Zonlichthitte van Windows blokkeren - Thermawood NZ (2024)

De warmte-energie van de zon kan uw huis opwarmen tot oncomfortabele niveaus, vooral in de zomer. In plaats van de onaangename binnentemperaturen te bestrijden met je koelsysteem en ventilatoren, leer je hoe je zonlichtwarmte van ramen kunt blokkeren. U bespaart elke maand op uw energierekening, verkleint de CO2-voetafdruk van uw huishouden enorm en u kunt eindelijk het hele jaar door genieten van uw huis.

Dit is wat je zult leren over:

  1. Warmteblokkerende zonneschermen
  2. Verduisterende rol- of paneelgordijnen
  3. Externe raamzonwering
  4. Luchtkussenfolie Raamisolatie
  5. Warmtereducerende raamfolie
  6. Meerdere methoden combineren
  7. De ultieme oplossing

Er zijn tal van manieren om uw problemen met oververhitting binnenshuis te verbeteren, waaronder goedkope manieren om warmte van ramen te blokkeren. Sommige methoden zijn effectiever dan andere en, zoals bij elk doe-het-zelf-project, zijn sommige minder esthetisch. Maar door al uw opties te begrijpen en te vergelijken, van verduisterende rolgordijnen tot noppenfolie en zelfs geavanceerde raamoplossingen, krijgt u een duidelijk idee waar u aan begint bij elke poging om uw huis te beschermen tegen die verstikkende zonlichthitte.

1. Hitteblokkerende zonneschermen

Zonlichthitte van Windows blokkeren - Thermawood NZ (1)

Het ophangen van zonwering is een snelle oplossing voor oververhitting van de zon. Het lost het probleem niet op, maar het vermindert wel de warmtewinst. Je kunt ze zelf installeren, waardoor dit een gemakkelijke doe-het-zelf-oplossing is. De truc is om het juiste type zonwering te gebruiken om de hitte tegen te houden en ze zo dicht mogelijk bij het glas te installeren om het maximale voordeel te behalen.

Voor isolatiedoeleinden zijn cel- of honingraattinten het meest effectief. De honingraatvorm helpt lucht vast te houden, waardoor je zonnewarmtewinst vermindert. U kunt ook overwegen om zijsporen aan uw rolgordijnen toe te voegen, zodat ze dichter bij het raam zitten en meer warmte blokkeren.

Houd ook rekening met de kleur die u kiest. Een lichtere kleur zoals wit of beige zal de zonnestralen helpen weerkaatsen. Afhankelijk van het interieurkleurenschema in uw huis, kunnen witte honingraatjaloezieën er wel of niet goed uitzien. Om eventuele esthetische problemen op te lossen, kunt u altijd ook gordijnen ophangen - hoewel tegen de tijd dat u kwaliteitszonneschermen, zijsporen en gordijnen koopt, dit niet langer een goedkope manier is om de warmte tegen te houden.

2. Verduisterende rol- of paneelgordijnen

Een andere optie om zonnewarmte buiten te houden, is door verduisterende rolgordijnen voor uw ramen te plaatsen. Verduisteringsgordijnen zijn ondoorzichtig, wat betekent dat ze geen licht doorlaten. Net als warmtewerende raamschermen, bieden ze een bescheiden hoeveelheid warmtewerend vermogen - vooral als ze dichter bij het glas zitten, een reflecterende kleur hebben en zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal.

Een groot nadeel van verduisterende rolgordijnen is dat ze zijn ontworpen om licht te stoppen, niet om te verwarmen. Hierdoor zijn ze ideaal om een ​​ruimte donker te houden, bijvoorbeeld voor slaapkamers met ramen die uitkijken op de opkomende zon. U zult echter uw natuurlijke licht moeten opgeven om van warmtebesparende voordelen te genieten.

3. Externe raamzonwering

Een andere tactiek die u kunt gebruiken, is om schaduw buiten uw raam te creëren. Afhankelijk van welke aanpak je kiest, kun je misschien zelf voldoende zonwering creëren, maar misschien wil je ook een professional, afhankelijk van hoe ervaren je bent met doe-het-zelfprojecten. Planten en bomen rond het raam helpen wat licht te verduisteren en houden de ruimte direct buiten je huis koeler. Wanneer planten waterdamp verliezen, koelen ze de lucht om hen heen af.

U kunt ook luifels of dakranden gebruiken die van buitenaf over het raam worden geïnstalleerd. Dit vermindert de hoeveelheid zonlicht die op het raam valt. Het kan helpen om een ​​professional te raadplegen om er zeker van te zijn dat u de zonwering in de perfecte hoek plaatst om de beste resultaten te krijgen.

Zonlichthitte van Windows blokkeren - Thermawood NZ (2)

4. Luchtkussenfolie Raamisolatie

Als u een echt goedkope oplossing wilt en u zich geen zorgen maakt over hoe uw raam eruit zal zien, kunt u kiezen voor noppenfolie raamisolatie - een haalbare optie als u tijdelijk het zomerzonlicht wilt blokkeren. Werkt luchtkussenfolie op ramen echt? Ja soort van. De noppenfolie verhoogt de isolerende eigenschappen van uw raam door een laag stille, ingesloten lucht te creëren.

Zonlichthitte van Windows blokkeren - Thermawood NZ (3)

Zorg ervoor dat de noppenfolie strak om het glas is gewikkeld en verzegeld om het te laten werken. Dit ultra-goedkope alternatief voor dubbele beglazing kan ook helpen om uw ramen in de winter te isoleren tegen koude lucht, hoewel verwacht geen enorm verschil. Als u echter nu een oplossing nodig heeft en geen geld wilt uitgeven, kan noppenfolie dienen als uw kosteneffectieve zomer- of winterisolatieset.

5. Warmtereducerende raamfolie

Zonlichthitte van Windows blokkeren - Thermawood NZ (4)

Hoe zit het met het gebruik van een speciale hittereducerende plastic film? U kunt een speciale isolerende plastic folie kopen en deze op uw ramen aanbrengen. Wanneer je het aan de binnenkant van het glas bevestigt, ontstaat er een kleine luchtruimte, vergelijkbaar met plastic noppenfolie. Nogmaals, je krijgt met deze methode geen enorm verschil, maar als je genoeg folie krijgt om al je ramen te bedekken, kun je wat warmte tegenhouden terwijl je nog steeds kunt genieten van het natuurlijke licht.

6. Meerdere methoden combineren

Al deze doe-het-zelfmethoden om zonlichtwarmte van ramen te blokkeren, helpen op hun eigen unieke manier. Geen van hen kan echter de volledige klus klaren. Ideeën voor raambekleding, zoals verduisterende jaloezieën en tinten, kunnen bijvoorbeeld niet voorkomen dat zonlicht van buitenaf op het glas valt. Dit betekent dat, hoewel je de warmte vertraagt ​​om door en rond de raambekleding te gaan, zodra het glas van buitenaf opwarmt, de warmte-energie aanwezig is en onvermijdelijk in je huis zal sijpelen.

Schaduwoplossingen voor buiten zijn een uitstekende gedeeltelijke oplossing en met extra groen kunt u ook de esthetiek van uw huis verbeteren. Naarmate de zon beweegt (technisch gezien terwijl de aarde beweegt), verandert de hoek van het zonlicht, wat betekent dat u op sommige momenten van de dag nog steeds ongewenste warmtewinst krijgt.

Plasticfolie en noppenfolie dienen als goedkope dubbele beglazing, maar ze zijn niet zo effectief en ze zijn niet mooi om naar te kijken. Vooral met noppenfolie kun je niet echt buiten je raam kijken. Dat betekent dat je afscheid moet nemen van je uitzicht op het buitenleven.

Door twee, drie of meer van deze methoden te combineren, geniet je van de beste impact. Als je het echt zelf wilt doen, zal het installeren van jaloezieën of tinten, het aanbrengen van plastic en werken aan het ontwikkelen van buitenzonwering, allemaal gecombineerd, helpen. Maar je ramen zien er waarschijnlijk chaotisch uit, je hebt nog steeds gebrekkige warmteblokkering en al het geld dat je probeerde te besparen - je hebt zojuist uitgegeven aan lagen goedkope doe-het-zelfmethoden.

7. De ultieme oplossing

U kunt nog steeds genieten van de voordelen van dubbele beglazing zonder dat u een grote investering hoeft te doen.

Zonlichthitte van Windows blokkeren - Thermawood NZ (5)

Raamtechnologie heeft de afgelopen jaren een paar sprongen voorwaarts gemaakt. Vandaag,ramen kunnen achteraf worden gemonteerdin plaats van vervangen voor een fractie van de kosten van nieuwe dubbele beglazing. Dit betekent dat uw bestaande houten frame blijft staan, maar dat het enkele glas dat al uw oververhitting veroorzaakt, wordt vervangen door een op maat gemaakte dubbele beglazing. Thermawood maakt gebruik van een speciaal gepatenteerd droog retrofit-proces dat ook helpt om vochtophoping te verminderen, waardoor uw huis comfortabel blijft en uw luchtkwaliteit binnenshuis wordt beschermd.

Dit betekent minder financiële uitgaven, geen doe-het-zelf-hoofdpijn en substantiële warmteblokkering - om nog maar te zwijgen van de isolatievoordelen wanneer het weer afkoelt, de voordelen van geluidsreductie en de waarde die u toevoegt aan uw woning.

Barbara, een andere tevreden Thermawood-klant had dit te zeggen

“Ik ben al meer dan 5 jaar op zoek naar een betaalbaar en kwalitatief dubbel glassysteem. Elke keer dat ik om offertes vroeg, was ik teleurgesteld over de technologie, laat staan ​​over de enorme kosten. Het had voor mij nooit zin om bestaande kozijnen perfect te vervangen, dit is erg arbeidsintensief en kostbaar.”

“Toen ik hoorde over de technologie die door Thermawood wordt gebruikt, dacht ik dat dit volkomen logisch voor mij was. Ze vervangen de glascomponent van het bestaande raam in plaats van raamkozijn en raam zelf.”

“Deze technologie wordt al meer dan 40 jaar met succes gebruikt in Nieuw-Zeeland. Het stelt huiseigenaren in staat om betere isolatie te bieden tegen warmte/koude/geluid en vermindert de kans op houtrot, tocht etc. en het is ook ZEER kosteneffectief.”

“Mark en zijn team zijn zeer professioneel, komen op tijd, krijgen dingen voor elkaar en laten geen rommel achter. Ze zijn vriendelijk voor zowel eigenaren als buren, werken hard om een ​​klus in de kortst mogelijke tijd te klaren. Ik kan Mark en Thermawood aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een systeem dat de kosten voor verwarming/koeling verlaagt tegen een zeer betaalbare prijs.”

Zonlichthitte van Windows blokkeren - Thermawood NZ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 6396

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.