Hoe licht van ramen te blokkeren zonder gordijnen | Opgewaardeerd huis (2024)

Hoe licht van ramen te blokkeren zonder gordijnen | Opgewaardeerd huis (1)

Een kamer vol natuurlijk licht is voor veel mensen vaak een grote aantrekkingskracht. Het creëert een uitnodigende, lichte en warme sfeer die een verscheidenheid aan smaken aanspreekt.

Maar soms kan er te veel licht zijn, daarom hebben veel mensen gordijnen voor hun ramen. Maar hoe blokkeer je licht zonder gordijnen?

U kunt raamfolie gebruiken om licht van te dimmenramen zonder gordijnen. De film helpt het binnenvallende licht te verminderen zonder het zicht te blokkeren.

U kunt ook een kamerscherm voor het raam gebruiken als tijdelijke oplossing. Als de vensterbank diep genoeg is, plaats er dan planten of andere voorwerpen op om het licht te helpen blokkeren.

Als u een ruimte tijdelijk of voor langere tijd wilt verduisteren, heeft u meerdere mogelijkheden. Je hoeft geen gordijnen uit te zoeken.

In plaats daarvan kunt u een van de volgende methoden kiezen om het licht van ramen te blokkeren.

Wat kan ik gebruiken om de zon uit mijn raam te weren?

De meest populaire manieren om de zon die door ramen naar binnen komt te blokkeren, zijn gordijnen of iets dergelijks, zoals jaloezieën of zonneschermen. Maar misschien geniet u liever van een onbelemmerd zicht naar buiten terwijl u verblinding en licht buiten houdt.

In andere gevallen houdt u misschien van een schoner, meer minimalistisch ontwerpschema en geeft u de voorkeur aan kale ramen. Wat de reden ook is, hoe blokkeer je het licht van ramen zonder gordijnen of jaloezieën?

Hoe verduister je een raam zonder gordijnen?

Een van de handigste manieren om de lichtinval van uw ramen te verminderen, is raamfolie.Raamfolie is er in verschillende stijlen en soorten.

Sommige blokkeren licht en bieden privacy, terwijl andere verblinding verminderen en u laten genieten van het uitzicht.

Wanneer u raamfolie aanbrengt, kunt u bescherming krijgen tegen schadelijke UV-stralen. En je kunt zelf kiezen hoe weinig of hoeveel licht je in de kamer wilt.

U zou een specifiek type film selecteren, afhankelijk van de hoeveelheid licht die u verkiest.

Sommige raamfolies bieden extra voordelen, zoals het verlagen van de energierekening door warmte te absorberen of te reflecteren. En aangezien je je geen zorgen hoeft te maken over het ophangen van gordijnen om het licht te blokkeren, is het een gemakkelijke ontwerpkeuze.

Als jij het type bent dat ervan houdt om af en toe je interieur te veranderen, is het gebruik van raamfolie een bonus.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het verwisselen van gordijnen of jaloezieën wanneer u de kleuren of stijl in uw ruimte verandert. Maar welk type raamdecoratie past het beste bij jou?

1. Verduisteringsfilm

Veel verduisterende raamfolies blokkeren tot 99% van het licht en de UV-stralen die van het raam komen. Het blokkeert ook het grootste deel van het zicht, waardoor uw algehele privacy toeneemt.

Deze kwaliteit maakt dit type film een ​​uitstekende keuze voor kamers die je echt donker en privé wilt hebben. Daarom zou je het kunnen kiezen voor een thuisbioscoop, badkamer of slaapkamer.

2. Whiteout Window Tint

Als je een beetje licht wilt, maar toch de voorkeur geeft aan privacy, ga dan voor witte film. Het filtert het licht dat er doorheen komt, laat slechts ongeveer 10% van het licht binnen, waardoor het zacht en zwak blijft.

Het biedt echter nog steeds een redelijke mate van privacy. Het zou een optimale keuze zijn voor een badkamer, toegangsdeuren, zijlichten en scheidingswanden.

3. Zonwerende raamfolie

Kijk in zonwerende folie als u de verblinding wilt blokkeren en uw energierekening wilt verlagen. Afhankelijk van waar je het vandaan haalt, kan het tot 91% van de schittering, 99% van de UV-stralen en bijna 80% van de zonnewarmte verminderen.

U kunt mogelijk tot 50% besparen op uw energiekosten.

4. Reflecterende glasfolie

De buitenzijde van deze raamfolie is sterk reflecterend, blokkeert licht dat door de ramen komt en vermindert warmte. Het vermindert ook de reflectie van het interieur, waardoor het gemakkelijker wordt om 's nachts uit het raam te kijken.

5. Decoratieve raamfolies

Je kunt ook raamfolies vinden die meer decoratief van aard zijn. Deze films zullen goedkoper zijn. Ze houden echter meestal niet veel warmte of UV-stralen tegen.

Ze zijn meer voor decor- en privacydoeleinden, maar ze helpen schittering en licht enigszins te verminderen. Het kan een goede optie zijn als u gewoon de hoeveelheid licht die door de ramen naar binnen wilt minimaliseren.

Als u besluit raamfolie te gebruiken, doe dan uw onderzoek. Raamfolies moeten worden beoordeeld door deNational Fenestration Rating Council (NFRC).

Deze beoordelingen laten zien hoe goed de specifieke tint is in het blokkeren van licht, warmte en andere factoren.

Afhankelijk van uw budget is raamfolie wel of niet een optie voor u. De meeste raamfolie kost tussen de $ 2 en $ 14 per vierkante voet, afhankelijk van het type en de kwaliteit.

Bovendien kunt u verwachten nog eens $ 5 tot $ 10 per vierkante voet te betalen voor installatie.

Hoe kan ik mijn ramen goedkoop afdekken?

Alsraam tintis niet in de kaarten in de nabije toekomst, dankzij uw budget heeft u een aantal andere opties.

1. Gebruik de vensterbanken

Als de vensterbanken diep genoeg zijn, kun je er wat hoge planten op zetten om het licht te helpen filteren.Het gebruik van de vensterbanken als displayplanken blokkeert niet noodzakelijkerwijs al het licht of de UV-stralen, maar het helpt wel om de hoeveelheid licht die uit de ramen komt te verminderen en voor wat privacy te zorgen.

2. Installeer glazen raamplanken

Als je geen vensterbank hebt of als deze te ondiep is, overweeg dan glazen planken. Hang een paar glazen planken voor het raam. Gebruik ze om planten en andere items weer te geven om wat privacy te bieden en een deel van het licht te blokkeren.

3. Gebruik hangende planten

Je kunt ook een gordijnroede of deuvels over het raam installeren en planten ophangen om het licht te blokkeren. Of hang de planten aan het plafond in hanging baskets.

Andere opties voor het weergeven van items zijn vazen, beelden en verschillende decoratieve elementen.

4. Maak een doe-het-zelf raambekleding

Als je het niet erg vindt om een ​​raambekleding te hebben, maak het dan gemakkelijkDoe-het-zelf rolgordijn. Je kunt het naar beneden trekken als je het licht wilt blokkeren. Maar u hoeft uw portemonnee niet uit te rekken voor dure raambekleding.

Een andere optie is om houten latten aan een stang te hangen voor een meer rustieke, verticale raambekleding. Je kunt ook strengen lint aan een deuvel of touw binden dat over de bovenkant van het raam loopt.

Hoe Windows tijdelijk te verduisteren

Als u tijdelijk het licht van ramen wilt blokkeren, kunt u een scheidingswand of kamerscherm gebruiken. Plaats het voor het raam wanneer u het licht moet blokkeren en verplaats het wanneer u dat niet doet.

Je kunt ook een deken of laken ophangen, maar wees gewaarschuwd, je kamer ziet er voorlopig uit als een studentenkamer. Je kunt ook een hoge boekenplank of een ander meubel voor het raam zetten.

Zodra u het licht niet meer hoeft te blokkeren, kunt u het eenvoudig aan de kant schuiven.

Extra tips om je kamer te verduisteren zonder gordijnen

Als je je kamer een beetje moet verduisteren en geen manier hebt om meer licht uit het raam te blokkeren, kijk dan ergens anders.

  • Installeer tochtstoppers op deuren om licht dat van onderaf komt te blokkeren.
  • Vermijd het gebruik van spiegels in de ruimte, omdat deze het licht in de kamer weerkaatsen.
  • Kies niet-reflecterende verfkleuren voor uw ontwerpschema, zoals houtskoolgrijs of andere lichtabsorberende, donkere tinten.
  • Installeer dimmers op uw verlichting.
  • Kies voor sommige armaturen lampen met een laag wattage en gebruik die alleen als je een beetje licht wilt.

Blijf uit de buurt van het licht

Natuurlijk licht is geweldig, maar soms wil je niet dat het in je ruimte komt. Als gordijnen niet jouw ding zijn, geen probleem. U kunt het licht tegenhouden met verschillende soorten raamfolie.

Sommige folies helpen zelfs uw energiekosten te verlagen door in de winter warmte tegen te houden of warmte de kamer in te reflecteren. Maar als raamfolie niet binnen uw budget past, kunt u hoge planten op de vensterbank plaatsen om het licht te helpen filteren.

Een andere mogelijkheid is om glazen planken op te hangen of planten op te hangen aan het plafond of aan een roede.

Als je alleen een tijdelijke manier nodig hebt om licht dat door het raam valt te blokkeren zonder gordijnen, gebruik dan een kamerscherm. Zet hem of een hoog meubelstuk voor het raam.

Je kunt ook een deken of een laken in een mum van tijd ophangen.

Het maakt niet uit op welke manier u besluit het licht te blokkeren, zorg ervoor dat u rekening houdt met uw andere behoeften. Wil je ook privacy of toch genieten van het uitzicht? Heeft u totale duisternis nodig of geeft u de voorkeur aan zacht licht?

Door deze vragen te beantwoorden, kunt u de beste lichtblokkerende methode voor u kiezen.

Gerelateerde gidsen:

  • Hoe Window Tint-lijm van huisvensters te verwijderen
  • Kunt u dubbele beglazing tinten? (Ontdek het nu!)

Stacy Randall

Stacy Randall is een echtgenote, moeder en freelanceschrijver van NOLA die altijd al een voorliefde heeft gehad voor doe-het-zelfprojecten, huisorganisatie en het mooi maken van ruimtes. Samen met haar man heeft ze de afgelopen jaren liefdevol het voormalige huis van haar grootouders gerenoveerd, het hun eigen gemaakt en daarbij veel geleerd over het leven.

Onlangs gepubliceerd

link naar Wat te doen als een huisverkoper niet wil onderhandelen

Wat te doen als een huisverkoper niet wil onderhandelen

Het proces van het kopen van een huis is vaak stressvol voor zowel de koper als de verkoper. Communicatiehiaten en verschillen in prioriteiten tussen een koper en verkoper kunnen het proces behoorlijk gecompliceerd maken....

Lees verder

link naar Hoe u huurverhoging kunt voorkomen

Hoe een huurverhoging te voorkomen

Huren heeft veel voordelen ten opzichte van het bezitten van een huis, maar het kan ook behoorlijk frustrerend zijn. U bent afhankelijk van uw huisbaas om uw appartement leefbaar en betaalbaar te houden, en dat is niet altijd...

Lees verder

Hoe licht van ramen te blokkeren zonder gordijnen | Opgewaardeerd huis (2024)

FAQs

Hoe licht van ramen te blokkeren zonder gordijnen | Opgewaardeerd huis? ›

Een huis-, tuin- en keukenmiddel dat slechts een tijdelijke oplossing biedt, maar zijn effectiviteit al bewezen heeft, is: de ramen langs de buitenzijde afkleven met aluminiumfolie. De glans van de folie weerkaatst het zonlicht en blokkeert zo een deel van de warmte die de woning binnen wil.

Hoe ramen verduisteren zonder gordijnen? ›

Een budget oplossing voor zonwering is raamfolie. Folie is er in een verduisterende variant die al te koop is voor 20 euro per meter. Voorkom luchtbellen en plak de folie strak op het raam, met deze tips voor het aanbrengen. Een nadeel van deze methode is dat je 's ochtends niet het licht binnen kunt laten.

Hoe ramen tijdelijk verduisteren? ›

Gezandstraald raamfolie, raamfolie standaard en raamfolie melkglas zijn eigenlijk de meest geschikte folies voor een tijdelijke oplossing tegen inkijk. Ze zijn betaalbaar, makkelijk te plakken, kunnen snel op de ramen geplakt worden, zien er netjes uit en houden pottenkijkers op afstand.

Hoe raam donker maken? ›

Tip 3: Bedek lichtkieren en kleine raampjes

Plaats tochtwering tussen je kieren en niet alleen de tocht, maar ook het licht wordt tegengehouden. Daarnaast kun je gemakkelijk een stukje karton, folie of plankje tegen de raampjes doen om het extra donker te maken in huis.

Hoe kamer verduisteren zonder rolluik? ›

Heb je geen rolluiken, maar wil je wel in een donkere kamer slapen? Dan heb je verduisterende raamdecoratie nodig. Je kan je slaapkamer en andere kamers makkelijk verduisteren met rolgordijnen, verduisterende gordijnen, vouwgordijnen en plisségordijnen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 6402

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.