voorkomen
  • Om de temperatuur te regelen heb je een thermostaat nodig
  • Al deze extra kit kan de installatiekosten verhogen
  • Pas op dat u zich niet verbrandt tijdens tankonderhoud
  • Keramische lampen kunnen plastic doen smelten, dus extra zorg is vereist bij het gebruik ervan

Extra uitrusting vereist:keramische lamphouder, lampbeschermer, thermostaat.

Onder tankverwarmers (UTH)

Warmtematten zijn een andere populaire manier om een ​​maïsslangkooi te verwarmen. Zoals de naam al doet vermoeden, worden deze heaters vaak onder de maïsslangkooi zelf geplaatst.

Warmtematten produceren niet zoveel warmte als warmtelampen. Hierdoor kunnen ze het moeilijk krijgen als ze onder een kooi van hout of een kooi met een dikke laag substraat worden geplaatst. In deze gevallen kiezen sommige houders ervoor om de verwarming in de kooi zelf te plaatsen.

Tikaton Reptile Heat Pad - Instelbare temperatuur onder tankverwarming voor 10-20gal/30-40gal Tank, Terrarium Heat Mat voor Turtle/Snake/Hagedis/Frog/Spider/Plant Box

  • VERBETERD ONTWERP: De temperatuur kan handmatig worden aangepast. KRACHTIGE FUNCTIE: Helpt reptielen voor dagelijkse activiteit, eetlust en metabolisme. Het kan de reptielentank warm houden zonder uw huisdieren te schaden en zal ook het slaappatroon van dieren niet verstoren.
  • Duurzaam materiaal: gemaakt van hoogwaardig PVC-materiaal, het zachte oppervlak kan flexibel en gevouwen zijn. De warmtemat is gemakkelijk schoon te maken, handig in gebruik en energiezuinig.
  • ENERGIEBESPAREND: deze verwarming maakt gebruik van een solid-state nichroom verwarmingselement dat slechts 8 watt elektriciteit verbruikt en slechts centen per dag kost om te gebruiken. HOGE EFFICIËNTIE: hoogwaardige verwarmingsdraadverwarming, stabiele prestaties en lange levensduur.

Als je in een warm gebied woont, kan een warmtemat voldoende zijn om de zonneplek te creëren die je maïsslang nodig heeft. In veel gevallen wordt een warmtemat echter niet zo warm als uw slang nodig heeft. Als gevolg hiervan worden warmtematten het meest gebruikt om zachte achtergrondwarmte voor maïsslangen te produceren, met daarnaast een warmtelamp voor de zonneplek.

Voordelen

  • Over het algemeen zijn warmtematten goedkoper om te installeren
  • Ze worden niet zo heet en zijn dus gemakkelijk om mee te werken
  • Geen ingewikkelde instellingsprocedures
  • Goedkoper in gebruik dan een warmtelamp

nadelen

  • Produceer alleen een zachte warmte, dus op zichzelf misschien niet geschikt
  • Vereist nog steeds het gebruik van een thermostaat om oververhitting te voorkomen
  • Is mogelijk niet zo effectief voor houten vivariums

Extra uitrusting vereist:thermostaat.

Hete rotsen

Zoals de naam al doet vermoeden, is een "hot rock" een reptielenverwarmer die op een rots lijkt. Ze kunnen inderdaad erg heet worden. De meeste hobbyisten en fokkers raden het gebruik ervan af, omdat ze brandwonden en andere verwondingen bij maïsslangen kunnen veroorzaken. Ik heb ze hier daarom opgenomen om iets te benadrukken dat u moet vermijden.

Verwant: zijn maïsslangen giftig?

Wat is de beste verwarming voor maïsslangen?

Het kiezen van de beste verwarming voor uw maïsslang kan van verschillende factoren afhangen. Enkele belangrijke overwegingen zijn:

  • Hoe koud wordt jouw huis in de winter?
  • Wat is de omgevingstemperatuur in je huis?
  • Waar is je maïsslangenkooi van gemaakt?

Over het algemeen bestaat de beste maïsslangverwarming waarschijnlijk uit twee delen: een warmtelamp om een ​​geschikte zonneplek te creëren en een warmtemat om een ​​zachte achtergrondtemperatuur te produceren. 's Nachts kan de warmtelamp uit, terwijl de warmtemat aan blijft om te voorkomen dat de kooi te koud wordt.

Hoe weet ik of mijn maïsslangenkooi warm genoeg is?

Er zijn twee manieren om te controleren of je korenslangenkooi warm genoeg is. De eerste is om een ​​digitale thermometer aan te schaffen en regelmatig de kooi af te lezen. De tweede methode is om goed op het gedrag van je slang te letten.

Een slang die warm genoeg is, zal actief en alert zijn en bereidwillig hun voedsel accepteren. Een slang die te koud is, zal eerder voedsel weigeren (hoewel dit verre van de enige reden is). Ze blijven misschien meer verborgen. Hun spijsvertering kan langzamer gaan, dus je zult merken dat er minder ontlasting wordt geproduceerd.

Bovendien zijn alle slangen individuen en maïsslangen zijn niet anders. Dit betekent dat elk artikel over de temperaturen van maïsslangen u alleen maar een goed "uitgangspunt" kan geven. De verstandige reptieleneigenaar zal letten op hoe zijn huisdier zich gedraagt ​​en als reactie daarop de tankomstandigheden aanpassen.

Bijvoorbeeld…

Mijn slang komt nooit weg uit het zonnegebied

Als je slang nooit lijkt weg te komen van zijn plek om te zonnebaden, kan het zijn dat hij niet voldoende kan opwarmen. Misschien is het kouder in de kooi dan je besefte, of stelt je slang het wat warmer op prijs dan andere maïsslangen. Het kan handig zijn om een ​​digitale handthermometer te gebruiken om temperatuurmetingen uit te voeren. Vergelijk deze met de aanbevolen temperaturen om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. Misschien moet je overwegen om de temperatuur in je maïsslangenkooi te verhogen.

Mijn slang kruipt ineen aan de andere kant van hun zonneplek

Een slang die aan de andere kant van zijn zonneplek ineenkrimpt, kan moeite hebben om af te koelen. De zonneplek kan te heet zijn, of je hebt misschien niet genoeg temperatuurgradiënt. Overweeg in deze gevallen om de temperatuur op de zonneplek en/of warmtemat lager te zetten om te zien hoe het gedrag van uw slang verandert.

Wat als mijn Corn Snake Tank te koud is?

Als je je korenslangenkooi in de zomer opzet, kun je vaak verrast worden als de seizoenen veranderen. Die voorheen warme en knusse kooi kan al snel een stuk kouder worden dan je had verwacht. Dus wat kan er worden gedaan om een ​​koud maïsslang-vivarium snel op te warmen?

Verhoog de omgevingstemperatuur

Een gemakkelijke start is om simpelweg de omgevingstemperatuur van de kamer waarin uw maïsslang is gehuisvest te verhogen. Zet de verwarming van je huis hoger of voeg een warmtemat toe aan je maïsslangenkooi.

Zet de thermostaat hoger

Alle reptielenverwarmers moeten worden geregeld door een geschikte thermostaat. Als de kooi van je maïsslang te koud is, overweeg dan om de thermostaat voorzichtig hoger te zetten om te zien hoe dit je slang beïnvloedt.

Upgrade je warmtelamp

Warmtelampen variëren in hun vermogen. Terwijl lampen met een hoog vermogen in kleine kooien tot oververhitting kunnen leiden, kunnen lampen met een lager vermogen in grote kooien voorkomen dat de zonneplek warm wordt. Meet de temperatuur op de zonneplek en overweeg indien nodig om te upgraden naar een lamp met een hoger wattage. Houd er rekening mee dat thermostaten zijn ontworpen om specifieke lampen te bedienen, dus controleer vóór installatie of je thermostaat compatibel is met de nieuwe lamp.

Voeg meer isolatie toe

Een laatste truc is om meer isolatie toe te voegen aan je korenslangenkooi om te voorkomen dat warmte ontsnapt. Aan de buitenzijde kunt u bijvoorbeeld kurktegels toevoegen of tijdens de koudste maanden de ventilatie wat terugschroeven.

  • Auteur
  • recente berichten

Richard Adams

Ik houd en fok al meer dan 25 jaar exotische huisdieren. Ik woon momenteel in de East Midlands in het VK en heb een verzameling van enkele honderden tarantula's, bidsprinkhanen en meer.

Laatste berichten van Richard Adams(alles zien)

  • Lavatarantula / Theraphosinae sp. Panama/David sp. Panama-zorgblad- 4 februari 2023
  • Darth Maul Tarantula verzorgingsblad- 4 februari 2023
  • Kunnen bidsprinkhaan waswormen eten?- 4 februari 2023

Misschien vind je het ook leuk...

  1. Luipaardgekko-temperatuur: hoe warm moet mijn Vivarium zijn? Net als andere reptielen zijn luipaardgekko's koelbloedig. In plaats van produceren...
  2. Kuifgekko-temperatuur: hoe warm moet mijn kooi zijn? Als koudbloedige reptielen is het essentieel dat je je...
  3. Korenslang of balpython: wat is de beste huisdierenslang? Maïsslangen en balpythons zijn twee van de meest...
Korenslangtemperatuur: hoe warm moet mijn korenslangenkooi zijn? | Exotische huisdieren houden (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 5673

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.