SculpSure versus CoolSculpting: wat past bij u? (2023) (2024)

Krijg de ultieme vergelijking van SculpSure versus CoolSculpting voor lichaamscontouren, inclusief voor- en nadelen, effectiviteit van de behandeling en mogelijke risico's. Ontdek welke behandeling voor u geschikt is en behaal met vertrouwen uw gewenste resultaat!

Lichaamscontouren is steeds populairder geworden omdat mensen een strakker en meer gebeeldhouwd uiterlijk willen bereiken. Er zijn veel verschillende lichaamscontourbehandelingen beschikbaar, variërend van chirurgische ingrepen tot niet-invasieve behandelingen. In dit artikel vergelijken we twee van de meest populaire niet-invasieve lichaamscontourbehandelingen:SculpSure versus CoolSculpting.

Het doel van dit artikel is om een ​​diepgaande vergelijking te geven tussen SculpSure en CoolSculpting, waarbij de voor- en nadelen van elke behandeling worden onderzocht en hoe ze werken om vetophopingen te verminderen. We zullen ook gerelateerde vragen beantwoorden, zoals "Wat is beter CoolSculpting of warmtebeeldhouwen?", "Wat is de beste manier om buikvet te verwijderen?" en "Wat is de keerzijde van CoolSculpting?". Aan het einde van dit artikel zult u beter begrijpen welke behandeling voor u geschikt kan zijn.

Snelle feiten
  • SculpSure maakt gebruik van lasertechnologie, CoolSculpting maakt gebruik van gecontroleerde koeling
  • SculpSure-behandelingen duren slechts 25 minuten, terwijl CoolSculpting-behandelingen tot een uur kunnen duren
  • SculpSure kan maximaal vier gebieden in één sessie behandelen, terwijl CoolSculpting slechts één gebied tegelijk kan behandelen
  • SculpSure kan meerdere behandelingen nodig hebben voor optimale resultaten, terwijl CoolSculpting de gewenste resultaten in één of twee sessies kan bereiken
  • SculpSure is per behandelgebied duurder dan CoolSculpting
  • Zowel SculpSure als CoolSculpting zijn niet-invasieve, door de FDA goedgekeurde procedures die geen downtime vereisen

SculpSure versus CoolSculpting: de belangrijkste verschillen

SculpSure-behandeling maakt gebruik van een 1060nm-laser om vetcellen op te warmen en te doden. Coolsculpting verwijdert ongewenste vetcellen door ze te bevriezen met behulp van een proces dat cryolipolyse wordt genoemd.Met betrekking tot niet-invasieve lichaamscontourbehandelingen zijn twee van de meest populaire opties SculpSure en CoolSculpting. Hoewel beide behandelingen effectief vetreductie bevorderen, gebruiken ze verschillende technologieën en hebben ze andere behandeltijden en delen van het lichaam die behandeld kunnen worden. Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen SculpSure en CoolSculpting.

SculpSure (Verminder hardnekkige vetcellen met laserlipolyse)

SculpSure maakt gebruik van lasertechnologie om vetcellen op te warmen en te vernietigenin gerichte lichaamsdelen. De behandeling is niet-invasief en vereist geen hersteltijd, waardoor patiënten onmiddellijk na de behandeling hun normale activiteiten kunnen hervatten. SculpSure kan meerdere delen van het lichaam behandelen, waaronder de buik, lovehandles, binnen- en buitenkant van de dijen en bovenarmen. Patiënten hebben doorgaans twee behandelingen nodig met een tussenpoos van enkele weken, en de resultaten van SculpSure zijn binnen maximaal drie maanden zichtbaar.

De laser met een golflengte van 1060 nm van SculpSure wordt sterk aangetrokken door vetweefsel, wat een efficiënte behandeling van gerichte vetvermindering in slechts 25 minuten per sessie mogelijk maakt. Doordat de golflengte minimaal door de dermis wordt geabsorbeerd, tast de behandeling het huidoppervlak niet aan. Bovendien verbetert het gebruik van Advanced Contact Cooling™ het comfort van de patiënt tijdens de procedure en zorgt het verminderen van de warmteverspreiding voor natuurlijk ogende resultaten. De bijwerkingen van SculpSure zijn mild en tijdelijk. De meeste patiënten zien de eerste resultaten binnen 6 weken, met optimale resultaten die gewoonlijk al na 12 weken worden gezien, aangezien het lichaam de verstoorde vetcellen na verloop van tijd op natuurlijke wijze elimineert.

SculpSure versus CoolSculpting: wat past bij u? (2023) (1)

Coolsculpting (vetcellen bevriezen)

CoolSculptingmaakt gebruik van gecontroleerde koeling om vetcellen te bevriezen, die na verloop van tijd langzaam uit het lichaam worden verwijderd. De behandeling is ook niet-invasief en vereist geen hersteltijd, en kan worden gebruikt om meerdere delen van het lichaam te behandelen, zoals de buik, lovehandles, onderkin en buitenkant van de dijen. Patiënten hebben doorgaans één tot drie behandelingen per gebied nodig en de resultaten van CoolSculpting zijn binnen maximaal zes weken zichtbaar.

Sculpsure vs Coolsculpting voor- en nadelen

Wat betreft de voor- en nadelen van elke procedure: SculpSure heeft het voordeel van kortere behandeltijden en kan worden gebruikt om meer delen van het lichaam te behandelen. CoolSculpting heeft echter meer klinische gegevens om de effectiviteit ervan te ondersteunen, en de behandeling kan nauwkeuriger zijn met de platte applicators. De kosten van CoolSculpting en SculpSure kunnen ook variëren, afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden en de locatie van het behandelcentrum.

Wat is beter CoolSculpting of warmtebeeldhouwen?

Zowel CoolSculpting als SculpSure gebruiken verschillende technologieën om vetreductie aan te pakken en te bevorderen. CoolSculpting maakt gebruik van gecontroleerde koeling om vetcellen te bevriezen, terwijl SculpSure lasertechnologie gebruikt om op te warmen om vetreductie te bevorderen

Welke behandeling beter is, hangt uiteindelijk af van de individuele behoeften en voorkeuren van de patiënt. Sommige patiënten geven er misschien de voorkeur aan hun vetcellen te bevriezen met CoolSculpting, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan de op warmte gebaseerde benadering van SculpSure.

Een potentieel voordeel van SculpSure is dat het meer delen van het lichaam kan behandelen en kortere behandeltijden heeft. CoolSculpting heeft daarentegen meer klinische gegevens om de effectiviteit ervan te ondersteunen en kan nauwkeuriger zijn met zijn platte applicators. Over het algemeen verminderen beide behandelingen effectief hardnekkige vetophopingen, en de keuze tussen de twee hangt uiteindelijk af van de specifieke doelen en behoeften van de patiënt.

Wat is het nadeel van CoolSculpting in vergelijking met SculpSure?

Dekeerzijde van CoolSculptingin vergelijking met SculpSure is dat het langer kan duren om de definitieve resultaten te zien. Terwijl beide behandelingen overtollig vet effectief verminderen, laat SculpSure doorgaans binnen drie maanden resultaat zien, terwijl CoolSculpting tot zes weken kan duren. Bovendien kunnen sommige patiënten milde bijwerkingen ervaren na de CoolSculpting-behandeling, zoals pijn, blauwe plekken en zwelling.

Aan de andere kant heeft SculpSure kortere behandeltijden en kan het worden gebruikt om meer delen van het lichaam te behandelen, wat sommige patiënten ten goede kan komen. Uiteindelijk hangt de keuze tussen de twee behandelingen af ​​van de behoeften en voorkeuren van de patiënt, en het is essentieel om een ​​gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen om de beste handelwijze te bepalen.

SculpSure versus CoolSculpting: wat past bij u? (2023) (2)

SculpSure: Procedures voor vetvermindering

SculpSure is een niet-invasieve lichaamscontourbehandeling die lasertechnologie gebruikt om vetcellen op te warmen en te vernietigen in bepaalde lichaamsdelen. Tijdens de behandeling wordt een paneel op de huid over het te behandelen gebied geplaatst en de laserenergie verwarmt de vetcellen terwijl het omliggende weefsel wordt beschermd. Na verloop van tijd verwijdert het lichaam op natuurlijke wijze de vernietigde vetcellen, waardoor hardnekkig vet wordt verminderd.

Een van de belangrijkste voordelen van SculpSure is dat het een volledig niet-invasieve behandeling is die geen hersteltijd vereist. Patiënten kunnen onmiddellijk na de behandeling terugkeren naar hun normale activiteiten, waardoor het een populaire "lunchtime lipo" -optie is voor diegenen die hun lichaam willen contouren zonder operatie. Bovendien is SculpSure een door de FDA goedgekeurde procedure, wat betekent dat het is getest en veilig en effectief is bevonden voor patiënten.

Werkt SculpSure echt?

Ja, SculpSure is een effectieve body contouring behandeling. De lasertechnologie die in SculpSure wordt gebruikt, warmt op en vernietigt vetcellen in bepaalde delen van het lichaam, die vervolgens na verloop van tijd op natuurlijke wijze uit het lichaam worden verwijderd. Hoewel de resultaten van SculpSure kunnen variëren, afhankelijk van de individuele patiënt en het te behandelen gebied,studies hebben aangetoonddat patiënten tot 24% vetreductie in het te behandelen gebied kunnen ervaren.

SculpSure is geen afslankbehandeling die is ontworpen om hardnekkig vet in specifieke delen van het lichaam te verminderen. Om de resultaten van SculpSure te behouden, is het van essentieel belang dat u een gezond dieet en lichaamsbeweging volgt, aangezien gewichtstoename ervoor kan zorgen dat de resterende vetcellen groter worden. Het is ook essentieel om een ​​gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen om te bepalen of SculpSure de juiste optie is voor uw doelstellingen op het gebied van lichaamscontouren.

Hoe lang houden de SculpSure-resultaten aan?

De resultaten van SculpSure kunnen meerdere jaren aanhouden, aangezien de behandeling vetcellen vernietigt in bepaalde delen van het lichaam, die vervolgens op natuurlijke wijze na verloop van tijd worden verwijderd. Zodra de vetcellen zijn vernietigd, groeien ze niet meer terug, wat betekent dat de vermindering van vet in het behandelde gebied permanent is.

Het is echter belangrijk op te merken dat SculpSure geen behandeling voor gewichtsverlies is en dat het nog steeds mogelijk is om aan te komen en nieuwe vetcellen te ontwikkelen in onbehandelde lichaamsdelen. Om de resultaten van SculpSure te behouden, is het essentieel om een ​​gezond dieet en bewegingsroutine aan te houden. Bovendien kunnen sommige patiënten aanvullende SculpSure-behandelingen nodig hebben om de gewenste resultaten te behouden. De levensduur van de resultaten kan variëren, afhankelijk van de individuele patiënt en zijn levensstijl.

Hoeveel SculpSure-behandelingen zijn er nodig?

De meeste patiënten hebben twee SculpSure-behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De behandelingen zijn meestal een paar weken uit elkaar, waardoor het lichaam de tijd krijgt om de vernietigde vetcellen op natuurlijke wijze te verwijderen. Het exacte aantal benodigde behandelingen kan echter variëren, afhankelijk van de patiënt en het te behandelen gebied.

Tijdens een consult met een gekwalificeerde zorgverlener zullen zij de specifieke doelen van de patiënt evalueren en het aantal SculpSure-behandelingen bepalen dat nodig is om de gewenste resultaten te bereiken. Het is belangrijk op te merken dat SculpSure geen afslankbehandeling is die is ontworpen om hardnekkig vet in specifieke delen van het lichaam te verminderen. Om de resultaten van SculpSure te behouden, is het essentieel om een ​​gezond dieet en lichaamsbeweging te volgen.

CoolSculpting: hoe het werkt

CoolSculpting is eenniet-invasieve lichaamscontourbehandelingdat gecontroleerde koeling gebruikt om vetcellen in gerichte lichaamsdelen te bevriezen. De behandeling maakt gebruik van een handheld-apparaat dat extreme koude temperaturen toepast op het behandelingsgebied. Dit proces, cryolipolyse genaamd, bevriest de vetcellen, waardoor ze na verloop van tijd op natuurlijke wijze uit het lichaam worden verwijderd.

Een van de belangrijkste voordelen van CoolSculpting is dat het een volledig niet-invasieve behandeling is die geen downtime vereist. Patiënten kunnen onmiddellijk na de behandeling terugkeren naar hun normale activiteiten, waardoor het een handige optie is voor diegenen die hun lichaam willen contouren zonder operatie. Bovendien is CoolSculpting een door de FDA goedgekeurde procedure, wat betekent dat het is getest en veilig en effectief is bevonden voor patiënten.

Wat is er effectiever dan CoolSculpting?

Er zijn verschillende lichaamscontourbehandelingen die effectiever kunnen zijn dan CoolSculpting voor specifieke patiënten en behandelgebieden. SculpSure maakt bijvoorbeeld gebruik van lasertechnologie om vetcellen op te warmen en te vernietigen, wat sommige patiënten misschien effectiever vinden dan de gecontroleerde koeling die bij CoolSculpting wordt gebruikt. Bovendien kunnen sommige patiënten baat hebben bij een operatiebody contouring procedures zoals liposuctie, die meer vet kan verwijderen dan niet-invasieve behandelingen.

Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit van een lichaamscontourbehandeling afhangt van de individuele patiënt en hun specifieke behandelingsdoelen. Sommige patiënten kunnen het gewenste resultaat bereiken met CoolSculpting, terwijl anderen een andere behandeling effectiever vinden. Het is van essentieel belang om een ​​gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen om te bepalen welke behandeling voor lichaamscontouren het beste bij uw behoeften past.

Kun je SculpSure doen na CoolSculpting?

Ja, het is mogelijk om SculpSure na CoolSculpting te doen. Hoewel beide behandelingen verschillende technologieën gebruiken om hardnekkig vet te verminderen, kunnen ze samen worden gebruikt om uitgebreidere resultaten op het gebied van lichaamscontouren te bereiken.

Het is echter belangrijk om te wachten tot het behandelde gebied volledig is genezen van de vorige behandeling voordat u met een nieuwe begint. Dit zorgt ervoor dat het lichaam de vernietigde vetcellen volledig heeft geëlimineerd en dat de patiënt de gewenste resultaten van de vorige behandeling heeft bereikt.

Het is ook van essentieel belang om een ​​gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen om te bepalen wat de beste actie is voor lichaamscontourbehandelingen. Ze kunnen de doelen van de patiënt evalueren en de beste behandeling of combinatie van behandelingen aanbevelen om de gewenste resultaten te bereiken.

De risico's en bijwerkingen van SculpSure en CoolSculpting

Terwijl SculpSure en CoolSculpting dat wel zijnniet-invasieve lichaamscontourbehandelingendie geen downtime vereisen, zijn er nog steeds risico's en bijwerkingen verbonden aan deze procedures. Sommige patiënten kunnen na de behandeling pijn, blauwe plekken en zwelling in het behandelde gebied ervaren, maar deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen vanzelf binnen een paar dagen.

Het is ook belangrijk om een ​​gezond dieet en lichaamsbeweging te volgen om de resultaten van de behandeling te behouden, aangezien gewichtstoename ervoor kan zorgen dat de resterende vetcellen groter worden. In sommige gevallen kunnen patiënten losse huid in het behandelde gebied ervaren, maar dit kan vaak worden verbeterd met aanvullende behandelingen of chirurgische ingrepen.

Wat zijn de nadelen van SculpSure?

Hoewel SculpSure over het algemeen wordt beschouwd als een veilige en effectieve behandeling voor lichaamscontouren, zijn er enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden.

Een mogelijk nadeel is dat de resultaten van SculpSure mogelijk niet zo dramatisch zijn als chirurgische procedures voor lichaamscontouren, zoals liposuctie. SculpSure is ontworpen om hardnekkig vet in specifieke delen van het lichaam te verminderen, maar het is mogelijk niet zo effectief bij het verwijderen van grotere hoeveelheden vet.

Een ander nadeel is dat SculpSure mogelijk niet voor alle patiënten geschikt is. Personen met bepaalde medische aandoeningen of personen die zwanger zijn of borstvoeding geven, zijn mogelijk geen goede kandidaten voor de behandeling. Bovendien kunnen sommige patiënten meerdere behandelingen nodig hebben om de gewenste resultaten te bereiken, wat de totale kosten van de procedure kan verhogen.

Laat SculpSure een losse huid achter?

In sommige gevallen kan SculpSure leiden tot losse huid in het behandelde gebied, hoewel dit relatief zeldzaam is. SculpSure is ontworpen om vetcellen in specifieke delen van het lichaam aan te pakken en te vernietigen, zonder het omringende weefsel aan te tasten. Dit betekent dat de huid in het behandelde gebied niet significant aangetast mag worden door de behandeling.

In gevallen waarbij een aanzienlijke hoeveelheid vet is verwijderd, of bij patiënten die al een losse huid hebben, kan er enige huidverslapping optreden na de behandeling. In deze gevallen kunnen aanvullende behandelingen of procedures nodig zijn om de huid strakker te maken en het algehele uiterlijk van het behandelde gebied te verbeteren.

Het is belangrijk om eventuele zorgen over losse huid te bespreken met een gekwalificeerde zorgverlener tijdens het consultatieproces, omdat zij de specifieke behoeften van de patiënt kunnen evalueren en de beste handelwijze kunnen aanbevelen voor lichaamscontourbehandelingen.

Conclusie

Kortom, zowel SculpSure als CoolSculpting zijn effectieve, niet-invasieve lichaamscontourbehandelingen die verschillende technologieën gebruiken om hardnekkig vet te verminderen. De keuze tussen de twee behandelingen hangt uiteindelijk af van de individuele behoeften en voorkeuren van de patiënt, zoals het behandelgebied, de gewenste resultaten en de algehele gezondheid.

Het is belangrijk om een ​​gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen om de beste lichaamscontourbehandeling voor uw behoeften te bepalen en om een ​​gezonde levensstijl te volgen om de resultaten van de behandeling te behouden.

SculpSure versus CoolSculpting: wat past bij u? (2023) (2024)

FAQs

Is SculpSure more effective than CoolSculpting? ›

Sculpsure still reduces fat, but at a slightly reduced rate, with one study in the Journal of Drugs in Dermatology showing a fat reduction of 11%. CoolSculpting, therefore, leads the way when it comes to credible fat reduction results.

What are the disadvantages of SculpSure? ›

SculpSure risks and side effects

After treatment, you may experience some soreness and stiffness. You may also experience bruising in the treated areas. Your licensed practitioner may recommend that you massage the firm areas during the weeks after the procedure.

What is the new CoolSculpting technology? ›

Unlike its Legacy predecessor, CoolSculpting® ELITE has a new C-shaped applicator. This improved design effortlessly molds to the body's natural curves, allowing for an 18% larger cooling area than before. That means CoolSculpting® ELITE destroys more fat cells with each treatment than the older Legacy model.

Which body sculpting method is best? ›

Coolsculpting. CoolSculpting is a cold-based therapy that freezes fat cells to death. This process is known as Cryolipolysis or cold-induced fat cell death. CoolSculpting reigns the body sculpting industry as the most popular treatment for non-surgical fat reduction.

What is better than SculpSure? ›

CoolSculpting: The Main Difference. The main difference between SculpSure vs. CoolSculpting is the temperature. While CoolSculpting uses a process called cryolipolysis to freeze fat cells, SculpSure uses laser panels.

How much fat can SculpSure remove? ›

With advancements in body-contouring technology, we can now permanently destroy up to 24% of fat cells in any treated area & with absolutely zero downtime. SculpSure is a great treatment option for those looking to rid their bodies of unwanted fat in the fastest, most safe & efficient way.

Does SculpSure cause saggy skin? ›

Will SculpSure leave loose skin? Since the effects of SculpSure are gradual and fat is lost over 6 to 12 weeks, your skin should naturally tighten as weight is lost, though there have been no official studies into whether the treatment does tighten skin.

Can SculpSure go wrong? ›

No long-term negative side effects have been recorded and it's considered a safe procedure.

Does SculpSure tighten loose skin? ›

SculpSure melts fat cells and tightens the skin. This tightening may cause feelings of numbness or sensitivity as the skin becomes more firm and toned; most clients feel an intermittent tingling throughout treatment which is typically well-tolerated.

Is there a better procedure than CoolSculpting? ›

SculpSure™ Instead of CoolSculpting®

The laser heats the fat and essentially melts it so your body can remove it naturally. As opposed to CoolSculpting®, SculpSure™ treatments can be performed on 4 areas at a time and only one 25-minute treatment is needed to achieve your desired results. Our dermatologist, Dr.

What experts say about CoolSculpting? ›

CoolSculpting Effectiveness

The risks are few and rare. There's no damage to your liver. Side effects are mild, too, and go away after a short time. On average, it lessens the amount of fat in targeted areas by 10%-25%.

What is the latest technology for fat loss? ›

EMSculpt Neo was introduced to the fat removal scene in 2020 and is the very latest evolution in body contouring technology. It offers revolutionary fat burning and muscle building benefits thanks to its blend of radiofrequency heat energy and electromagnetism.

What is the best body sculpting for 2023? ›

The three best body contouring solutions include CoolSculpting Elite, CoolTone, and Emsculpt NEO.

Do Kardashians get body sculpting? ›

Kim Kardashian CoolSculpting

However, she opted for Emsculpt NEO to eliminate fat and build muscle. Kris Jenner also chose this as her non-invasive option for slimming down while enhancing curves. Both body sculpting options are highly recommended and effective for stubborn fat pockets.

What body contouring do the Kardashians use? ›

EMSCULPT, which many celebrities including Kim Kardashian have had, is completely non-invasive. It builds muscle and reduces fat at the same time which can result in a notice more defined abdomen.

How long do SculpSure results last? ›

The results of Sculpsure treatment are considered permanent. It can take six to 12 weeks for your liquefied fat cells to travel through your lymphatic system and be flushed out as waste.

Who is the ideal candidate for SculpSure? ›

SculpSure patients destroy the treated fat cells. However, with weight loss or weight gain, the size of fat cells can fluctuate with the change in the total bodyweight. Ideal candidates for SculpSure should be within 10 to 20 pounds of their ideal weight or with a Body Mass Index (BMI) of under 30.

Is SculpSure actually effective? ›

"It is meant for people who are in pretty good shape who want some help 'melting' a little extra fat." For the skeptics out there, SculpSure is classified as a permanent fat-reduction treatment. According to Walden, “Clinical studies show it will help to destroy up to 25 percent of fat cells in the treated area.

Does fat come back after SculpSure? ›

The number of fat cells stored in our bodies typically remain constant throughout adult life. After the SculpSure treatment, the destroyed fat cells will never return. However, as we lose weight, the size of fat cells become smaller, but typically do not decrease in number.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6408

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.